[]

Yurtdışında yaşayıp Askerlik sorunu yaşamış olanlar

Havaalanından alma, GBT, vs vs gibi olaylar artik kalkti degil mi?

Ağustos ayında evleniyorum, dolayısıyla ikametkahım yurtdışında olacak.

Eylül ayında da tecilim bitiyor. Türkiye'yi ziyaret ettiğimde, tatile vs geldiğimde askerlik sorun çıkartır mı? 3 Sene çalıştıktan sonra zaten dövizli vs bir yolunu bulup kurtulurum.

Para verip tekrardan yüksek lisansa girmeli miyim yoksa gerek yok mudur?

 
Yurtdışında çalışıyorsan zaten otomatik tecil edebiliyorsun askerliğini konsolosluğa başvurarak.

Tecilin bittikten sonra çalışıyor olmayacak mısın yurt dışında? Mesele bu bence.
  • cakabo  (14.07.16 15:18:52) 
Yurtdışında şuan çalışmıyorum. İş bulmam birkaç ayı bulabilir, freelance ufak işlerde çalıştığım için sigortalı gözükmüyorum.

Evlenip burada kalmış olacağım. Sonraki aşama sigortalı iş bulup konsolosluğa başvurmak mıdır?

İş bulmadan tecil yapamıyorum sanırım, e o zaman Türkiye'ye geliş gidişte sıkıntı yaşar mıyım?
  • archely  (14.07.16 15:21:46) 
Havaalanında giriş veya çıkışta GBT kontrolü yapılmıyor. Yoklama kaçağı durumuna düştüğünde GBT kontrolüne takılırsan bir form imzalatıyorlar. Formu imzaladıktan sonra belli bir süre içinde askerlik şubesine gitmen gerekiyor.


  • tendra van case  (14.07.16 15:22:36 ~ 15:26:05) 
tecilin bittikten sonra zaten 3 dönem bakaya kalabiliyorsun. bunun da cezası dönemlik 180 lira yanlış hatırlamıyorsam.

havaalanında falan da çıkmaz merak etme
  • ayiadam  (14.07.16 15:27:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.