[]

Cihangir'de kediciklerin evlerinin baslarina yikilmasi!

Sevgili hayvansever duyurucular,

Geçen gün çok sinirimi bozan bir olay oldu. Müsadenizle anlatmak istiyorum: Cihangir Parkı'nın yanındaki merdivenlerde küçük bir alan var belki bilirsiniz. Bu küçücük alanda iyi kalpli bazı insanlar boş zamanları ve kaynaklarından ödün vererek bir yaşam alanı yarattılar. Gerçekten de çok güzel oldu. Bu kişiler aynı zamanda çevreye de saygılı insanlar olduğundan bu alanı koku/gürültüye sebep olmayacak şekilde düzenlediler. Bu minicik yaşam alanının sakinleri ise anneleri tarafından terk edilmiş, sağlık kontrolleri, tedavileri yapılmış ve ölümden zor kurtulmuş el kadar kediciklerdi. Kimseye de bir zararları dokunduğunu görmedim.

Şimdi sinirimi bozan noktaya gelelim: adına insanoğlu denilen bazı canlıların kendine hayrı olmadığı gibi yaşadığımız dünyayı biraz olsun güzelleştirecek her şeyi yıkmaya programlanması sebebiyle, şehrin ortasında yaşam savaşı veren minnacık kedilerin evleri başlarına yıkıldı. Gecenin bir vakti gönüllülerin kim olduğunu tahmin ettiği bazı kişiler her şeyi talan etmiş. (Şu an işyerinde olduğum ve internete dosya yükleyemediğim için caps veremiyorum.)

Bu alan belediyenin de onayı ile kurulduğundan belediyeye şikayette bulundum. Mahalle sakinleri olarak para toplayıp bölgeye güvenlik kamerası taktırmayı ve yuvaları yeniden yerleştirmeyi düşünüyoruz. Ben de bu para toplama işlerinden vs. hiç anlamam ama bu olayı bir şekilde fonlamamız gerekiyor ve boyle bir oneride bulunmayi dusunuyorum. Bu işi kendi banka hesabım üzerinden yürütmeyi de pek istemiyorum açıkçası. Aranizda tecrubeli arkadaslar vardir muhtemelen, nasıl organize olalım, parayı nerede toplayalım vs. konusunda herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Bana biraz olsun yol gösterebilirseniz sevinirim.

 
Kim, neden yıkmış peki? Kim olduğunu nasıl tahmin ediyorlar?


  • ekaterina  (27.07.16 12:24:43) 
Tam olarak ben de bilmiyorum ama besleme sirasinda laf dalasi gibi olaylarin yasandigini duymustum daha once. Bu canlilarin da en az kendileri kadar yasama hakkina sahip oldugu bilincinden yoksun insanlar hayvanlar barinamasin olsun gitsin istiyor sanirim.


  • lotesse  (27.07.16 12:46:03) 
Iki yavru kayip. Umarim baslarina bir sey gelmemistir. Idari mercileri gerekli sikayetleri yaptim. Aklina baska bir cozum gelen varsa aydinlatamasini rica ediyorum.


  • lotesse  (27.07.16 16:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.