[]

Staj yapacağım yerde kalıcı olmak istiyorum

Selam arkadaşlar, hayalimde bir şirket vardı, sektörün en iyilerinden türkiye'nin en büyük şirketlerinden birisi. Ben çok zor da olsa staj ayarlardım bu şirketten, yarın ilk günüm. Sorum şu; bu şirkette kalıcı olmak istiyorum, neler yapabilirim? Daha önce benle aynı durumda olupta bunu başarmış ya da başarana şahit olmuş olan var mı? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum




 
şirket sektör işe alım kriterleri önemli. stajer alırken eş dost dayı etkiliyken, işe alımda yine bunlar etkili :))


  • kelepir  (10.07.16 20:27:37) 
Şirket hangi alanda hizmet veriyor bilmiyorum ama her şekilde akıllı davranman gerekiyor. Öğrenci olmanın getirdiği rahatlık dışarıdan pek gözükmemeli. Konulara ilgili görünmelisin. Bu şekilde davranırsan belki bir şansın olabilir.


  • dissendium  (10.07.16 20:33:47) 
Masabaşı iş için aşağıdakiler

İşe direkt etki etmeyi unut. Stajyerin yaptığı en büyük hata budur. Yaz stajıysa taş çatlasa 2-3 ay kalacaksın zaten. Yapman gereken oradakilere kendini sevdirmek ve onlara zaman kazandırmak. 2.si için yapman gereken en önemli şey excel öğrenmek, aç youtube'da binlerce video var, yavaş yavaş excel formüllerini, kısa yollarını falan öğren ve kullan. Bunun yanında çok boş vaktin olacak, şirketin bi sistemi falan vardır, oraya girip eski dosyalara bak, ne nereden gelmiş nasıl yapılmış onları öğrenmeye çalış.

Birinin yanına oturup bu ne bu ne diye sormaktan çok, onlara çalışıp takıldığın yerde git sor. Ama gerekirse kaynak sor tabi.
  • noluyo yaa  (10.07.16 20:44:42) 
Çok ve akıllıca soru sor. İyi gözlem yap. Konuyla ilgili hazırlıklı ol, araştır falan bilgili olduğunu göster. Akşam olsa da gitsek modunda takılma. Toplantılara girmek istediğini söyle. O anki konuyla/gündemle ilgili fikrin olsun. Çekinmeden fikirlerini söyle.


  • bigbadabum  (10.07.16 21:03:16) 
öyle bir iki ayda fark falan yaratamazsın. meraklı ve istekli olduğunu hissettir yeter.


  • bohr atom modeli  (10.07.16 21:26:02) 
sana verilen işin peşinden ufak tefek demeden koşman faydalı.


  • asm  (10.07.16 21:47:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.