[]

Üniversite Tercihi

lys tm-3 sıralamam 780, tm-1 sıralamam 1162

şimdi çok uzatmak istemiyorum. düşündüğüm bölümler şunlar;

boğaziçi siyaset bilimi ve uls. ilişkiler***
koç uls. ilişkiler*
bilkent uls. ilişkiler**
koç psikoloji*
sabancı sanat ve sosyal bilimler prog.***
boğaziçi işletme*

bir de ilk tercihime bilkent hukuk yazmayı düşünüyorum. bunun bir mantığı var mıdır? geçen sene en son 151.yi almış çünkü.

yardımcı olursanız cidden çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

**yıldızlar bölümlerin benim için baskınlık derecesini belirtiyor.**

 
aynen bugün bilkentin tanıtım günlerine gittim. çok yoğun bir programımız var, çok çalışmanız lazım gibisinden şeyler söylediler.


  • yeteramadenedimherseyi  (20.07.16 22:49:18) 
yani şöyle söyleyeyim benim için uls. ilişkiler, siyaset bilimi bölümleri daha baskın şu an ama fikrinizi almak için onları da yazdım.


  • yeteramadenedimherseyi  (20.07.16 22:51:21) 
Boğaziçi İşletme seni bir fabrikanın genel müdürü bile yapabilir. Eğer ileride yönetici olma hayalin varsa direkt bunu tercih etmeni öneririm.


  • dissendium  (20.07.16 22:56:54) 
Bilkent'te o bölümü okuyanlarla hep dalga geçilir, tıraş yani yoğun olduğu falan. Ben olsam Boğaziçi İşletme seçerim düşünmeden.

*Hukuk için demedim, Uluslararası İlişkiler'den bahsediyorum. Bütün gün Starbucks'ta oturursun. Hukuk okuyanlar da farklı şeylerden şikayetçiydi, internetten bir iyice bak ama zaten tutar gibi durmuyor.
  • i was made for you  (20.07.16 23:00:54 ~ 23:07:34) 
Boğaziçi işletme ya da ui yazardım ben olsam


  • mutlusismankedi2015  (20.07.16 23:08:34) 
ankara ve istanbul dışında hukuk eğitimi anlamında hemen hepsi "traştır." ama mühim olan hukuk öğrenmeniz değil dil öğrenmeniz ve sosyal çevre edinmeniz. bu yüzden belki bilkentte hukuk okumak mantıklı olabilir. boğaziçi siyaset bil. bence en mantıklısı. tabi ne iş yapmak istediğini de düşünsen fena olmaz başka başka bölümler.


  • hkaan  (20.07.16 23:10:27) 
Si*ini sallasan muhendise carpiyorken kimse seni fabrika muduru yapmaz buna %100 emin ol. He sigorta sirketinin genel muduru olabilirsin banka bolge muduru olursun vb. Ama fabrika uretim islerini unut. Bu adetlerle HUKUK gibi bir alternatifin varken hic bosuna kafani yorma. İlk 7-8 tercihin hukuk olsun


  • nohut  (20.07.16 23:35:32) 
Bu tercih soyle bir tercih tip ya da mimarlik mi okumaliyim. İsim garanti olur kendi meslegimi yapabilirim kendi ofisimi de acabilirim. Ya da elektrik muhendisligi endustri mihendisligi okuyayim 5-6 sene zorlanirim sonra mudur olurum geldin 10 bin maas 40 yasinda genel mudur olurum gelsin 20-30 bin maas da ole olmuyor iste malesef heleki isletme mezunu olupta teknik bilgin sifir olunca zort diye kaliyorsun piyasada


  • nohut  (20.07.16 23:38:30) 
Kafan karışık belli ki, ne istediğini sen de tam bilmiyorsun. Gerek sonradan istediğin şeyi seçebilme imkanıyla, gerekse iyi yurt dışı bağlantılarıyla vs sabancı diyorum. Çok disiplinli bir çalışma şeklin ve günde 150-200 sayfa bir şeyler okuyabilecek becerin yoksa boğaziçi uluslararası ilişkiler yazma. İyi ihtimal akademisyen olursun, kötü ihtimal kpss kasarsın.

Boğaziçinde belki iyi bir öğrencilik yaşarsın(tartışmalı), ama daha bir kariyer merkezi olmayan okuldan bahsediyoruz en nihayetinde.
  • noluyo yaa  (20.07.16 23:55:10 ~ 23:56:23) 
Siyaset bilimi okumak isteyip de okuyamayan birisi olarak Boğaziçi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler yazardım ilk başa ben olsam. Okumalarının, akademisyenlerinin çok iyi olduğunu orada okuyan bir arkadaşımdan duymuştum. Diğerleri sizin ilgi alanlarınıza, ileride yapmak istediklerinize kalmış :) ve tebrikler.


  • sevgikusunkanadinda  (21.07.16 00:05:16) 
Tebrik ederim öncelikle. Bahsi geçen bölümler çok farklı birbirinden, bu yüzden karşılaştırmanın belirli bir kriteri yok. Verilen her cevap öznellik taşımak zorunda o yüzden.

Ben olsam boun politika yazardım. Çünkü siyaset bilimini seviyorum. Psikoloji seviyor olsaydım koç psikoloji yazardım. Olay cidden bu kadar basit. Bölümlerin hepsi harika. Ne yapmak istediğinize karar vermek konusunda başarısızsanız eğer, size önerim (tercihlere ne kadar kaldı bilmiyorum ama) bu disiplinler üzerine giriş seviyesinde okumalar yapmanız. Bölümlerin sitelerini didik didik etmelisiniz. Hangi bölüm daha çok free elective almanıza imkan sunacak, hangi seneler hangi must dersleri alacaksınız, bu dersleri hangi hocalar açmış, bütün bu bilgileri ve daha fazlasını o süreçte bulacaksınız. Bütün her şeyi göz önünde bulundurup size en uygun olduğunu düşündüğünüz bölümü seçin. Başarılar.
  • man of constant sorrow  (21.07.16 02:38:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.