[]

moderasyona...

nasıl bir din/ değer alginiz var bilmiyorum.
ama adaletli olarak bir iş yapacaksaniz dine,
değerlerine ve o dine inananlara yer yer kötü sözlerin
sarfedildigi burada gerekeni resen yapmaniz gerekmektedir.
insani o ispik iconuna tıklamaya mecbur etmenize gerek yok.
- kardeş yanlış yerdesin, diyorsanız (kimse kimseye mecbur
değil tabi) anında silerim üyeliğimi.
ayda bir de olsa (ben dahil) yerinde böyle rahat durmayanları
kanatladirip uzak diyarlara göndermeniz ve bunu ilan etmeniz iyi olur.
kirliliği israrla tekerrür ettirenler var..
çok mu zor?

 
Belki o adamın dininin emridir.

o dine de saygı gösteriyor olabilirler.

bunun yanında burada insanlar zevk için yapıyorlar o işleri. tamamen keyfi hatta ve hatta compunun zevki her şey. adam isterse kapatır offline kullanır duyuruyu.
  • kurnaz  (22.07.16 15:39:55) 
@douchebag baska dinlere inananlarin da bu hakki var. ben genel düşündüm oysa. ama tabii bir gercek, İslama hakaret burada ilk sırada.
sen dalganı geç. ifade özgürlüğü diyorlar ne de olsa buna. kediler yesin..

  • 1adam  (22.07.16 15:44:31) 
bunlar açık platformlardır dostum. şahıslara hakaret edilmediği sürece fikirlere yorum yapılır.


  • vecihi ile fikret  (22.07.16 15:47:13) 
@vecihi...
yorum eğri değil uygun ölçülerde olsun.
senin seven birinin, sana dair fikrlerine baska birinin hakaret etmesi doğru mu internette bile olsa?
  • 1adam  (22.07.16 15:52:32) 
İyi de biri gelip hristiyanlık söyle yahudilik böyle diye eleştiri yapabiliyor. Aynı şekilde ateistler için de eleştiri yapılabiliyor. O cevaplar da silinmiyor. Niye muslumanliga eleştiri yapılınca kiziyorsunuz? Herkesin eleştiri hakkı var sonuçta.

Kaldı ki hakaret, küfür edilince siliniyor benim bildiğim kadarıyla. İspiyon butonu var orda; rahatsiz oluyorsaniz basarsiniz o butona, olur biter.
  • fraise  (22.07.16 15:54:45 ~ 15:56:06) 
ben bazı müslümanlara dingil dedim diye bile silindi, bir mağdur varsa o da biziz bence...............................

kötü söze örnek ver mesela? ısrarla aynı şeyi yapan bir troll değilse, uçurulması mantıksız.
  • piremses  (22.07.16 15:58:45) 
"kardeş yanlış yerdesin."


  • diabolus79  (22.07.16 16:00:33) 
Yahu şimdi demeyeyim demeyeyim diyorum ama insanı bazı bazı bir şeyler demeye mecbur bırakıyorsunuz. Ilımlı bir insan olmaktan çıktım bir süre önce.

15.03'te yazılan bir cevap için 15:18'de ispiyon yapmışsınız. Ben siteye yaklaşık on dakika önce girdim. Kaç oluyor 3 buçuk mu? Kafam o an yerinde değilse, sağlıklı olarak karar alabileceğime inanmıyorsam (sizin tabirinizle adaletli olabileceğime inanmıyorsam o an) veya iş yoğunluğum fazla ise siteye her girdiğimde o ispiyonları değerlendirmek zorunda değilim. Ya da ilk önce sayfa tarayıp ispiyonları biriktirip ondan sonra ispiyonlarla toplu ilgilenmeyi seçmiş olabilirim.

Bunun yanı sıra kafam yerinde olduğu zamanlarda elimde telefon tuvalette keyif yapıyor olabilirim, deniz kenarında olabilirim, yolda olabilirim, otobüste olabilirim vs. O an ispiyonu görüp ''Dur şu yaptığım şey bitsin, bakayım.'' demiş olabilirim, olabiliriz en insani şey hayatta. Yahu o anlık sadece kullanıcı olmak istemiş olabilirim azıcık da olsa. Çünkü bu siteyi zaman zaman sadece kullanıcı olarak kullanıp mutlu olmak istediğimiz zamanlar oluyor. El insaf ne adaletimiz kaldı ne tembelliğimiz ne iş bilmezliğimiz bir ispiyon bekliyor diye orada!


Yukarıda da dedim yine diyeyim müsait olsam da sağlıklı karar alacağıma inanmıyor isem, yapmam gereken en mantıklı şey beklemek, ya kendi düşüncelerimi toparlayana ya da diğer arkadaşlara danışana kadar. Ki şu an haberleşmemiş olsam da diğer arkadaşların da ya görme fırsatları olmamıştır, ya karar verememişlerdir görüp. Full time mod değiliz burada, gönüllü yapıyoruz, mümkün olduğunca da erken müdahale etmeye çalışıyoruz.

