[]

Biliyorsunuz TSK Kuzey Irak'ta Peşmergeye Eğitim Veriyor

Sizce eğitim devam etmeli mi yoksa küfrü basıp kendi hallerine mi bırakmalı? Bıraksın diyorsanız neden? kalsın diyorsanız neden?




 
sonuçta abd'nin öncülüğünde kurulmuş bir proje. küfrü basıp kendi hallerine bıraktığında abisine ne diyecek ki türkiye? ne diyebilir? 'mittifikimiz' diye geziyorlar her yerde. ha, kaba organı yerse bıraksın. sonuçta ışid'e silah yardımı yapan biziz. neden kendimize sıkalım ki? o kadar göstermelik şeyler oluyor ki, kimin eli kimin cebinde belli değil.

biri diyor ki, abd ışid'i petroller için bir kukla olarak kullanıyor. diğer yandan göstermelik vuruyor. türkiye ışid'e silah yardımı yapıyor, diğer yanda ona karşı mücadele, bir diğer yanda suriye petrollerinden ufak paylar alması..

ilginç olaylar. köy kaba organına gitsin diyebiliriz ama iç yüzünü bilemiyoruz.
  • tosiba  (15.07.16 12:34:08) 
"sonuçta abd'nin öncülüğünde kurulmuş bir proje. küfrü basıp kendi hallerine bıraktığında abisine ne diyecek ki türkiye?"

"sonuçta ışid'e silah yardımı yapan biziz."

(yardım ettiğini farzediyorum)
Öyleyse Türkiye Amerikanın telkini veya emri ile yardım ediyor işid'e

@tosiba Öyle mi?

Yoksa Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa ve tüm diğer istihbarat servisi olan ülkeleri aldatıp, onlardan gizli işide yardım edip, petrolünü mü alıyor?
  • vapurlarfalan  (15.07.16 12:49:05 ~ 12:59:02) 
kendi hallerine bırakılmalılar çünkü sınırlarımız dışında yürüttüğümüz her türlü askeri operasyona karşıyım.

niye eğitiyoruz ki onları? örgütleyen silahı veren kimse o eğitsin. kaldı ki ırak hükümeti de oradaki varlığımızdan ve yaptıklarımızdan rahatsız,topraklarından çıkmamızı istiyorlar. bizimkiler ise hiç siklemeden oradaki özerk bölgede kafalarına göre takılıyorlar. nasılsa ırak güçsüz, nasılsa amerika izin veriyor diye en hafif tabirle şımarıklık yapıyoruz.

bizim topraklarımızda bizim rızamız olmadan üs kuran ve ayrılıkçı gruplara eğitim veren bir komşumuz olsa nasıl olurdu?
  • azizakin  (15.07.16 12:59:24) 
Barzani ile pkk'nın hedefleri aynı. Mücadele oluşan kürdistan'ı ben yönetirim, yok ben yöneteceğim mücadelesi.

Destek değil, köstek olunması lazım ama işte...

abd oyun kuruyor, her 3 tarafta kurulan oyunu oynuyor.


.
  • kartallar yuksek ucar  (15.07.16 14:07:39 ~ 14:08:35) 
@vapurlarfalan

türkiye'nin ışid'e yardım ettiği zaten belgelerle, fotoğraflarla ortaya kondu. silah yardımı meselesinde tırlar için böyleydi.

geçtiğimz günlerde mecliste ışid'in ses kaydının konuşma metnini gösterdiler. gaziantep'te nasıl hastane kurduklarını, militanların otelde kaldığını ve bunların dinlenmesine rağmen emniyetin nasıl hiçbir müdahelede bulunmadığı..

kimse bir yerinden uydurmuyor. akp'liler gibi de kimse peçete kağıdı sallamıyor kürsüden. adam buyrun alın, dolaştırın belgeleri okuyun dedi. hepsi ortada, türkiye'nin ışid'e destek verdiği zaten açık.

evet, amerika'nın telkinleriyle yardım ediyor. öte yandan abd abisinin ağzına sürdüğü bir parmak petrol ile de sesini kesiyor, uslu uslu yardıma devam ediyor. ırak'tan türkiye'ye gelen petrol tanklarının görüntüleri de rusya tarafından servis edildi zaten.

almanya, fransa vs. bunların haberi olmadan olması mümkün değil zaten. hepsi enayi mi de o kadar uçak gönderiyorlar incirlik'e? biri akdeniz'e gemi gönderir diğeri uçak. türkiye gibi kukla bir devlet dahi pay alıyorken, onlar da elbette pay alıyor.

ortadoğu'da güzel bir tiyatro dönüyor açıkça. ışid'in onca saldırıya rağmen hala ayakta kalmasının başka bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. belgeler de zaten onu gösteriyor.
  • tosiba  (15.07.16 14:10:20) 
@tosiba

Bana tek bir, inkar edilemeyecek, bariz delil verir misin?

