[]

bellboy * Daha çok bahşiş almak için ne yapmalı ?

Arkadaşlar,yeğenimi dil öğrensin diye soktuk,ingilizcesi zaten üst düzey.4 yıldızlı bir otelde turistik yerde bellboyluk yapıyor. otelde ağırlıklı olarak ingilizler, çok az da yerli turist varmış. Çocuğa maaş vermiyorlar,sezon kötü bahşişlerden zaten çıkarırsınız demişler.

3-4 gündür vazgeçicek seviyeye geldi,tamam kimse bahşiş vermek zorunda değil ama
aile geliyor 6 tane valizi arabaya yüklüyorum odasına götürüyorum thank you diyip yolluyor diyor.

çat pat ingilizce bilen arkadaşı daha çok bahşiş alıyormuş,yerli turist geliyor tatilini yapıyor giderken resepsiyonu arıyor yardım istiyor,bavullarını toplayıp arabasına kadar bırakıyorum eyvallah sağol diyip geçiyor diye çok dert yandı.

bu işin bir ipucu bir taktiği var mıdır ? 10 tane oda geliyor 20 lira toplayamıyorum diğer elemanlar 70-80 kazanıyor en kötü günde diyor.utangaç falan da değil,sohbeti iyidir. acaba diğer elemanlar bahşiş mi istiyor odada ?

 
Hani boyle bahsis alip verme esnasinda 2 3 saniyelik bi gerginlik olur ya, bahsis vermeyeceksen bile o an karar verip verirsin. Onu yaratmyi biliyodur digerleri. Nasil yapilir bilmiyorum ama.


  • stereoseyfi  (07.07.16 17:45:57) 
bekleyecek adam thank you dese de. yapışkan olmadan para vermiyorlar. adamlar ailesiyle arabayı çalıştırıp gidene kadar şoför koltuğunun dibinde bekleyecek. en azından benim gördüğüm yapan böyle yapıyor. utanıyor veriyorlar sonra.


  • prodeq  (07.07.16 17:50:07) 
yeğenin yırtık biri değilse boşuna uğraşmasın. o 70-80 tl toplayan gundilere sorsan ingilizce bilmezler ama nasil turist düdükleneceğini iyi bilirler. yani özetle yeğenin böyle uc kagitci ozellikler yoksa boşuna vaktini harcamasin orada. turizm zaten yerlerde.


  • bir sevgi faresi jamal  (07.07.16 18:04:02) 
Biraz yüzsüz olacak, utanmasın.


  • bigbadabum  (07.07.16 18:16:39) 
Sac bas duzgun olsun, kendine dikkat etsin. GUzerl/yakisiklilar daha fazla bahsis alir. Guler yuzlu olsun. Surekli gulumsesin. Ciddi bir surat ifadesiyle takilmasin.


  • stavro  (07.07.16 18:46:18 ~ 18:46:33) 
@stavro,zaten kendisine bakan eden ,tipi de düzgün bir çocuk. o da tam tersini iddia ediyor,özellikle yabancılara çok kibar davranınca insiyatifi kaybediyorum anında buddy muhabbeti çekiyorlar çok çakallar . ama sorulan sorulara kısa cevaplar verip daha "firm" durunca bahşiş çıkıyor falan dedi. bilemedim.

@stereoseyfi aynen; o 2-3 saniyede sanki soyut bir mücadele oluyor çoğu zaman kaybediyorum diyor haha :D sen yaptın mı yoksa bellboyluk ?

bizimki çok ezik değil çok da yırtık değil orta karar, ayağını kapıya koyan ya da direk avucunu açıp "yes please" diyenler falan olduğunu duymuş onu hayatta yapamaz, zaten kesin şikayet yer bence öyle şeyler yaparsa...
  • bialo czerwoni  (07.07.16 18:57:46) 
Birkaç günlük resepsiyonistlik deneyimim var sadece :) O soyut savaşı baya baya hissediyorum, ondan biliyorum.


  • stereoseyfi  (11.07.16 00:14:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.