[]

Ne düşünüyorsunuz?

ciddi soru bu arada, sadece ben mi yanlış bakıyorum acaba diye merak ediyorum.

İnstagramda her anını, her fotosunu paylaşan insanlar var, bunun yanında bırakın instagramı o anı yaşamak yerine her saniye foto ya da video çekmek saçma değil mi?

bende seviyorum arkadaşlarla buluşunca ya da ilginç durumlar olunca foto çekmeyi. ama bu bahsettiğim sallıyorum 2 saatlik şehir gezisinde 100 foto çekmek. ben taş çatlasın 10-15 tane çekerim. daha doğrusu çekebilirim ancak.

foto çekmenin haricinde adam 100 tagle paylaşıyor bunları. adamın sülüklü göldeki ağaç fotosunda igers, iphone, iphoneonly yazsa ne yazmasa ne diye düşünüyorum.

yani isteyen istediğini yapsın banane, o başka, ben sadece bu insanların bi eksiği kapatmaya çalıştıklarını düşünüyorum, git yaşadığın anın tadını çıkar bence.

 
İnsanların tercihleri farklı. Saygı duymak lazım. Bana da ters paso foto paylaşmak.


  • bigbadabum  (30.07.16 15:15:14) 
kalan zamanlarını da fotoğraflarının nasıl olduğu , hangi fotoğraflarda güzel çıktıkları vb konuşmalarla geçiriyorlar. telefon ekranlarına duvar kağıdı olarak kendini koyuyor insanlar. megaloman oldu herkes. kezbanlığı/kamilliği de tam atamadılar. çok pis bişey oldu, g*tüm gibi oldu millet.


  • hasmetizm 2046  (30.07.16 15:22:28) 
yüz tane tag olayı beni de şaşırtıyor doğrusu. farklı bir yer, yeni bir manzara olunca belki paylaşıyorum ben o da bir tane. insanlar aynı selfie pozunu allayıp pullayıp efektleyerek her gün önümüze koyuyor. gerekirse takipten çıkarıyorum bu tipleri. sanki kafalarının içi çok boşmuş gibi geliyor bana.


  • ruhen hastayim ben  (30.07.16 15:43:12) 
Ben uzun süredir arkadaş olduğum insanlarla vakit geçirirken fotoğraf çekmeyi unutuyorum ya zaman öyle hızlı geçiyor ki. Ama sıkıldıysam paso çekiyorum ben de. Uğraş oluyor.


  • jazzabel  (30.07.16 15:45:48) 
bugracaner +1


  • rakicandir  (30.07.16 15:45:51) 
valla sadece facebook kullanıyorum, orada da iki dakikada bir paylaşım yapanları zaten gizliyorum. herhangi bir şey düşünmüyorum, ben bu şekil geyinirim bu bayan şu şekil geyinir. şahsen sürekli fotoğraf çekmeye de, paylaşmaya da enerji bulamıyorum. çok nadiren yaptığım bir şey olduğu için, seyahate çıktığımda falan paylaşırım arada veya hayatımda bir daha görme şansımın olmayacağı bir yerde, fotoğraf çekebilecek pozisyondayımdır, o zaman çekerim. konserlerde bayramlarda seyranlarda hiç çekmem mesela çünkü zaten internette falan bulurum olm aynısını, anın tadını çıkarmak varken niye 10 dakika elimde telefonla durayım. ama mesela teriberka'ya gitsem fotoğraf çekerim tabii.

tag olayına hiç anlam veremiyorum ama şimdi sözlük yazarı/duyurucu/facebook kullanıcısı olarak instagramcıları bash eylemek de biraz ikiyüzlülük olur sanırım. işte kimisi bi fotoğrafa 400 tane hashtag koyuyo, kimisi 3959 paragraf cevap yazıyo, hepimizin türlü türlü aptallıkları var yani. ben nefret etmekten, bunlara takılmaktan yoruldum açıkçası. o yüzden ilgilenmiyorum artık. sorgulamıyorum, yorum yapmıyorum. kim naabıyosa yapsın.
  • der meister  (30.07.16 16:04:07) 
instagram zaten bu tarz insanlar için değil mi ?

kullanıcıların %90 ı böyle zaten, benim hesabım var, arada girer bakarım ama ekli olanlar natgeo, bir sürü gezi yapan kişi-rotasız seyyah var mesela çok iyi o- birkaç tane profesyonel anlamda fotoğraf çeken kişi var.

yani benim dediğimin dışında arkadaşları ekleip arada saçma bişeyler çekip paylaşıyorsan senin de çok farkın olmamalı bu şikayet ettiğin kişilerden-yani senin de öyle olman gerek aslında :)
  • nucleon  (30.07.16 16:08:13) 
Ben hiç görmüyorum böyle tipleri. Instagram hesabım yok, yalnızca Facebook, Ekşi Sözlük/Duyuru ve Tumblr hesabım var (takip ettiğim muhteşem fotoğraf ve müzik blogları var burada).