İlgili soru altıyla ben ilgilenmedim, evveliyatını bilmiyorum. Açıkçası çok da umrumda değil zira altındaki bir cevabı silip sonrakileri silmek için beklediğimiz oluyor, a şahsının cevabı direkt silinebilir içerik iken b şahsının cevabından ve devamından emin olamadığımız oluyor. Dolayısıyla bekliyoruz.

Ayrıca o ispiyon butonu internet kullanıcıları da adaletli bir iş olsun sadece ekşi sözlük kullanıcıları ispiyon yapar durumda olmasın diye açıldı. Kararı verebildiğimiz zaman ispiyonunuz ya red ya kabul edilecektir. Orada duruyor ise beklediğimiz bir şey var demek ki. Bu anlayışı göstermek bu denli zor olmamalı.
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.07.16 16:03:55) 
@fraise elestiri ve hakaret ayrimini yapamayanlar var.
@3d waffle, türkiyeden gitmek icin saglam bir sebebin var.

gizli/derin modlar da varmış bu arada.
duyurumu silmeyeceğim. uygun olarak söylenen her şeyi dikkate alirim.
  • 1adam  (22.07.16 16:06:22) 
"kardeş yanlış yerdesin."


  • jimjim  (22.07.16 16:09:12) 
e senin için tüm eleştiri kötü söz demekse, onu nasıl bileceğiz? bunlar öznel kavramlar.


  • piremses  (22.07.16 16:09:14) 
kardeş yanlış yerdesin


  • basond  (22.07.16 16:19:30) 
Sirf uyeligini sil diye geldim.

Yanlis yerdesin.

Bak kac kisi bu cevabi vermis sozunun eri ol ve uyeligini sil
  • ack3000  (22.07.16 16:46:43) 
Küfür ile kâfir arasındaki etimolojik bağlantıyı görebiliyor musun acaba? İnancını dikte eden kitabin kendisinde bu anlayış varken işin bir yanını sorgulamanız biraz can sıkıcı. Kaldı ki eleştiriden rencide olmaya bir sınır çizmek lazım: katılın veya katılmayın, ateist dini saçma bulduğu için ateist. Siz diğer bütün dinleri saçma bulduğunuz için müslümansınız. Saçma bulduğunuz şeye saygı duymazsınız zaten, sadece politik doğruculuk yapar ve duyduğunuzu ya da katılmadığınızı söylersiniz. Yani inanılmaz tek yanlı bakıyorsunuz ve aslında seçtiğiniz inanç seçmeyenlerin aksine size bunun için cevaz veriyor. Buradaki ikilemin üzerinde durmanız ve sitem ederken de buna göre etmeniz daha mantıklı bence. İspiyon hakkımız var ve elbette ispiyonlamamız beklenecek. Arada sizin görmediğiniz bir sürü uygunsuz şey silinmekteyken kimse niye görüp de ispiyonlamadın demiyor, mesela size. İspiyon yaparız, reddedilirse nedenini sorarız, olur biter.


  • godoşu beklerken  (22.07.16 16:57:09) 
fikirlere hakaret edilmez, fikirler yorumlanır/değerlendirilir/eleştirilir.
tekrar edeyim, fikirlere hakaret edilmez. fikirler şahıs değildir.

  • vecihi ile fikret  (22.07.16 17:07:29) 
öncelikle yanlış yerdesin.

duyuruya kadar gelip mağdur olmuşsunuz. bırakın şu "dinimiz" "değerlerimiz" olayını. senin dinin o. yeryüzünde binlerce din var. kalkıp kimse müslümanları şöyle yapayım, böyle yapayım diye küfürler savurmuyor. içindeki tutarsızlıklardan, mantıklı olmayan, insanın zekasını küçümseyen şeylerden bahsediliyor olsa olsa. müslümanlığı eleştirmek hakaret değildir. bir kere siz en başından müslümanlığın "hak dini" olduğunu, diğer dinlerden sonra geldiği için kabul gören tek din olduğuna inanıyorsunuz. bunu söylemek "sizin için" allahın varlığı kadar net/olağan bir olay. -ben herhangi bir dine inanmıyorum- bu durumda hıristiyanlar da duyuru açıp ağlasın madem.
  • ruhen hastayim ben  (22.07.16 17:13:59) 
bana, git diyenler icin diyecegim, bu cidden zor değil. muhatap modlar olsa da usulune uygun farklı görüşlere de açık oldugum icin soru olarak actim bu duyuruyu. konunun aslini kenara birakip sadece gitmemi ele alan insana, cevreye ,hayvana ,fikirlere saygili üyeleri de anliyorum. bırakın da buna bütün modlar karar verirse daha iyi. özelden de belirtebilirler.