Ben şuana kadar yurtdışında bu sözleri söyleyenlerin tek bir cevap veremediğini fazlasıyla gördüm.

İspatın nedir? ispat olarak tır göstermezsin umarım. maddi gerçeklere dayanan bir ispat göster lütfen. Benim de ağzımı açık bırak.
  • vapurlarfalan  (15.07.16 14:42:18) 
insan biraz utanır. ışid Türkiye'den destek alıyorsa, niye bu kadar bomba patlatıyor???

pkk'da pek çok iş ve eylem yapıyor, hükümet engelleyemiyor. Bir acziyet var ama bilerek göz yumulmaz.

Suriye'ye giden tırlar oldu. cia ile birlikte yaptılar ve silahlar öso'ya gitti. O zamanlar ışid vs. de hep öso'nun içindelerdi. Ancak daha sonra olay başka boyutlara taşındı, ayrılıp ışid'i kurdular. Bu aşamadan sonra Türkiye bir süre sessiz kalsa da kesinlikle ışid'e yardım etmedi. Şu anda da ışid karşıtı koalisyon içinde.


.
  • kartallar yuksek ucar  (15.07.16 14:47:53 ~ 14:48:50) 
Bırakamaz ki. Kırmızı çizgileri öyle bir aştık ki bir zamanlar kurulamaz dediğimiz Kürt Devleti şu anda karışık Suriye ve Irak ile aramızdaki tampon bölge oldu. Perşmerge olmasa Suriye ve Irak batağına daha fazla düşerdik maalesef, 15 senede getirdikleri hal bu. Şimdi tek çabamız farklı ülkelerdeki bu otonom Kürt yönetimlerin birleşmemesi olmalıyken halen daha bunu engellemeye yönelik bir çalışma yapmadığımız gibi salak bir gerekçeyle Rus uçağını düşürüp Suriye'den de dışladık kendimizi. Hiç bir kontrolümüz yok orada şu anda. Maalesef ilerleyen günlerde daha da muhtaç olacağız kendilerine çünkü petrol sahaları Kürt yönetimlerin elinin altında olacak. Türkiye'deki ayrılıkçı Kürt gruplar da tüm bu siyasi gelişmelerden güç alıp bir anda atağa geçtiler zaten.


  • mimarbasi  (15.07.16 14:49:26) 
@kartallar yuksek ucar

yanlış hatırlıyorsun. "Özgür Suriye Ordusu" Suriye rejimi ile ters düşen ordu mensupları tarafından sadece suriyeliler tarafından kuruldu.

İşid ile yakından uzaktan alakası yok. rejime olduğu kadar Suriye dışı güçlere karşı işid ve benzeri jihadistlere karşı da savaşıyorlar.
  • vapurlarfalan  (15.07.16 14:52:47 ~ 14:57:08) 
@kartallar yuksek ucar

Işid'i destekledik, çünkü merkezi yönetimin zayıflamasını istiyorduk. Komutanları Türkiye'de tedavi oluyordu, Fatih'te adam topluyorlardı. Şile'de Işid iftarına belediyenin su tankeriyle su taşıdığını bizzat gördük.

Bombalar patlıyor çünkü
A: Işid'e destek verilemez oldu çünkü Işid isyancı-islamcı hilafetçi gruptan vahşi terörist gruba hızlıca evrildi ve savunulamaz oldu. Desteğimizi kesip koalisyonla bomba yağdırınca düşmanları olduk.
B: Bombaların patlamasına göz yumuluyor. 2 sene önce PKK'ya nasıl göz yumuluyordu? Unuttunuz galiba. Şu an PKK bombaları da patlıyor, çünkü yığınak yapılmasına izin verildi. Işid'e de izin verildi.
C: A ve B'dekileri yapan insanlar, başkanlığı elde etmek için kaos ortamı yaratabilir, işlerine gelir. PKK'ya göz yumulduğunu biliyorsun, Işid'e göz yumulduğunu biliyorsun da bu bombaları patlatmayacaklarını mı düşünüyorsun?
  • mimarbasi  (15.07.16 15:00:57 ~ 15:01:16) 
* ÖSO, cia ve Türkiye tarafından kuruldu. Dünyanın pek çok yerinden cihatçı(!)nın suriye'ye geçmesi sağlandı.
* Belli bir süre sonra ÖSO içindeki bir grup ayrılıp, IŞİD'e katıldı ve sonrasında da büyümeye devam etti.
* ÖSO'dan pek çok kişi ve PYD'den de pek çok kişi Türkiye'de tedavi gördü.

