[]

Anlam veremediğimiz bir olay

Dün gece yaşanan, herkesin farklı yorum yaptığı olay ile ilgili sizin de yorumunuzu almak istedik. Biz açıkçası ne olduğunu anlayamadık. Özet geççi dostlarım kusura bakmasın biraz uzun olabilir. Olay ev arkadaşım ben yokken başına geldi. Nezih bir semt/herkesin birbirini tanıdığı bir mahallede oturuyoruz, daha önce hiç böyle bir şeyle karşılamadık. Kapımızı gündüz saati bile sucu veya kargo dışında kimse çalmaz. Olay:

"Dün gece saat 12 civarı kapı çaldı. İç kapı zili ile apartman zili farklı çalıyor. Çalan zil apartman kapısı ziliydi. Kimseyi beklemiyordum, komşulardan biri de olmadığı için yerimden bile kalkmadım. 5 dakika sonra kapı tekrar çaldı. Bu sefer kapı ardarda çalınmaya başlayınca (yerimden kalkıp gidene kadar 4-5 sefer çaldı) kameraya bakmak için kapıya gittim. Kapıda daha önce mahallede gördüğüm birisi vardı. Bu kişi sokakta da garip tavırlar sergileyen, tekinsiz görünen birisi. Derken, kapı açıldı ve apartmana girdi. Apartmana nasıl girdiğini anlamadım. Çünkü ben o esnada diğer dairelerin zil sesini duymadım. Zil sesleri çok yüksek olduğu için başkasının zili çalındığında duyulur genelde. Neyse bu adam apartmana girdi (kapı şifreli, şifreyi bilmeden nasıl girdiğini veya kapıyı ona kimin açtığını anlamadım). Öylece katta durdu. Üst kata çıkmadı. Bekledi bekledi. Ben o esnada korkup odaya kaçtım.

Sanırım aradan 10 dakika geçmişti. Yine zil çalmaya başladı ardarda. Bu sefer kameraya baktığımda iki kişi gördüm. İkisi de birbirinden tekinsiz. Bu kişiler gergin gözüküyorlardı. Hatta kendi aralarında tartıştıklarını düşünüyorum. Ben yine korkup odaya kaçtım tabii ki. Yardım isteyebileceğim birilerine ulaşabilmek için o esnada evde olmayan ev arkadaşımı arayacaktım ki bu iki şahıs koşarak arka bahçeye geldiler. Ne konuştuklarını anlayamadım. Sonra sanırım gittiler çünkü sensör ışığı sabaha kadar hiç yanmadı. Ben de camı kapıyı kapatıp sıkı sıkı, salonun ışığını açık bırakıp uyudum."

Sizce bu kişilerin niyeti neydi? Megafondan çekilmiş bir adet fotoğrafı var bir tanesinin. Polise de gidebiliriz ama boşuna ortalığı karıştırmak da istemedik. Hepimiz tatildeydik bir süre evde yoktuk, acaba evi mi yoklamaya geldiler diye düşündüm ben ama işin içinden çıkamadık.

 
polise gitsen bir şey olmaz. birine hırsız demek suçtur bu arada. bir şey çalmadığı sürece kimseye hırsız diyemezsin. aklında olsun


  • cekilmis gayfe  (27.07.16 14:38:18) 
Ev arkadaşınızın kilitli kapının arkasından kameradan izlerken neden korkup odaya kaçtığını anlamadım ben de.


  • ekaterina  (27.07.16 14:38:44) 
Valla sebebini çözemedim dışarda her türlü manyak var bir sürü açıklaması olabilir olanların. Ama bi daha böyle bi şey olursa korkup odaya kaçmak yerine kapıyı sımsıkı kilitleyip kapının arkasında bekle. Kilitlerin kurcalandığını duyarsan kapıya yumruk atarak evde olduğun belli edip kötü niyetli kişiyi korkutabilirsin. Ses çıkarma ki kapının arkasındakinin kadın olduğunu anlamasın. Daha önce evine girmeye çalışan birini böyle korkutup kaçıran bir kadın akrabam var.


  • ambrosia  (27.07.16 14:38:57) 
ilk çalış bence evde kimse var mı yok mu kontrolü içindi. arkadaşında herhangi bir tepki vermeyince evde kimse yok sandılar. bunun üzerine 2 kişi geldi.


  • hononu  (27.07.16 15:02:10) 
@ekaterina :D

iyi dolaba saklanmamış.

bence ilk gelen adam arkasından gelen iki kişiden birinin kızıyla sevgiliydi. ya da karısının sevgilisi. o yüzden bu adamlardan kaçmalıydı. zaten sizin mahalleden biri olduğu için kaçarken sizin binaya geldi panikle bütün zillere bastı. yakalasalar belki öldüreceklerdi. bina sakinlerinden biri ne olduğunu anlayamadan hayırdır inşallah diyerek dış kapıyı açtı. adam kan ter içinde binadan içeri girdi bekledi bekledi.. kalbi çok hızlı atıyordu sanki ölecekti. sonra diğer iki kişi geldi, içeri giren adamı aradı, içeriye giremedikleri için bahçeye falan baktı. bu esnada aralarında lan sana yakala dedim nasıl kaçırdın ben mi kaçırdım sen kaçırdın gibilerinden tartışıyorlardı. en sonunda adama ulaşamadıkları için vazgeçip gittiler.
  • bacardicola  (27.07.16 15:05:02) 
bir daha öyle bir durum olduğunda saklanacağına eline kendini savunabileceğin bir şey al.
yardım isteyebileceğin birisi varsa onu ara, adamların tiplerini tarif et, onlar hakkında bildiğin şeyler var ise ( örn. bizim mahallede oturuyorlar) onları arkadaşına söyle. kapının arkasına bir sandalye daya bekle. eğer olur da kapı açılırsa avazın çıktığınca bağır ve onlara vur.
polis çağır diyecekler ya onlara inanma, polisin keyfi yerindeyse yarım saatten önce gelmez, eğer canı sıkkın ise bir saat gelmez. adamlar eğer bir şey yapacaksa zaten o süre zarfında yapar. olaya bir anlam veremedim. belki kafası güzeldi ne yaptığını kendisi de bilmiyordur. diğeri ile tartışıyor ise belki birinin yapmak istediği şeyi diğeri engellemek veya yapma demek istiyor da olabilir.
  • seyduna6687  (27.07.16 15:36:02) 
Bütün bu yazdıklarınızı arkadaşıma da ilettim, tesekkurler. Evde tek olduğu için (kadın) biraz korkmuş sanirim. Odaya kacmak bir refleks olsa gerek:) O esnada telefonunu bildiği anında yanına gelebilecek kimse yok malesef. Bağırsa komşular çıkar zaten ama öyle bir raddeye gelmemiş allahtan.


  • mrsmoon  (27.07.16 16:12:53) 
adam iki kisiden kacip size siginmis iste sizin hic bi alakaniz yok bu ne paranoya


  • beriberi  (27.07.16 16:41:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.