[]

Napacaz La Biz?

Ülke karışık. İçki pahalı. Maaşlar cücük. Zamlar otomatik. Ev alalım desek valideler aldığında araba fiyatına olan evler şimdi 600 700 oldu onu da yapamayacağız. Arabalar 50-60'tan başlıyor lan! Bayram namazına hevesle giden, orucu kaçırmayan adamdım; iyi kötü bir dinimiz vardı, agnostizm deizm ateizm arasında gidip gelmeye başladım bunlar yüzünden. Resmen tutasım gelmedi bu sene, tutmadım. Trafik leş, her gün 4-5 saatim yollarda.

Siyasiler yüzsüz, ufuk karanlık. Ağustos'ta askerim, pisi pisine ölmek var işin ucunda, vatan sevgisi bile bırakmadı adamlar. Televizyon yalaka doldu bir şey yok. Denize girsen en az 30 lira istiyor yavşaklar şezlong diye. Parasız plaj kalmadı. Otelciler hala yavşak yavşak adam kazıklama peşinde. Otobüste minibüste insanların gözünde tiksinti görüyorum artık. Yüzü gülen yok.

Yüzüne bakmadığın big mac olmuş 18 tl, lahmacun 5 tl. Oğlum 29 Ekim'lerde ağlayan adamdım lan ben? Şimdi ülkeden nasıl kaçarım diye planlar yaparken buluyorum kendimi. Vallahi delirdim. Her günüm daha da depresif geçmeye başladı. Böyle milyonlarca bunaltıcı şey iyice üstüme gelmeye başladı. Ve her gün daha saçma kötü şeyler oluyor. Galatasaray aşığı adamdım, 8 sene lisanslı futbol oynadım. Şimdi kadroyu sayamam. Derbi bile izleyemiyorum, sıkılıyorum.

Ülkemle bağımın koptuğunu görüyorum. İstemiyorlar lan bizi, ülkemizde üvey evlat olduk. Biz bu karamsarlıktayken Norveç'te insanların kuzey ışıklarını seyrettiğini, Brezilya'da salsa yaptığını, İngiltere'de publarda kahkahalar attığını, Almanya'da tek dertlerinin Oktoberfest olduğunu düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. Neden bu manasız derecede absürt ve saçma coğrafyadayız? Neden sokaktaki 80 yaşındaki amca evinde torun sevecekken bana Selpak uzatıyor lan?

Mutluyduk oğlum biz? Muz görünce sevinirdik, kivi tropikti ne güzeldi? Sokakta çocukken rahatça dolaşırdık, şimdi bu Ensar nereden çıktı oğlum? Lan hepiniz mi içinizdeki pisliği dökmek için pusuda bekliyordunuz? Mayfestteki biram nerede lan benim? 26 yaşında adam konserde neden içki içemiyorum lan ben? İşssiz kalınca neden 200 küsür veriyorum sana? Aha böyle karışık karışık yazdım da özet şu:

Ne yapacaz la biz?

 
"Neden sokaktaki 80 yaşındaki amca evinde torun seveceksen bana selpak uzatıyor lan?"

Ya sen naptın gece gece :/

Herkes kendini kurtaracak işte. Insanların kıytırık memurluk için aylarını dersane köşelerinde stresten tırnak kemirerek curuttukleri bi yer iste. En kötüsü de olsa bi yerden sonra normalin o oluyor. Keşke olmasa.
  • damdanakan  (12.07.16 00:38:19) 
Üzdün beni ya, güzel özetlemişsin ağlamaklı oldum.

Ne yapacağız bilmiyorum. Ruh hastası olacağız, öyle de yaşamaya devam edeceğiz sanırım. Napalım. Benim yurt dışına gitmek gibi bir isteğim zerre yok. Çok daralırsam en fazla ıssız kuytu köşe bir yere yerleşir elimi eteğimi güncel davalardan, politikadan, ülkenin gidişatından mümkün olduğunca çekerim diyorum. Ha bu da bana suçluluk hissettiriyor. Ülkenin aydın genç kuşağından biriymişim gibi düşünüyorum ve ilgisiz davranmak, arkamı dönmek ihanetmiş gibi geliyor. Ama ne yapabilirim onu da bilmiyorum.

Öperim seni, yüreğini ferah tut ne diyeyim. Yine de belki biz göremesek bile çocuklarımız, onlar göremese bile torunlarımız..
  • buff  (12.07.16 00:43:03) 
Yani bizi bokun içine at. Bi iki debelenir ama orada da yaşarız. Insanın her halta alışıyor. Keşke alismasak ama alışıyoruz. O amcaları görüp bi iki dertleniyor, sonra işimize gucumuze bakıyoruz. Keşke bakmasam. Ama işte sorunun çözümü zaman istiyorsa aklımızı kaçırmamak için görmezden gelmeyi öğreniyoruz. Yaşamaya devam etmek için. Ne varsa bu yaşamakta da artık. Umut ediyoruz demek ki. Gün gelir güzel günler de görürüz diye. Ne bileyim ya, Gece gece üzdün beni de.