Ancak ışid'e geçenlere resmi, lojistik, silah yardımı yapılmamıştır. Bir süre sessiz kalındı, sonrasında da karşı çıkmaya başladılar.

Işid adam topluyormuşta, toplanmışlarda bir sürü hikaye. pkk bu ülkede 30 senedir adam topluyor, eylem yapıyor. Olması göz yumulduğu manasına gelmez.

Türkiye'nin yanlışı yok mu, var. Baştan sona tüm Suriye politikası yanlış ama bu yanlışların içinde ışid'e destek yok...

.
  • kartallar yuksek ucar  (15.07.16 15:30:27 ~ 15:32:05) 
www.youtube.com

eren erdem'in ışid ile ilgili meclis konuşması.

şimdi buna inanmayanlar çıkacak, zamanında akp'li bakanın 250 bin liralık saatini maaşımla aldım dediği zamanlarda kürsüden salladığı peçete parçası gibi nitelendirenler olacak.

bu adam diyor, alın abicim kendiniz bakın. hatta dolaştırın aranızda. bu adam yalan söylüyor olsa, zaten ilk açığında mahvederler. ki doğruları söylemesine rağmen yine havalimanında adamı resmen göz hapsinde tuttular.

pkk ile ışid'i bir tutamazsın her şeyden önce.

pkk'da adam topluyor 30 yıldır, evet. ama pkk'yı besleyenler belli. neden gelip bu adam karadeniz'den adam toplayamıyor öyle rahat rahat? barındırırlar mı adamı? gidiyor güneydoğu'da kendi sempatizan ailelerinden topluyor yahut kaçırıyor. besleyeni var ve barınıyor.

ışid'in de besleyeni var. dedim, diyorum. onca ülke ışid'e karşıyken, zamanında 15 bin militanı olduğunu açıklamışken, ki o zaman da abd adamların tepesine füze yağdırıyorken bu kadar büyümesi, ayakta kalması normal mi? normal görüyorsanız hayret ediyorum.

kaos ortamı yaratılıyor mu? evet.

7 haziran'da sonra çıkıp 'milleti ya istikrar ya kaos dedik, millet kaosu seçti' diyen danışman burhan kuzu değil miydi? bizzat kendisiydi. 2 yıl pkk'ya göz yumuldu, adamlar silah depoladı, envanterini genişletti, adam topladı.. kocaman bir 2 yıl boyunca öylece toparlanmalarını izledik. bugün acısını çekiyoruz. kaos ortamını seçmişiz, buyrun kaos. 7 haziran'dan beri gelen şehit sayısı 550'yi geçti. pkk'ya 2 yıl göz yumup seçim kaybedince onları halkın üstüne salan zihniyetin ışid'i desteklemesi neden bu kadar garip geliyor?
  • tosiba  (15.07.16 15:39:32) 
A, B, C diye sıralamak güzel, ciddiyet uyandırıyor ama

1- Boş konuşmaktan öteye gitmiyor
2- Ülkesine karşı bir haset beslediğini gösteriyor
3- halen tek bir ispat yok.
  • vapurlarfalan  (15.07.16 15:42:06 ~ 15:44:03) 
@kartallar

Ben Şileli'yim. Ezbere konuşmuyorum, gözümüzle gördük.

(git: www.vidivodo.com) O namaz videosunda arkada gördüğün tuvaletler, açıda olmayan su tankeri bizzat İBB tarafından alana getirildi. Bu piknikte Işid broşürleri dağıtıldı. Cihad sloganları atıldı.

