[]

Ne kadar yalnızsınız?

Canınız sıkıldığında arayıp sohbet edebileceğiniz arkadaşınız var mı?
Doğumgününüzü hatırlayan var mı?
Çok hasta olsanız facebook da paylaşmadan kaç kişi geçmiş olsun der, kaç kişi gelir?


 
yok online oyun oynuyorum en rahatı bu.


  • gozu acik sevisen yahudi  (09.07.16 02:02:10 ~ 02:02:27) 
Doğum gününü hatırlayan arkadaş - sanmıyorum ama ben pek söylemem veya gözlerine sokmam
Sohbet edecek arkadaş - var
Hasta olsam sürekli konuştuğum 5-10 kişinin haberi olur anca. Sosyal medya kullanmıyorum.

Ne kadar yalnızım? Kollarını kocaman aç, o kadar.
  • Adramelekhh  (09.07.16 02:05:03) 
Ölümle burun buruna gelmezsem kimsenin haberi olmaz. Kendi kendime yetebilmeyi öğrendim.
Yalnız değilim. Sürekli arayıp soranlarım var ama onlara göre yalnız değilim. İçimi ne sen sor ne ben söyleyeyim.

Facebook'u dondurdum. Annem hariç kimse hatırlamadı doğum günümü. Yalnız kalmayı istiyorum aslında, yalnızlık güzeldir. Çok hasta olsam, çok kişi gelir ama ben samimi bir kişinin gelmesine hepsini tercih ederim.

Unutmuşum, eski sevgilim hep arar sorar. Hissediyor anım sıkıldığında galiba. Ne zaman canım sıkılsa o arar. Canım sıkıldığında, arkadaşlarımı arayıp sormam; kedim ile konuşurum. Anlar zaten gelir karnıma yatar, mırıl mırıl beni düzeltmeye çalışır.
  • Polaroid  (09.07.16 02:05:43 ~ 02:07:40) 
üç soru tek cevap:0


  • rakicandir  (09.07.16 02:06:10) 
Hepsini bir kenra birak ta ölsem "imam;rahmetliyi nasil bilirdiniz?" diye sorsa,"gömün ibneyi"diyecek adamlar tanıyorum. Ama yinede tabutumu tasiyacak babacanlarda yok degil. Aradiklarinda teli acmiyim veya duymiyim kapiya gelecek adamlar.


  • vi veri veniversum vivus vici  (09.07.16 02:06:14) 
Yok. Olması da gerekmiyor. Çok da umrumdaydı. eksisozluk.com


  • pass  (09.07.16 02:12:43) 
1) yok. bunu arkadaşsızlığın ya da arkadaşlarımın bir problemi olarak görmüyorum ama. herkesin işi gücü, kendi hayatı ve derdi var. "knk canım sıkkın ya :((" dediğimde dinleyecek birilerinin olmasını lütuf sayıyorum, arkadaşlığın gereği veya sosyalliğin bir parçası değil.

2) annem, babam ve kardeşlerim dışında yok.

3) kimse gelmez ama bu da birinci cevaptakiyle ilişkili bir durum. belki ben aşırı bencil ve hayvan bir introvert olduğum için böyle düşünüyorumdur bilmiyorum ama benim için ben haricindeki herkes "müsaitsem" ilgi konusudur. hayati meseleleri bir kenara bırakırsak, hastaymış ya da canı sıkkınmış diye arkadaş dinleyecek pozisyona tak diye geçiveremem. ilişki işleri ayna gibi biraz ya. ne verirsen onu alıyorsun. bazen verip alamadığın oluyor, hatta vermeyip alan insanlar da gördüm ama benim için genelde "ne verirsen o" şeklinde yürüdü. ilgi gösterdiysem iyi kötü karşılık gördüm. son 2-3 yıldır böyle bencil, pislik bi' şeye dönüştüm. o yüzden kimseden yakın ilgi/ilişki görmüyorum, beklemiyorum da.
  • der meister  (09.07.16 02:16:53) 
1-var ama bu zamana kadar sikildigimda kimseyi arayip sohbet etmedim :/

2-dogumgunumu genelde hatirlayan olmaz. Benim bile unuttugum coktur hatta. Bikac yil evvel sevgilim olmayan normal bi kiz arkadas dogumgunumde bana hediye gomlek almisti. Cok mutlu olmustum. Hala daha saklarim bi kere bile giymedim giymeye kiyamiyorum. Bak aklima geldi yine sevindim. Bu dogumgunu muabbetini hic iplemiyorum ama icten ice uzulmusum sanki simdi boyle anlatinca.

