[]

Boğaziçi mi Koç mu?

allaşkına yardım edin ya. acayip arada kaldım.

aslında uzun bir süredir boğaziçi'ne daha yakınım. hafta sonu gittim okulları gezdim. koç'un kampüsü, binaları filan cidden muhteşemdi ama benim çekincem okuldaki öğrenci ortamı. yani girersem tam burslu olarak gircem ondan biraz korkuyorum. bir de şehre uzak olması filan...

en son boğaziçi yazacakmışım gibi duruyor ama fikirlerinizi almak istedim.

bir de ben uluslararası ilişkiler okumak istiyorum ama bu meslek konusu yüzünden işletmeyle çift anadal yapmaya kalksam çok mu zor olur?

lütfen yardım, lütfen, lütfen...

 
verdiği eğitimi bilmeyen birisi olarak söylüyorum, boğaziçi yazardım. ortamı olsun, yeri olsun bana daha samimi geliyor. ve prestiji türkiye'de en yüksek okul açık ara.


  • hayati cozemeyen adam  (01.08.16 12:51:10) 
çok net boğaziçi. kesinlikle aksini düşünmeden yazın geçin.

çok sağlam arkadaşlıklar, çok sağlam çevreniz olacak ve çok iyi bir eğitim alacaksınız.

boğaziçi ile koçun puanları yakın, ama koçta 20 burslu alınacaksa boğaziçinde aynı kalibrede 100 kişi alınacak. boğaziçindekiler daha hırslı olacak, daha fazla etrafınızda sizin kalibrenizde adam olacak. bu insnaların fazla olması ve daha iyi yerlere gelmesi sizi de iyi yerlere getirecek.

koçta burssuz gelen adam yılda rahatlıkla 60-100 bi lirayı gözden çıkarabilecek bir aile ortamından gelecek, büyük oranda bakış açılarınız ve durumunuz farklı olacak. aynı dili konuşmuyor olacaksınız.

boğaziçinde size vizyon verilecek.
  • kurnaz  (01.08.16 12:55:17) 
işletmeyle çift anadal bence zor olmaz, bazı dersleri ortaktır zaten, ayrıca işletme (örneğin iktisata göre) fazla zorlayacak bir bölüm değil.


  • kassiopeia  (01.08.16 13:03:38) 
@murphy

mimari farklılıkları var.

boğaziçinin kampüsü çok güzel ama koçun kampüsü gittiniz mi bilmiyorum, ben bir süre kaldım orada koçun kampüsü ormanlar içerisinde harika ve derli toplu bir kampüs. eğitim almak istesem ve odaklanmak istesem koçun kampüsü boğaziçine gçre iyi diyebilirim. remote olması ve doğanın içinde olması çok büyük bir artı.
  • kurnaz  (01.08.16 13:05:40 ~ 13:07:04) 
boğaziçinde çift anadal yapmak çok kolay bir olay değil. ama imkansız değil. demek istediğim çift anadal yapıcam düşüncesiyle tercih yapmamanız. yani umarım yapabilirsiniz ama bazen planlarınız istediğiniz gibi işlemeyebilir üniversite haaytında.

koç konusunda bir bilgim yok. ama devlet okulu olmasından ötürü maddi olarak boğaziçinde daha rahat edersin. ve kendini geliştirmek için çaba harcadığın sürece, sosyal bir kişiliksen ( benim gibi sefil olma) boğaziçinde rahat edebileceğin hususundayım.

ama dediğim gibi koç konusunda çok geniş kapsamlı bir bilgim yok. yani güzel okul sonuçta kaliteli çok mezun veriyor.

ama ben her yapılanmada boğaziçiliye rastladığımdan boğaziçi konusunda çok nesnel olamıyorum.

boğaziçi iyidir yani ben pişman olacağını düşünmüyorum. bölümüne çok nefret ederek girmediğin sürece.

görüşler tamamen benim 3 yıllık boğaziçi objektifimdendir, içinizden geleni yapınız, her söylenene itibar etmeyiniz :)
  • ruh i tibbiye  (01.08.16 13:10:59) 
bu iki okulda okuyanlara sorman lazım. gidip yüz yüze konuş hepsiyle.


  • kupigometa  (01.08.16 13:33:23) 
sizin bölümünüz için boğaziçi, kariyer açısından daha avantajlı. boğaziçi yazardım.