”Bize savaşın başında katılan savaşçıların çoğunun yanı sıra teçhizatımız ve tedarikimiz Türkiye üzerinden geldi”
"Bazı savaşçılarımız, hatta IŞİD’in üst düzey üyeleri Türk hastanelerinde tedavi gördü."
Işid Komutanı röportajı, 12 Ağustos 2012, Washington Post

IŞİD’in en üst düzey komutanlarından ve El Bağdadi’nin sağ kolu olan Ahmet El H, Şanlıurfa’da bir hastanede tedavi gördü. Sağlık Bakanı iddialara karşı "Bu insani bir konudur." dedi. Işid Komutanı gözaltına alınmadı, tutuklanmadı.

"Mücahitlerin ülkemiz sınırlarından Suriye’ye geçişlerinde Hatay ilimiz stratejik bir konuma sahiptir. İslamcı gruplara lojistik desteğin aktarılması, eğitimleri ve yaralıların tedavisi ve mücahitlerin geçişleri ağırlıklı olarak buradan yapılacaktır. Milli İstihbarat Teşkilatımız ve ilgili merciler bu konuda görevlendirilmiştir.” 13 Haziran 2014 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesi

Yani böyle binlerce şey varken ben inanmıyorum, olamaz deyip geçmek ne güzel. Bağcılar'da Işid Hediyelik Eşyaları satan bir dükkan var, halen açık. Adresini de vereyim mi?

(git: www.diken.com.tr
)

@vapurlarfalan

Yazdığını yeni gördüm. Polemiğe girmeyeceğim, sadece ülkeye haset beslemiyorum ve senden daha fazla sevdiğime eminim. Nasıl ki zamanında ne dediysek vatan haini ilan edildik ama bugün dediğimize gelindi; PKK ile masaya oturmanın hata olduğunu gördüler, cemaat belasını gördüler, komutanları hapise atmanın bedelini gördüler ve sanki bunları savunan kendileri değilmiş gibilerdi; ışid konusu da aynısı olacak, ki oldu bile. "Sinirli çocuklar"dan terör örgütüne evrildi çok şükür.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, sırf Esad'ı devirebilmek için karşısındaki tüm güçleri destekledi, cesaretlendirdi. Bugün de gene taktı geri vitese gidiyor. Komutanların tedavi edilmesi, militanların Türkiye üzerinden geçisine izin verilmesi, ne olduğu belirsiz grupların eline silah gönderilip Işid'in eline geçirilmesi yanlıştır ve asıl vatanını sevmeyen buna izin verenlerdir, eleştirenler değil.

Vatanını seven ne yaparsa ses etmeyen değil, doğruyu yapması için çalışanlardır. Sanki Öso kadın, çoluk, çocuk öldürmüyor da ona silah gitmesi normal. Bravo.
  • mimarbasi  (15.07.16 15:51:19 ~ 16:14:40) 
Ben kendi düşüncelerimi söyledim. İnanmak istemeyenin kendisinin bileceği bir iş. Ancak bu işin bilerek kampanya haline getirildiği için uyarmak istedim. Bunun bir sonraki aşaması, Türkiye ışid'e destek veriyor diyerek demokrasi bombalaması yapılmasıdır. O zaman pişman olursunuz bunları desteklediğinize...

O demiş, bu demiş vs. hepsi hikaye. @mimarbasi,

* Ben de gidip belediyeye bir pikniğimiz var, yardım edin desem, araya adam soksam getirtirim tankeri, tuvaleti. Bu belediyenin orada ışid bildirisi dağıtılacağını bildiği manasına gelmez.

* Mücahit çok genel bir kavram. Suriye'de savaşan Türkmen ve ÖSO kuvvetlerine de mücahit deniyor.

* Hediyelik eşya dükkanı ise tam zaytung'luk bir haber. Oradaki Peygamberimizin mührü. Sen islamın simgelerini kullanıyor diye ışid'e mal edersen yanlış olur. Bir terör örgütü haç'lı bir sembol kullansa, tüm dünyada haç satımını yasaklamak mı lazım?

Bu konuyu çok uzatmak istemiyorum. Dileyen, dilediğine inansın. Ben Suriye'nin bu hale gelmesinde en büyük sorumululuğun ve yanlışın Türkiye'de olduğunu düşünüyorum. abd tarafından büyük oyuna getirildiler ve büyük kazık yediler. En başta bu silah gönderme, suriyeyi karıştırma işine hiç girişmemeleri gerekirdi...
  • kartallar yuksek ucar  (15.07.16 16:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.