  • damdanakan  (12.07.16 00:43:23) 
bravo. diyecek bir şey yok, kitlendim kaldım.


  • brakgn  (12.07.16 00:45:38) 
@damdanakan Kurtaramıyoruz işte. Tepemizde 30 milyon insan tepiniyor. Eziliyoruz altında. Sesimiz çıkmıyor ki? Ağaçları kesme diyorsun hainsin, 3.Köprü yanlış diyorsun tırıvırısın, kadın hakkı diyorsun hümanist pıtırcıksın, niye patlıyoruz diyorsun teröristsin. Annem yarın öbür gün olur da şehit düşersem "Ne oldu benim oğluma?" Derse o malum zat bir elinde mikrofon diğer eli havada benim anneme laf edecek lan? "Terbiyesiz kadın, şehit annesi olmuş şükredeceğine isyan ediyor!" diyecek. Demeyecek mi? Kim ya bunlar?

Oooof of.
  • mimarbasi  (12.07.16 00:46:53) 
Öncelikle başka tiplere bakarak inancının sarsılmasına izin vermemen gerektiğini düşünüyorum. Ben ateistim, yani kendimi bildim bileli bu şekildeyim, böyle mutluyum, inanç diye bir şey bana yüklenmemiş sanki. Yalnız, gördüğüm kadarıyla senin bu bireysel alanında, kendi çapında yaşadığın inancının gerekliliklerinden ve ritüellerinden büyük keyif alıyorsun. Dolayısıyla sırf başkalarını kafaya takarak bu keyiften uzaklaşma. Din, inanç senin kendi alanındır.

Diğerlerine söylenecek çok şey var da gerek yok şimdi. Yalnız lahmacunun 5 lira olması hakikaten çok saçma.
  • soso  (12.07.16 00:47:50) 
sokağa çıkıyorum nereye baksam suriyeli, 22den sonra içki alamıyorum, alsam bile sanki kokain satar gibi saklı gizli veriyor zavallı bayici.

hadi tamam zihniyetiniz ülkeyi ileri götürmüyor ama geriletmesin be kardeşim. 10 yıl önceyi mumla arar olduk.
  • Absinthe75c  (12.07.16 00:52:28) 
Bazen tasi taragi satip egenin issiz bi kosesinden iki donum toprak cevreleyip tarim ekonomisine donsem mi diyorum. Uzay caginda mutsuz yasamaktansa ilkel olup mutlu mu olsam acaba? Skym


  • yons  (12.07.16 00:52:51) 
@soso ahahahah, ya senin gibi insanlar yüzünden kopamıyoruz işte ülkeden. Oradan o lahmacunu çektin aldın ya dert olarak. Sen gönlü güzel adamsın işte.

Din konusu örnek, yani inan inanma bayramda el öperdik. Şimdi 9 gün tatil dışında bir şey ifade etmiyor. Anlatmak istediğim bu. Bu ülkede "değer" adına ne varsa bu ahlaksızlık içinde yitip gitti. Geriye bir b.k çukuru ve içinde debelenen biz kaldık. İki grubun tutunacağı ortak hiç bir şey yok artık.
  • mimarbasi  (12.07.16 00:56:08) 
Bunlar hep asgari üstü maaş almaktan. Gir bi asgari maaşlı ise, "Eve yürüyerek mi gitsem, otobüse mi binsem? Yok ya yürüyeyim, İki adımlık yol için gitmesin 2,4 lira" hesapları yapmaktan böyle değermiş, ahlakmis düşünmeye fırsatın kalmaz. Herkese tavsiyemdir. Her şeyi unutturacak kadar zengin olmadıktan sonra para kazanmanın da anlamı yok. Kitap alacak kadar parası olmayacak insanın bu ülkede.


  • damdanakan  (12.07.16 01:09:02) 
@buff Teşekkür ederim, "yavaş yavaş deliriyoruz, kimse farketmiyor. Kendimiz bile." işte. @yons @absinthe75c 26 yaşında adama her gün sgk hizmet dökümünde emeklilik kaç sene sonra diye hesap yatıran bir ülke burası. En güzeli köye dönmek de işte ne köy eski köy, ne köylü milletin efendisi. Kendi bataklıklarında boğulan, iş bulurum diye akp'li kim varsa yanaşan, o meşhur eski tevazusunu toprağın altına gömüp, cahilliğe övgü yapan insanlara dönüştüler maalesef. Hepinizin köyü artık böyle değil mi?


  • mimarbasi  (12.07.16 01:09:44) 
İyi de @dandanakan , bu ülke hiç bir zaman asgari ücret üstüne çıkmadı ki? 95,96'da da vardı bu asgari ücretle çalışanlar. Dediğinin tam tersi sanki hesap yapmaktan vazgeçip her şey yolundaymış gibi davranmaya başladı herkes. Ben iyi kötü kazanırken bu kadar bunalıyorken bu adam asgari ücretiyle neden mutlu bu kadar? Ya da mutlu demeyelim mi, memnun? Anlamıyorum dostum, anlamıyorum.