3-feysbuk veya herangi bi sosyal(?!) paylasim sitesinde hesabim yok. Olsaydi bile boyle "chok hastayimmmmm serum merum :((((" falan yazmazdim heralde. Kesseler acimaz tribi var biraz. Kimseden sefkat beklentim yok. Bu soru direk yalnizlikla ilgili degil bence. Biri ilgi gostersin istemek gibi bir sey. Ha gerci o da bi yerde yalnizliga baglaniyo ama olsun. Dogum gunum 1 aralik. Kutlayin unutmayin e mi :/
  • hailtothethief  (09.07.16 02:45:01) 
Arayıp sohbet edebilecegim, dört yakın arkadaşım var. Bunlar hasta olsam -tabii ki de şartları elveriyorsa-gelip bakarlar. Doğum günümü ablalarım, en büyük yeğenim ve yine bu arkadaslarim hatırlar. Ama yine de cogu zaman kendimi yalnız hissediyorum. Çünkü herkesin bir hayatı var ve doğal olarak insanlar bunun ancak cüzi bir miktarını size ayıabilirler.

Kötü mü? Bazen iyi, bazen kötü.
  • çok yorgunum kaptan  (09.07.16 02:46:44 ~ 02:49:58) 
1- var. Ama ne konuda olduğuna göre kişiler değişir. Herkesle her konuda sohbet edemem. Zaten kankalıktan aşırı samimiyetten her boku anlatmaktan her gün saatlerce konuşmaktan falan çok hoşlanmıyorum. İhtiyaç da hissetmiyorum. Hiç arayıp sormadığım ama arasam dün bırakmış gibi iki saat sohbet edebileceğim çok arkadaşım var. Ama gerek yokken niye rahatsız edeyim?

2- ailem. Eskiden kimse hatırlamayınca üzülürdüm. Zamanla fark ettim ki ben de kimseninkini hatırlamıyorum. Hatırlamak da istemiyorum. Kutlamak da zor geliyor. Dünyada olmasına sevindiğimi sözlü olarak ifade etmek isteyeceğim çok fazla insan yok çünkü. Çoğu insan için fikrim "olmasa da olurmuş". Samimiyetsizliğin lüzumu yok. Benimkini kutlamasalar daha iyi zaten, mütekabiliyet ilkesini işletmek ağır ve sıkıcı geliyor.

3- bunu bilemiyorum. Çok da gelebilir, birkaç kişi de. Emin değilim. Genellikle insanlarla derin ama kısa süreli sosyal ilişkilerim oluyor. Bundan dolayı da ziyarete gelip fazla kalmayan bir miktar insan olur herhalde. Az mı olur çok mu bilemiyorum.
  • i ve been mistreated  (09.07.16 02:55:04) 
1- zaten hepi topu 3 4 arkadasim var ve hepsi de uzakta oldugundan zaten bunun disinda bi alternatifim yok. cani(m) sıkkın oldugunda arar(im).
2- feysbukta yazmasa kac kisi hatirlar ve kutlar diye dusundum de, epey insan geldi aklima bi sevindim gece gece :)
3- kan kusup kizilcik serbeti ictim diyen bi insan oldugumdan hastane/hastalik temali seyler paylasmiyorum feysbukta. ama gelebilecek annem babam disinda kimsem yok, dedigim gibi birkac yakinim var onlar da baska yerlerde. ama ayni sehirlerde olsak hayatta yalniz birakmazlar biliyorum ki.
  • in vino veritas  (09.07.16 03:00:13) 
1- var. 5,6 kişi.
2- yine 5,6 kişi sosyal medya kullanmadığım halde hatırlayıp kutlar.
3- henüz hastayken gelen olmadı. geçmiş olsunu da yakın arkadaşım dahi olmasa hasta olduğumu duyan herkes der herhalde.

bende arkadaş var ama yine de kendimi çok yalnız hissediyorum çoğunlukla.
  • ontheroad  (09.07.16 03:15:08) 
1-) 4-5
2-) Ailem dışında yok. Sayılırsa feyste doğum günü şeysinden görüp reelde kutlayan 5-6 kişi çıkar ama.
3-) Ameliyat falan olsam gelirler de, hasta olsam kimse gelmez herhalde ben de gitmem ssjdsdf
  • Golden Ratio  (09.07.16 03:39:50) 
kimse gelmez, kendi başımın çaresime bakarım.
doğumgünü sıradan bi gün, kutlamam.

