[]

Cvde sahtecilik

Merhaba hırs küpü beyaz yakalılar


Yapan var mı bunu? Bir arkadaşım var, üniversitedeyken bir iki yerde kısa süreler çalışıp ayrılmıştı, almış onları staj olarak yazmış cvsine. Tam bir sırtlan, gerçek bir kunduz. Neyse,

Bunu yapmak riskli bir şey değil mi? Sallıyorum adam turkcell çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalıştı, cvsine staj yazıyor. Hani neticede çalışmış orada, evet ama işte farklı bir pozisyon yazıyor. "Olum kalkıp müdür yazmadık, stajyer yazdık, kim kıllanır" diyor. Sıkıntı çıkmıyor mu öyle işlerde, nedir?

 
Kontrol edilirse yer ayvayı.


  • chiper  (20.07.16 14:54:54) 
Referans için kontrol ederlerse sıkıntı çıkar mimlenir. Bunun dışında cv'de yalan seminer, sertifika bilmem ne yazan çok.


  • ThomasJefferson  (20.07.16 14:56:12) 
adam olduğundan daha üst bir pozisyon yazmamış ki. referanslarına da yazmadıysa kimse de tutup aramaz onları.


  • prodeq  (20.07.16 14:56:44) 
bir çok kişi yapıyor bu sahteciliği.
en sık olanları;
maaşı fazla yazmak,
bilmediği veya az bildiği programı bildiğini yazmak,
seminer ve konferans abartı abartı,
referansa bi arkadaşını yazanlar,
sallama şirket ismi yazıp müdürlük yapanlar.
işin ilginci bunların hepsine şahidim ve bir tane yakalanan ya da adamlar anladı diyenini görmedim.
  • seyduna6687  (20.07.16 15:16:53) 
ciddi bi is icin gönderiyorsa cv'yi sorun olur. ben şimdi bi görüşme içerisindeyim. CV gönderdim. Aramışlar eski patronlarımı birinden onay almışlar. Digerini bulamayınca direk çelişkili durum var diye mail attılar sonra düzelttik. Diğer müdüre attıkları mail spama duşmuş.


  • allanpoe  (20.07.16 15:30:16) 
-maaşı sallamayın,çalışma belgesi isterler, sıçarsınız.
-bilmediğiniz yada az bildiğiniz progamları yazmayın, anlayan birini getirirler, sıçarsınız.
-seminer ve konferans konusunda sağlam olanlara katılmadıysanız büyük bir önemi yok, büyüklere katıldım derken destekli sallayın, fiyatını sorarlar söyleyemez sıçarsınız.
-referans kısmı önemli, arkadaşınızı referans olarak arayan ikcının çalıştığı yere zaten girmeyin, iyi bir ikcı kimi arayacağını size sormaz,söylemez. Belki zarf atar.

herşeyi geçin, daha başlamadığınız bir işyerini kandırma niyetinde olmayın, dünya küçük. yalanınız başta değil 3ay sonra çıkarsa daha büyük rezillik yaşayıp istifa etmek zorunda kalırsınız.
  • Absinthe75c  (20.07.16 15:37:47 ~ 15:38:14) 
şirketine göre değişir. çoğu şirket sadece son çalıştığın yada son iki çalıştığın yerlerden belge istiyorlar. mesela ben trt'de staj yapmıştım ama kimse ne referans istedi ne de belge. biraz da inandırıcılık ile ilgisi var. yani gidip staj yaptığın yere apple yazarsan sorgulanma isteği doğurabilir. bunun gibi şeyler. hemen çoğunluk ufak da olsa yapıyor gerek hobiler kısmı olsun ya da üniversitede üye olduğu kulüp olsun.


  • pinman  (20.07.16 15:59:35) 
valla ben yurt dışında yaşadığımda bir okulun kütüphanesinde çalıştım gibi bi hikaye barındırıyorum cv'mde, işte gönüllü çalışan ve zamanı iyi değerlendiren biri görüntüsü vermek için. halbuki öyle bi şey olmadı hiç. bu tarz ufak yalanlarda sıkıntı yok bence. eğer cv'nizde sizi ön plana çıkaracak fazla bir şey yoksa ya da yeni mezunsanız bu tarz yalanlara girişilebilir. çünkü sıçtığımın ülkesinde iş ilanlarında EN AZ 3 YIL DENEYİM görmekten midem bulanıyor artık. fotoğrafsız cv kabul etmezler, pozisyon için verecekleri maaşı yazmazlar, "esnek çalışma saati" gibi garip imalar yaparlar ama senden "iş ahlakı" beklerler. keriz olan hep iş arayanlar zaten dimi?


  • nathanieltroy  (20.07.16 16:03:50) 
Bi halt olmuyo. Olmasi lazim ama bir sey cikmaz. Arasalar kimi arayip bulacaklar zaten, stajer bi de ohooo.


  • beriberi  (20.07.16 16:26:13) 
stajyer yazarsa kimse sikine takmaz zaten. bini bir para.

ama kalkıp oraya bölüm yöneticisi yazarsa sıkıntı olur.
  • varg  (20.07.16 16:36:02 ~ 16:36:36) 
maaşta da çıkmaz ki sorun türkiye'de. Çünkü hala maaşın bir kısmını elden veren firmalar mevcut.


  • pokerface  (20.07.16 17:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.