  • interview with the vampire  (01.08.16 13:37:06) 
@ bu arada kupigometa'nın dediğini yaparken dikkat et.

yanlış bir dil kullanırsan her iki üniversitenin öğrencilerinden alacağın cevaplar sonucunda "lanet olsun atom fiziğine de bilime de" der inzivaya çekilirsin :))

sözlükte çok var buralarda okuyanlar, mesaj atıp mümkünse de telefon üzerinden konuş.
  • kurnaz  (01.08.16 13:37:29) 
boğaziçi. kampüsü, olanakları, sosyal ortamı, merkezi olması, eğitim düzeyi, devlet okulu olması, bilinirliği ve prestiji, zeki insanları ve hocaları barındırması her anlamda pişman olmayacağın bir okul.


  • kaputt  (01.08.16 13:41:56 ~ 13:42:22) 
başarılı, zeki, akıllı ve yükselecek orta ekonomik sınıf insanlardan çevre yapmak istiyorsan boğaziçi
zengin, başarılı, ailesi zengin ve geleceğin patronları olacak, tatili-eğlencesi bol olan insanlardan çevre yapmak istiyorsan koç

fena genelledim fakat duyuruyu okuyunca aklımda bu imge oluştu.
  • pinkpeony  (01.08.16 14:01:39) 
bölüm konusunda karşılaştırma yapamam ancak boğaziçi'li biri olarak söylemek gerekirse her ikisi de çok çok iyi okullar. ortamları da birbirine benzer. belki boğaziçi devlet olması ile bir tık önde olabilir ancak çok az fark eder. ikisine de girseniz pişman olmazsınız. çap kolay değil. aksine zor. boğaziçi'nde yüksek ortalama tutturmanız, üzerine bir sürü ders almanız vs. gerekiyor. çap için bir okula girilmez. liseden göründüğü gibi değil. iyi ortalamanız olursa ve gerçekten istiyorsanız çap işin artısı olur. ayrıca çap yapıyorsanız min. okulu 5 senede bitirirsiniz (hazırlık hariç)


  • insan opusen hayvandir  (01.08.16 14:13:51) 
Selam,

Yıllardır Boğaziçi'nde olan, neredeyse ayda bir de Koç'a giden biri olarak elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım.

Bence Koç'un ortamından fazla korkmana gerek yok. Otoparkındaki arabaları görünce insan bi ürkmüyo değil ama konuştuğum Koç'luların hepsi gayet kaliteli insanlardı. Burslu mu bu burssuz mu bu diye hiç ayırt etmeye çalışmadım, çalışsam da bilemezdim diye düşünüyorum. Uzaklığı da seni korkutmasın. Tek otobüsle, yarım saatte metroya ulaşıyorsun. Boğaziçi'ne gelirsen ve Kilyos'ta hazırlık okursan, çok daha uzak bir yerde başlayacaksın üniversite hayatına. Koç'a ulaşım, Kilyos'a ulaşımdan çok çok daha rahat.

Sana uygun olan bölümü seçmeye çalış önce. Uluslararası ilişkilerle işletme çok farklı bölümler. Koç'taki uluslararası ilişkileri bilmiyorum ama Boğaziçi'nde daha çok siyaset eğitimi alırsın. Bölüm de siyaset olarak bilinir zaten. Çap yapmak zor değil. Diğer bölümlerin çap imkanıyla kıyaslandığında zor değil, yapan arkadaşlarım oldu ama çap yapıcam diye başlayıp yapamayan çok insan var Boğaziçi'nde.

Başka sorun olursa yazabilirsin ama dediğim gibi okuldan önce bölüm konusunda emin olmaya çalış. Daha sonra da karar verdiğin bölümün Koç'ta ve Boğaziçi'ndeki ders programlarına, seçmeli derslerine, hocalarına falan bak. İkisi de çok güzel okul, sana uygun olan bölümü seçersen ikisinde de pişman olacağını düşünmüyorum.
  • charles montgomery monty burns  (01.08.16 14:19:18) 
telaffuz ettiğiniz iki bölüm için de boğaziçi.
açık ara.

  • whatyougetiswhatyoudid  (01.08.16 14:25:46) 
boğaziçi +1


  • yue  (01.08.16 14:35:40) 
Oncelikle tebrikler.

Koc'u yurtdisi baglantilari daha iyi diye biliyorum ama yukarda aciklanan sebeplerden oturu bogazici +1

Ha ben olsam cap yerine 2.yabanci dil kasardim bogazicinde.
  • turuncu sufle  (01.08.16 17:34:32) 
Sosyal bilimler ise kesinlikle Boğaziçi tabii ki.


  • turkuaz  (01.08.16 17:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.