  • bigbadabum  (09.07.16 03:42:44) 
1 genelde kimseyi aramam. Ararsam da kısa tutarım.
2 ikizim ve yeğenimle aynı gün doğdum. Annem de doğurduğunda anneler gününe denk gelmiş hep öyle sanıyor. En az üç kişi arar. Kutlar.
3 hastalandığımda hep yanımda eski sevgilim olurdu. Şimdi hastalanmaktan çok korkuyorum. Yalnizlık en çok o zaman koyuyor. Belki bunun da üstesinden gelirsem iyice dayanıklı bi insan olcam.
  • nekolaytezla  (09.07.16 04:02:54) 
1) Canim sikildiginda birilerine yazmayi sevmiyorum. Sikintidan patlasam da yazmiyoeum. O kisiye hakaret ediyorum gibi geliyor. Cunku normal zamanda da naber nasilsin diye yazip soran bi insan degilim. Anlatacak bir seyim olursa paylasirim biter. Canim sikilinca naber yazinca kendim degilmisim, o kisiyi kullaniyormusum gibi fln hissederim. En en yakin arkadasima belki yazarim. Ona artik arada bir durup dururken naber de diyorum cunku uzuluyormus.

2) Dogum gunumun hatirlnmasi pek umrumda degil artik. Ne kadar sacma bir sey oldugunu anladim. En yakin arkadasim, annem, abim ve okuldan birkac arkadasim hatirlar ama yine de.

3) Cok hasta oldugumu facebookta zaten paylasmam da :D En yakin arkadasim kesin gelir. Ne vefali arkadasmis be, bi seni seviyom fln yazayim birazdan bari. Ekaaa, celeroon gelir misiniz cok hasta olsam :( dur bi sorayim.
  • yuzır  (09.07.16 08:50:59) 
Yalnızlık umrumda değil.
Sırtımın uzunca zamandır şöyle güzelcene bir keselenmemiş olması sıkıntı tabii.

Sorularının cevabı,
Dertlerimden biri sormadığı sürece bahsetmem.
Doğumgünlerini saçma bulurum.
Organ kan ilik falan gerekmediği sürece hastalığımı duyurmam. (1. Sorunun alt kümesi 3. Soru)
  • kargn  (09.07.16 08:59:28) 
Var
Var, ailem disinda 2 kisi:)
Kac kisinin haberi olduguna bagli ama cok fazla degil.
  • stavro  (09.07.16 09:01:53) 
Sosyallik overrated.

Günlük iliskiler de samimiyetsiz.

Kafam rahat +1
  • wiillii  (09.07.16 09:54:25) 
Çevremde çok insan yok, bi de sürekli bi sirkulasyon var. Birileri gidiyor, yerine başkaları geliyor. Tabii bunun çok kısa bi zaman aralığında gerçekleşmesi, yani çevremdeki insanların her yıl değişmesi baktığında çok hoş bi şey değil. O ayarı kurmaya çalışıyorum kendimce.


Dogumgunumu kutlayan da var, hasta olduğumda hayırdır diyen de ama gerçekten yalnız hissettiğimde kimi arayacagimi bilemiyorum. Bendeki yalnızlık atakları çok nadir gelişir. Insanların yakinligina, samimiyetine bayağı ihtiyaç duyup onemsememe rağmen yıllardır yalnız kalmaya alıştığım için, bu durum beni çok zorlamiyor. Ama bazen cidden aynalara kosasim geliyor, yalnızlıktan içim soyuluyor. Nolurdu şimdi yanımda sarılacak, kucağında yatacak biri olsaydı diye kahroluyorum o zaman. Kafamın içinde sürekli başkalarıyla konuşuyorum. Bi film izliyorum mesela, önü anlatıyorum, sen de seversin kesin izle falan diyorum. Kafamın içinde dertlesiyorum insanlarla. Öyle zamanlarda yalnızlık çok ağır geliyor.
  • damdanakan  (09.07.16 11:13:06) 
Arkadas bir iki tane var.
Facebook disinda hatirlayan yok.
Suan hastayim, kimsenin geldigi yok :)
  • chiper  (09.07.16 11:47:11) 
arkadaşım yok benim.


  • trmntr  (09.07.16 13:35:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.