Hayatta herkese verdiğimiz öncelik ayrı. Demek ki o arkadaşın sana değil o anda başkalarına öncelik veriyor. Bunda kızacak bir şey yok. Bana aynı anda 3-4 kişi mesaj attığında ilk önce benim için daha önemli olan, daha fazla sevdiğim insanlara dönerim. Diğerlerine dönmeyi unuturum bile. Saatlerce, hatta bazen günlerce aklıma gelmezler. Bazen aklıma gelseler de yazmam çünkü canım istemez.
Aynı şekilde ben de birinin ilk tercih ettiği, önceliği olmayabilirim. Mesajlarıma anında cevap beklemem, bana da saatler sonra yazanlar olur. Onlara kızmam. Çünkü bilirim ki o anda belki sevgilileri ile konuşuyorlar ya da daha samimi oldukları arkadaşları ile. Ya da başka bir işle meşgul olup beni unuttular veyahut o an canları benimle konuşmak istemiyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz.
Geçen bir arkadaş ile tartıştım sırf bu yüzden. Benden anında cevap bekliyor, cevap vermeyince de "heeey neredesin!!" "Şu an benimle konuşmaktan daha önemli ne işin olabilir ki? :p" vs. diye ardı ardına mesaj yolluyor. Dünyayı kendi etrafında dönüyor sanan malın tekiydi. "Rahatsız oluyorsan mesaj atmayayım? :s" falan dedi ve ben rahatsız olmadığımı, yalnızca o an ona mesaj yazmak için uygun olmadığımı, başka önceliklerim olduğunu bir türlü anlatamadım ve arkadaşlığımız bitti. Çok da iyi oldu.
Edit: Söylemeyi unutmuşum, bana mesaj yazan herkese er ya da geç dönerim, kimseyi cevapsız bırakmam. Lakin kimilerine daha erken kimilerine (eğer ortada çok hayati, anında cevap gerektirecek bir durum yoksa) daha geç dönerim
0