Facebook'ta falan bazen bu şekilde davranan insanlar görünce takipten çıkarıyorum ve gönderilerini görmüyorum, kafam rahat.
  • köstebek kurabiye  (30.07.16 16:35:14 ~ 16:35:45) 
Özgüven eksikliği, ilgi çekerek gelen kalplerle bunu kapıyorlar işte. Klasik olacak ama takibi bırakabilirsin bu tip insanları. Sonuçta senin takip ettiğin kitle bunu yapıyor.

Konu dışı: Sülüklü göl efsane ötesi bir yer, gidip büyülenmemek elde değil. Bolu, Sakarya'ya yakın olanlar dibinizdeki cenneti kaçırmayın.
  • Golden Ratio  (30.07.16 16:42:48) 
Her halini paylaşanları sevmiyorum. Direkt engelleme sebebi.


  • dissendium  (30.07.16 16:47:54) 
Sadece Facebook hesabım var, hoşuma giden anları yayınlamayı seviyorum. Ötesinde insanların anlarına tanık olmayı çok seviyorum. 'Bugün çorba var menümde'leri bile seviyorum. Bazıları hayatlarını açık yaşamayı seviyor, ben de onların hayatlarında olmayı seviyorum. Bunların bir kısmı da beğeni kaygısı olmadan yaşıyor.

Açıkçası 'Narsisist bunlar, beğenilmek istiyorlar. Özgüvenleri yok' kısmına uç bir durum olmadıkça, ne bileyim tuvaletteki anlarını paylaşmadıkça ya da günde 30 resim paylaşmadıkça ama senin paylaşımların umurlarında olmadıkça noktasında katılıyorum sadece. Atıyorum, sen paylaşırsan umrunda olmaz ama kendi paylaşırsa 150 like beklerse ayrı bir konu, o zaman benmerkezci derim ama onun dışında hayatlarını paylaştıkları için çok mutlu oluyorum. Bir arkadaşım var mesela, çiçek gördüğünde dayanamaz mutlaka fotoğrafını çeker, o çiçekle 150 tane fotoğrafını çektirir, aynı çiçeği her gördüğünde saldırır. Bazılarımız kedi gördüğünde saldırmadan duramaz, bazıları manzaraya dayanamaz, bazıları sevgilisi ile fotoğrafını paylaşmaya doyamaz; o arkadaş da günde 5-10 tane çiçekli fotoğrafını yayınlıyor. Millet beğenmiyor ve bıktı ama o paylaşmayı çok seviyor, çünkü çiçek gördüğünde çocuklar gibi mutlu oluyor ve o mutluluğunu ben ya da başka biri beğense de beğenmese de paylaşmak istiyor. İçindeki heyecanı tutamıyor. Diğer paylaşımlar için de aynı şeyi düşünüyorum. İçindeki heyecanı tutamıyor ve paylaşıyor insan, beğenilirse o kısmı bonus ve önemli de değil. Bir komşumuz var, o da hayatının her hayatını paylaşıyor. Pişirdiği çorba, sürdüğü oje, balkonundaki çiçek, vb. Onun da öyle like derdi yok, sadece hayatını açıyor diğer insanlara. Ben biraz daha ketumum o konuda sanırım onlara göre ama keşke herkes paylaşsa herkesin istediği her anına ortak olabilsek.

Sadece selfie komik geliyor bana, bir iki tane arkadaş zoru ile çekilmişliğim var ama arkasında ilginç. bir şey, bir manzara olmayınca koskoca resimde armut gibi kafa çok komik oluyor bence.
  • aychovsky  (30.07.16 17:01:38) 
şimdiye kadar hiç fotoğrafını twitter-facebook-instagram'da paylaşmamış (wassap saylanmaz di mi) biri olarak bana acayip geliyor, şöyle ki az paylaşan da ilginç geliyor, anlamlandıramıyorum sadece, bana özel bir durum olmalı bu.

şöyle düşünüyorum ben örn. cep telefonumda kendi çektiğim fotoğrafı fi tarihinde tanıdığım birine gösterir miyim, hayır, o zaman koymuyorum internete, zaten gerekli fotoğrafları wassap üzerinden yakınlarıma gönderiyorum.

paylaşana da bir şey demiyorum, beni ilgilendiren bir konu değil.

ama bazıları o kadar vıcık vıcık ki, hani utanıyoruz buradan arkadaşlar, abartmayın. 35 yaşında adam gözleri büyütmeli, ses değiştirmeli video çekip internete koyuyor falan, teallam.
  • Apocalypse  (30.07.16 17:14:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.