gitmemi isteyenler, bu kadar kestirme gitmeyin sonuca.
  • 1adam  (22.07.16 17:28:31) 
Kardes senin dinine saydirsalar nolacak, internette birileri biseyler soyluyo eee? Inancin mi eksildi, dinin sayginligini mi yitirdi. Yok. Eee sana ne. Ki burada dine veya kisiye kufur ve hakarete yer yok. Biri inanmiyo, hafife aliyo diye cildiracaksan once kendine bakican kardes.
Icinde inancin tamsa diger insanlarin soyledigi umrunda olmaz. Cunku inanc kisinin icinde olur.
Birisi inanmiyo ve senin dinini hafife aliyo diye delireceksen sil uyeligini. Sil ki kendine ayiracak zamanin olsun, ben niye inaniyorum ve inandigim sey icin yapmam gereken milletin agzini buzmek mi, ibadet mi diye bi dusun.
  • beriberi  (22.07.16 18:13:34) 
3d waffle için +1
ve "kardeş yanlış yerdesin"

güle güle
  • rakicandir  (22.07.16 20:46:48) 
kardeş yanlış yerdesin artı1


  • rubenanyukov  (23.07.16 01:11:25) 
@kaymaktutmayansicaksut arkadasim bu sitenin tek yetkilisi siz misiniz? Anlayis gosterelim goaterelim dedik ben burada birini sikayet ettim neden hala degerlendirilmiyor acaba. Hakaret etmesini uygun bulmanizdan mi, yani bunu dogru karar vermek icin otuzbesbin suzgecten gecirmeye gerek var mi sizce. Ben daha dun ya da evvelsi gun bir duyurda pespese duyurularim silinmisti. Demek ki her an is basinda oluna iliyor.peki simdi neden degil? Burada yazilan kurallar cercevesini siz insiyatifinizle ve o an ki duygu durumunuzla mi degerlendiriyorsunuz. Lutfen daha ozenli olalim.


  • halboyle  (26.07.16 23:27:37) 
yalniz kac gun oncesinin duyurusunu hortlatip burdan moderatore saldirmak da ayri fantastik bir olay. biz de her gun cevap ispiyonluyoruz, istedigimiz olmadigi zaman moderatoru yerecek bir duyuru bulup ona cevap mi yazalim? ya da duyuru mu acalim? arkadaslar eksi duyuru'ya eglenmek, vakit gecirmek, yardim etmek icin geliyorsunuz/gelmelisiniz. birilerini kum torbasi gibi gorup saldirmak icin degil. yeter yahu ben bile biktim surekli birilerini elestirmenizden.


  • fraise  (27.07.16 00:38:07) 
Oncelikle niye duyuru bulayim. Acarim yeni bir duyuru. Sikayetim bu duyuruda. Baska turlu sikayetimle birlstigi.icin gayet iyi yapmisim dile getirdim. Ayrica kime yetissin kismi.icin yeterince bekledim. Yazdigimi yineliyorum.


  • halboyle  (27.07.16 01:52:02) 
yıllardır bir internetimiz vardı, fanusumuz olan. sizlerle karşılaşmadığımız, ne güzel seküler seküler takıldığımız orayı da işgal etmeye başladınız.

yazarlık için yıl bekleten, üye olmak için bağış gerektiren siteyi de işgal etmeye başladınız. fanusu kırıyorsunuz kırmasına da, bu fanusu kırmanın bizleri uyandıracak olmasının sonuçlarına hazır mısınız bilemem. nitekim fanusumuz kırılır da rahatımız bozulursa öyle rahat rahat at koşturamazsınız.

interneti bu kadar yaygınlaştıran kurumları hiç sevemedim. elitist olarak kalsaydı keşke.
  • ebonni eth atc  (27.07.16 02:00:40) 
@fraise ,
fantastik bir durum ve saldiri yok ki. bak istersen alti ay öncesinin duyurusuna da cevap yazabilir onu da hortlatabilirsin. bu sayfa öyle kodlanmış. o nedenle arkadaş bence hatali degil, rahat ol.

@ebonni..
-fanusumuz kırılır da rahatımız bozulursa öyle rahat rahat at koşturamazsınız.-
dedigine bakilirsa
rahatı kaçmak üzere olan fanus sahibisin :) hem de interneti elit tabakadan birisi olarak kullaniyorsun vaşş.. varoşlardan uzak dursana o zaman. sen at degil de byte kosturdugumuzu düşün. hem nal sesine göre daha sessiz.

modlara yönelttik duyuruyu ama onlarca ses geldi. hepsi tek bir düzen icerisinde olsa neyse diyeceğim. meger adamin rahati bile kaçıyor(muş).
  • 1adam  (27.07.16 08:02:54) 
1adam, bu konuyla ilgili yorum yapmayıp (dini kısımdan bahsediyorum) kendiyle ilgili sorunu burda ifşa etmek için duyuruyunuzu kullanıyorsa benim için hatalidir ki ben o yorumu sadece kendisine yapmadım; herkese yaptım.

Gerçekten çoğu kişinin amacinin eğlenmek, yardım etmek olduğunu dusunmuyorum.
  • fraise  (27.07.16 14:16:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.