[]

Marka tescili nasıl yapılır?

Merhaba.
Konu hakkinda deneyimi olan var mi acaba? Araci firmalar yapıyormuş sanirim 1200 gibi bir fiyat istediler. Kendimiz yapamaz miyiz bunu? Logo ve isim hakki icin başvuracağız. Internette de basvuru sayfasi var sanirim ama emin olamadim. Durduk yere aracıya o kadar para vermek de istemiyorum. Bir aydinlatan olursa ne sevinirim.
Teşekkürler


 
Aracı dediğiniz kişiler, marka vekilleri. Mutlaka vekille başvurmanızı öneririm.

Başvuru ücreti, sınıf sayısına göre belirleniyor. Online başvuruda 190 lira mı ne sınıf başına. Üzerine de 250-300 lira verirseniz bir vekil başvurunuzu yapar.

Başvuruyu kendisi yapıp sonraki işlemleri kaçırdığı için parası yanan o kadar çok ki...

Kendiniz yapmak isterseniz, online.turkpatent.gov.tr sayfasından e-imza ile başvurunuzu yapacaksınız. Ücreti buradan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
  • babilbaligi  (02.08.16 16:53:15 ~ 16:54:17) 
Cok tesekkurler yanitiniz icin.
Sürekli takip etsem yapamaz miyim? Mesele takip etmekte anladigim kadariyla. Bir tanidik araci onerdi de az once, 1200 tl odemisler oneren kisiler, bana cok geldi o yuzden kendim yapabilir miyim diye bir arayisa girdim 700 lira kadar ucret almis sanirim kendisi. Daha uyguna da bulabilirim o zaman dediginize göre.

  • veritaslibertas  (02.08.16 17:04:22) 
Bir de e-imzam yok o gerekli mi? Verdiginiz linke tc numaramla giris yapabiliyorum


  • veritaslibertas  (02.08.16 17:05:06) 
E imza olmadan basvuru yapabilirsin ama bu sefer sinif basina 290 lira gibi bisry oluyor. Astari yuzunden pahali.

Daha gecen hafta biri 10 sinifli basvuruyu yakmis takipsizlikten. Ikinci seferde vekille basvuru yapti. Maliyet iki kat para ve iki kat zaman oldu. Hic gerek yok.
  • babilbaligi  (02.08.16 23:08:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.