  • mimarbasi  (12.07.16 01:13:35) 
mevcut durumdan herkes şikayetçi aslınca ancak bir yerlerden bir şey gelir, güçlünün yanında olalım kafası gidişatı daha da kötüye götürüyor.Bunu yapanlar genelde eğitimsiz insanlar ve sonuçtan en çok zararı görecek kişilerde kendileri.Adam bir paket makarnaya tav oluyor.

Bilim,sanat vs hiç bir zaman olmadı bu ülkede o açıdan bi beklentim yok ancak bir mizah duygumuz vardı o da günden güne azalarak yok oluyor. Üniversite kampüslerine 2. 3. cami yapılırken gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri adına hiçbir girişim yok. Hayalsiz ve mutsuz bir gençlik var. Hayat pahalılığı da cabası. Giyimden beslenmeye kadar her şey pahalı.Halkı fakirleştirip eğitimsizleştirip her şeye tamah edecek hale getirmek istiyorlar.

Geçenlerde uzun zaman sonra Taksimdir ortaköydür bir gezeyim dedim. Kalabalığa karışınca bir ürperti geldi içime. Ne tarafa baksam arap, suriyeli vs. Ülke kevgir gibi olmuş. Elini sallayan sorgusuz sualsiz girebiliyor ülkeye. Evden metroya kadar yürürken 4-5 durdurup para istiyorlar.Annem babam olmasa başka bir ülkeye bir yaşam kurmak isterdim kendime
  • ıch will  (12.07.16 02:03:30) 
organizasyon yeteneğimiz yok, farklı inançlardan farklı kültürlerden farklı kişiler ile aynı amaç uğruna bir araya gelemiyoruz, bir şekilde bunları aşarak direniş göstermemiz lazım yada komple ülkeyi teslim edeceğiz ve gideceğiz bu kadar basit.

direnişin nasıl gösterileceği ise duruma göre pasif, agresif vs. olabilir ama organize olmadan hiç bir şey yapamıyoruz bu çok açık. organize de olamıyoruz o halde götü kurtarıp gitmekten başka çare yok bence.
  • selam  (12.07.16 02:48:35) 
boş muhabbet olmuş
haybeye karartmışın içini

  • basond  (12.07.16 03:28:22) 
"buna da şükür"


  • pokemonk  (12.07.16 03:29:33) 
güzel özetlemişsin..

bence biraz uzaklaşmaya ihtiyacın var, haber falan izleme milletle siyaset ya da başka bir şey tartışma.

yurtdışına değil de küçük bir tatil kasabasına git, köy kahvesinde sıradan bir 80 yaşındaki adamla çay iç sohbet et, bir pınar bul elini yüzünü yıka, fotoğraf falan çek. sadece kuş seslerinin olduğu diğer her şeyin sessiz olduğu sokağıı bul. o an kendini bile dinleme..

çünkü her şeye rağmen hayat devam ediyor..
  • redeath  (12.07.16 07:56:06) 
tv izleme geçer hocam.


  • hakim oynayin dedi  (12.07.16 08:07:57) 
aynı ben :(


  • lostys  (12.07.16 08:58:31) 
sanki köye gidip tarla çevirsen seni rahat bırakacaklar
bi şekilde toprağını suyunu zehirler ağacını keserler burası türkiye

  • technicalte  (12.07.16 09:03:04) 
siyasal islamla yönetilen dünyadkai istisnasız her ülkenin sonunu yaşıyoruz arkadaşlar. kendinzi daha kötüsüne hazırlasanız iyi olur.

siyasal islamla yönetilip de bunlar dışında şartların olduğu tek bir ülke yok dünyada.
ve iş daha da tırmanacak.

siyasal islam yok edicidir. asla üretmez, asla yapmaz, asla ortayolcu olmaz, asla asla asla. tüketir, ötekileştirir, karıştırır, çalar, çırpar.
  • tchuck  (12.07.16 09:15:24) 
@redeath @hakim oynayin dedi
valla televizyon izlemeyi bıraktım zaten her kanalda adamı görmekten. Sinirim bozuluyor ciddi ciddi. Politika falan da konuşmuyorum artık, takip de etmemeye çalışıyorum ki genelde politika konuşması sevilen/istenen biriyim. Ona rağmen bu haldeyim.

Yahu Rusya'ya çalışmaya gideyim dedim, Rusya ile kriz çıkardı. Kız arkadaşıma sürpriz yapacağım, vize krizi çıkardı, kapı vizesinden iş yattı. Hastalık sebebiyle ödemek zorunda kaldım, 900 küsür GSS primi ödedim; ödemeyenleri affetti ama benimkini geri vermiyor. İyi vatandaşım, dolandırmıyorum kimseyi ya, cezalandırılıyorum resmen.

Ben hiç bir şey yapmasam bile adam hayatımı baltalıyor, şaka gibi.
  • mimarbasi  (12.07.16 11:42:21 ~ 11:43:49) 
Hislerin tercümanı, gündemin aynası olmuş yazdıkların.

Sorunun cevabı yok maalesef... Belki de Kapıkul'den dışarıdadır huzur, ben ciddi ciddi düşünmeye başladım bu ara ...
  • minyatur dev  (12.07.16 14:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.