[]

Açığa alınan asker ve yargı mensupları

merhaba,

henüz 24 saat dolmadan büyük bir cadı avı yapıldı. açığa alınan ve yargılanacak askerler üst rütbeli ve tecrübeliydi. bu denli fazla sayıda bir temizleme yapılırsa, yerine kimler gelecek? yerine gelecekler hükümete yakın insanlar olacak belki, kabul, ancak bu gelenlerin askeri tecrübesi, kriz bilgisi, yönetim tecrübesi ne olacak? olası bir gerçek savaşta ordular sırf hükümete yakın diye başa getirilen vasıfsız rütbeliler tarafından mı yönetilecek? öyleyse bu da, hükümetin en iyi bildiği iş olan peşkeş çekmenin bir başka boyutu değil midir?


 
tek hedef biat diye tahmin ediyorum. şu anda cnn ve ntv'de askeri yapının harp okullarındaki müfredat dahil değiştirilmesi lazım diyorlar tek bir ağızdan. alengirli laflarla asker baştakinin emri altında olsun, biat edecek duruma gelsin diyorlar. yani kriz yönetimi, tecrübe vs şu an pek takacaklarını sanmıyorum.


  • bilgedenfsaa  (17.07.16 00:27:32) 
yargı mensuplarının çoğu hakkında müfettiş raporu var. yani önceden mimliydiler zaten. bir günde olan bir şey değil.
açığa alınan askerlerin çoğu ise yüksek askeri şurada emekli edilecekti.

  • gotic  (17.07.16 00:27:37) 
FETÖ'cü olanlar açığa alınıyor. Fetullah silahlı terör örgütü mensupları birbirlerini ispiyonluyorlar an itibariyle. O yaptı o yaptı...

"vasıfsız rütbeliler tarafından mı yönetilecek?"
Türk ordusunda uzun yıllardır subay fazlası var ve ordu küçültülmeye çalışılıyor zaten. Peşkeş'i fetö yapıyor başkasına gerek kalmıyor.
  • neotunc  (17.07.16 00:30:42 ~ 00:31:25) 
iyi de, hani ağızlarından eksik etmedikleri dış mihraklar demokrasi getirmek için fiili bir saldırıya geçerse, başka ülkenin askeri ile türk askeri gerçek bir çatışma içinde olursa ne olacak? 2016 yılında sıcak savaş mı kaldı diye düşünsem de komşu ülkelerde hala olmakta olanları görünce söylediğimi çok da mantıksız görmüyorum.


  • dahinnotha  (17.07.16 00:30:45) 
şimdi bu darbecilerin herhangi bir askeri yeteneği, kriz bilgisi, yönetim tecrübesi olsaydı zaten bu darbe gerçekleşirdi.

adamlar watsapp dan grup kurup darbeye teşebüs ediyorlar havuz medyası yerine kimsenin izlemediği trt yi ele geçiyor meclisi bombalıyorlar hiç gerek yokken.

darbenin zamanı bile çok yanlış. yani bunu tertipleyenler o kadar salak adamlar ki hiç bir askeri
yeteneğinin olduğunu düşünmüyorum yerine gelecekler en fazla bu kadar beceriksiz olur.
  • mrthany  (17.07.16 03:02:36) 
Açıkçası iki saat yazmayla uğraşamadımda... @mrthany yazmış ben de iki sayfalık açıklama gerektiren konuya iki satır eklemiş olayım.

Türk ordusu harp okulu akademisyeninin söylediği kadarıyla %70 subay kaybıyla yönetilebilecek şekilde tasarlanmış bir yapıya sahip. Tekrar söylüyorum; Subay fazlası var. Bu aynı zamanda her bir rütbe döneminde çok daha kaliteli bir elemeye de imkan sağlıyor. Darbe emeklilik kararlarından önce yapıldı çünkü ordu FETÖ'cü olduğundan şüphelenilen herkesi fırsattan istifade ayıklıyor ve bu biliniyordu.

Türk ordusu yargı kararıyla ihraç edilmiş bir astsubayı tatbikata çağırıp başarısından dolayı bir de ödül vermişti. Adam çıktı televizyonda şaşkın bir gülümsemeyle anlattı. Satın aldığın aracın ruhsatında seferberlik emri var. Ayrıca terhis olurken işlerine yarayan askerlerin eline bir de seferberlik emri mi ne tutuşturuyorlar. Geri çağırırız ona göre diye. Yani sen bunları dert etme.
  • neotunc  (18.07.16 13:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.