[]

Hiç uçağa binmedim

Anneye anlatır gibi bana her şeyi anlatır misiniz, süreç nasıl işliyor, uçağa ne alabiliyoruz bagaja ne verebiliyoruz falan filan. Yani bilmem gereken her şeyi.




 
google'a first time on a plane yazdım.

www.wikihow.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.07.16 15:39:13) 
  • yuzır  (15.07.16 15:42:21) 
bence kimse yönlendirmiyor orada. ilk girişten gir içeri öyle kalırsın. kontrolden geçince direkt nerelere gideceksin onu öğren.


  • eindaclub  (15.07.16 15:50:56) 
yahu kanlı canlı birilerinden duymak istemiştir belki. ya da duyuru'yu seviyordur buradakilerden dinlemek istemiştir. bazen çok mu fazla duyar kasılıyor nedir? google nasıl kullanılır linkleri falan hiç komik değil yani, tam tersi sinsi bir troll tadı veriyor bilesiniz. duyan da buraya sorulan tüm soruların google'da asla bir cevabı yok falan :)

neyse uçmak güzel bu arada. ben de epey bir geç binmiştim ama ilk kalkış anı çok zevkli. her zaman olmasa da bazı uçuşlarda havadayken bir süre sonra kulakları, başı falan rahatsız oluyor insanın. yine de o ilk kalkış anı zevkine değer. lunapark hissi veriyor.
  • matrix  (15.07.16 16:02:57) 
hazır işim yok şuan gel sana anlatayım aslan parçası. iç hatlar dış hatlar nereyeyse gideceksin. ilk girişte xray var donuna kadar çıkaracaksın kemer vs. çantanla pc ya da tablet varsa çıkarıcan

ordan geçtin mi? bence geçersin. direkt pasaport kontrolüne gidiyosun. ordan da geçtin. bi daha aranıyosun xray de. ordan da geçince uçağının kalkacağı gate e gitmekte özgürsün. bu anlattığım dış hatlar tabii.

oldu mu??????
  • pasaklıpepee  (15.07.16 16:03:42) 
her şeyin bir ilki var hacı.
havaalanına girişi yaptıktan sonra gerisi kolay.
sorarsın orada hemen yönlendirirler.
kısaca;
havaalanına giriş.
ilgili uçuş firmasının bankosuna gidip biniş kartını alır bagajı verirsin.
sonrada biniş yapacağın kapıya gidersin.
iyi uçuşlar hacı.
  • seyduna6687  (15.07.16 16:04:01) 
Yapmanız gerekenleri söylemişler, bende yapmamanız gereken bi şey söyleyeyim;

Terminalde veya ucak icinde, bomba cart curt gibi kelimeleri kullanırsanız ve bu duyulursa (neui kastettiğimi anladınız) ciddi bi sıkıntı yaşar ve çevrenizdekilerede yaşatırsınız. Bilginiz olsun.

Bir de eğer uçmaktan vazgeçecekseniz, uçağa adım atmadan vazgeçin. Uçağa girdikten sonra vazgeçerseniz uçak karşı meydana inene kadar polis gözetiminde beklersiniz güvenlik sebebiyle.
  • Sskywalkeremre  (15.07.16 16:30:44) 
Mevsimsel olarak işe yaramaz ama genel olarak işe yarar bilgi; Harley Davidson gibi botlarla kontrolden geçerken ayakkabıyı çıkartırlar demiri yüzünden, uçağa bineceğin gün o tarz metalli ayakkabılar giyme.


  • once  (15.07.16 18:02:32) 
çok sevdiğim bir isveç çakısı vardı, uçuşa giderken yanımda unuttuğum için çöpe atmak zorunda kalmıştım. :(


  • Absinthe75c  (15.07.16 18:07:16) 
google linki verenler dahil kimse kabine alabileceği sıvı miktarından, kabine alabileceği/alamayacağı edevattan bahsetmemiş. verilen linklerin de birinde bunların yazdığı bir link daha var. yani doğru arama cümlesini arattıktan sonra doğru linki bulacaksın, orada yazmayan şey için ek linklere tıklayacaksın, yine de istediğin bilgiye ulaşamayacaksın. o ki ekşi duyuru bu işler için indirildi. kimseyi aşağılamanıza, küçük görmenize gerek yok.

yazılmayanı ben yazayım. kabinde yanınıza maksimum 100 ml. sıvı alabilirsiniz. daha doğrusu salona giden kapıdan bu kadarını geçirebilirsiniz. bu sıvıya su, bebek maması, ilaç, kozmetik, her şey dahil. ayrıca yanıcı, parlayıcı şeyleri ve kesici, delici aletleri de kabine alamazsınız. örneğin çantamdaki şerit metreyi girişteki kontrole uyarıp bavuluma koydurttular. bavulum olmasa çöpe atacaktım.
  • kibritsuyu  (15.07.16 18:57:41 ~ 19.08.16 14:47:43) 
bir düzeltme/ekleme de ben yapayım o zaman. kabine alabileceğin sıvı limiti 1 litredir ancak bu sıvılar her biri 100 ml'yi geçmeyen kaplar içerisinde bulunmak zorunda. ayrıca kurala göre tüm bu sıvılar şeffaf ve kilitli poşet içinde olmalı fakat türkiye'de ve ab ülkelerinde bu kurallara bakan eden yok, cayır cayır geçti şimdiye kadar lens solusyonum, diş macunum, şampuanım falan. bir tek ingiltere'de heathrow'da bu konuda ciddi bir kontrol gördüm. onu da eklemiş olayım. ilaç ve bebek maması da bu sıvı limitinin istisnaları. reçeteli ilaçlar ve bebeğin yolculuk boyunca kullanacağı miktarda mama 100 ml'yi geçebilir..


  • nrmnm  (15.07.16 19:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.