[]

Fransa'da 1000 euro ogrenciye yeter mi?

Fransa'da ortama 1000 euro bursla öğrenci lisans eğitimini tamamlayabilir mi? Çalışma izni veriyorlar mi? (Başka bir avrupa ülkesinin vatandaşıysak) Bir de tam olarak nasıl basvuru yapılıyor bilen var mı? Küçük bir şehir olacağını da belirteyim.


Başka bir avrupa ülkesinden aldigim burs var ama ikinci üniversitem oldugu icin bursumu 1000 euroya kadar dusuruyorlarmis. Araştırmaya başlamadan önce maddi olarak yeter mi kısmını düşünmeye başladım. Gerektiği noktada aileden destek alabilirim ama öncelikli hedefim kendi yağımda kavrulmak.

Bir de iki kişi ortalama 2500 euro ile geçinebilir miyiz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Bir süre Paris'te yaşamıştım. orada bile 1000 euro ile geçinebilirsin. elbette lüks isteklerde azaltmaya gideceksin, bu kaçınılmaz. ama şehir küçükmüş kira da daha ucuz olacaktır.

oraya master için gidip kütüphanelerde, seyahat sirketlerinde çalışan Türkiye'li arkadaşlarım vardı.

çok çok sıkışırsan yaz bize aramızda toplayıp yollarız :) başarılar
  • psikologum ben  (19.07.16 15:31:35) 
Pariste 1000 euroya yaşarsın ama ucu ucuna. Zor olur. Paris'in merkezinde oda bulamazsın muhtemelen. Diğer şehirlerde ise rahat yaşarsın. Crous'a yurt başvurusunda bulun. Caf'tan kira yardımı al. Böylece kiran en fazla 300 euro, fatura vs ile taş çatlasa 350 olur. Kalanı da sana kalır.
İki kişi 2500 ile fransanın her yerinde yaşarsınız.

  • i ve been mistreated  (19.07.16 15:42:58) 
paris zor. küçük şehirlerde de kıt kanaat geçinirsin. ben eğlence aramam öyle düz yaşarım diyorsan 1000 euro ile aç kalmazsın ayda evet.


  • e a p  (19.07.16 15:54:28 ~ 15:55:19) 
3 yıl önce yaşamıştım. paris'in banliyösünde kaldım ve kiram 350 euro idi. ancak merkezde kalan bir arkadaşım da aynı kirayı ödüyordu (crous'un öğrenci yurdu)

barınma en büyük gideri teşkil ediyor. uygun bir çözüm bulunduğunda 1000 euro ile geçinilebilir. ben kira gideri dışında yaklaşık 500 küsür euro harcıyordum. yani 1000 euronun altında ucu ucuna ama yine de çok yoksunluk çekmeden yaşıyordum.

CAF adı verilen kira yardımı bana aylık 150 euro civarında verilmişti. başvurmak için oturum iznininiz olması gerekiyor (başka bir avrupa ülkesi vatandaşları için prosedür farklı mı bilmiyorum)

paris pahalı bir şehir olduğuna göre diğer şehirlerde daha rahat edersiniz. şehirlerdeki yaşam maliyetlerini karşılaştıran internet siteleri var, onlara bir göz atın gideceğiniz şehir için.
  • dahinnotha  (19.07.16 15:55:15 ~ 15:58:12) 
Herkes paris üzerinden örnek vermiş de paris'e gitmeyeceğim. Küçük bir şehir olduğunu söylemiştim.

Bir de calismaya izin veriyorlarsa part time calisabilirim.
  • fraise  (19.07.16 16:00:01) 
çalışma iznine ancak altı ay sonra eline oturum kartı alabilirsen sahip olabilirsin. titre de sejour. altı aydan önce çalışma izni yok.


  • e a p  (19.07.16 16:05:06 ~ 16:05:39) 
Zaten oturum direkt veriyorlar bize. çalışma izni de o durumda almış olurum sanırım.


  • fraise  (19.07.16 16:06:20) 
oturum neden direkt veriliyor?


  • e a p  (19.07.16 16:08:12) 
Çünkü başka bir avrupa ülkesinin vatandaşiyim zaten. 3 kuzenim de gitti Fransa'ya. 1.5 ay sonra hepsinin elindeydi oturumları. Çok uzun sürmüyor bizde.


  • fraise  (19.07.16 16:09:25) 
anladım. e tamam o zaman çalışma izni sıkıntı olmaz.


  • e a p  (19.07.16 16:10:15) 
geçinirsin, ama tabi öğrenci hayatı yaşarsın. saçını manikürünü kuaförde yaptırıp dışarıda şaraplı biftekli yemek yemezsin -vejeteryan mıydın sen ? muadilini düşün işte her neyse... bisikletle filan idare edersin yakın mesafelerde. sinemalar vs. pahalı bileti olan etkinlikler çok olamaz ama öğrenci işi etkinliklere katılırsın. evin olmaz odan olur, eve yatmadan yatmaya gelir veya evde de ders çalışırsın gibi.
300-350 euroya kadar kira bulabileceğin bir yer olursa kalan her türlü yeter, 350-450 arası kira seni biraz keyfinden lüksünden eder, tatil parasını filan kısar ama yine de kalan yeter. Bu civar ödeyen arkadaşlarım çok gezmek isterse ek iş yapıyordu. Daha fazla kiran olmaz diye umuyorum.
iki kişi ortalama 2500 euro dediğin olay sanırsam daha farklı, o zaman sizi genç bir çift gibi düşüneceğiz. ne biliyim belki balkonu,en azından insani mutfağı olan 2 odalı bir ev - o zaman kiran 750 filan olacak, belki bir araba, haftasonu hollandaya filan kaçmak, daha kalite mekanlarda takılmak gibi. Aslına kalırsa şöyle oluyor; ne kadar paran varsa o kadar harcıyorsun :) 2500 ile de bu dediklerimi yaparsın tabi, daha farklı bir hayat kaliten olur.
ben hem öğrenciliğini hem evliliğini bildiğim arkdaşlardan şunu diyebilirim ki 2-3 sene öğrenci hayatı dişini sıkıp yaşıyorlar sonra 2. senaryoya geçiyorlar.
  • niye ama  (19.07.16 16:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.