[]

Araba seçimi: fiesta vs corsa?

selamlar,
araba alayım dedim ama öyle internetten falan almak istemiyorum. arkadaşlara sordum iki tane var satılık etraflarında. adaylar başlıktaki gibi ama detaylar şöyle;

* fiesta 1.4 dci dizel, 2009 model, 90,000 km, ikinci sahibinden, geçen sene ön-arka tampon ve ön kaput değişmiş ama araba bu şekilde bir hafta dolaşmış, arkadaşım görmüş yani yürür haldeymiş. hasar sorgusu yaptığımda 4ünde para yazmayan, ikisinde toplam 5.500 tl (biri bahsi geçen kaza) yazan toplam 6 kaza cevabı geliyor, 26,000 lira.

*corsa 1.2 benzinli, 2007 model, 97,000 km, ilk sahibinden, kadın sürücü ve hiç kazası vs olmamış, daha fazla bilgiye sahip değilim, mesaj da atamadım plakayı bilmiyorum, 27,500 lira.

öyle boya, ufak kaza vs umursayan biri değilim, zaten ilk arabam olacak. yeter ki kronik bir problemi olmasın ya da arabanın dengesini bozan, şasesinde vs bi problem oluşturacak bir şey olmasın. gönlüm fiesta'dan yana ama genelde insanlar hemen corsa'ya yöneliyor. sizce hangisi tercih edilebilir? her gün baya yol yapacağım için yakıt konusunda da fikriniz varsa alabilirim.

 
ben fiestayı tercih ederdim. hem dizel olması hem de ford olduğu için parça bakım maliyetlerinin opele kıyasla biraz daha ucuz olması nedeniyle. 1.2 benzinli arabalar düşünüldüğü kadar ekonomik değil ve gitmiyor. insanı kanser eder.


  • orpheus  (06.07.16 21:55:35) 
Fiesta. 1.2 benzinli corsa cok sikinti ilk elden test etme sansim oldu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.07.16 22:07:56) 
corsa 1.2 daha iyi geliyor kulağa. (2014 model corsa 1.2 benzinli kullanıyorum ben de)

ön kaputu değişmiş araba almam n o yüzden corsa diyorum.
  • jamiro  (06.07.16 23:47:57) 
fiesta'yi eksper'e gotur. cikan rapora gore karar ver.

almaya karar verirsen de 25 bini cikar masaya koy.

ilk tercihim fiesta olurdu. hem dizel hem ford hem de fiesta.

guvenlik ekonomi ve piyasada tutulmasi.

1.2 benzin ne yakacak yaa deme sakin. biri 20-22 kurus yakarken digeri min 30 kurus yakacak.
  • jugador  (07.07.16 13:04:28) 
ya benim için yakıt da önemli, fiesta'nın çok az yaktığını biliyorum, 20 kuruş civarında yakıyor, corsa'dan ise emin değilim. bu arada fiesta'ya 25 bin bayi veriyormuş, 25,500 veren de olmuş, arkadaşım işyerinde olduğu için şahit olduğu olaylar bunlar. kazanın fotoğrafı var bu arada, büyük bir kaza değil.


  • dysbaricosteonecrosis  (07.07.16 20:39:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.