[]

Bazen cebimde kaç para var bilmem

Çalıştığım yer kaç para yatırmış bilmem, küsüratlarla ilgilenmem, bankadaki parayı tam bilmem, pek ilgilenmiyorum yani. Harcarken de genel balansa bakmam öyle harcarım gider. Para mevhumum bek yok. Sizce bu kötü bir şey mi? Birinin borcu falan varsa takip ederim o ayrı. Salak yerine konmak başka şey. Aranızda var mı benim gibi?




 
var evet ve kötü bence. parayı takip etmenin pintilik olduğunu düşünürdüm de bi ara parasız kalınca pintilik değil gereklilik olduğunu fark ettim :/


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (06.07.16 17:49:07) 
Paran varsa, sorun çekmiyorsan bence bir sorun yok.


  • noluyo yaa  (06.07.16 17:50:41) 
Guzel insan,en sevdigim.

Her boka pazarlik eden insanida hic sevmem,adam toka satiyo tezgahta 3 tanesi 2 lira onunla pazarlik ediyor,olsun adam yemesin icmesin olsun aq.araba alirken et pazarligini,ev alirken,toka yani etme,birde ovunme bununla,cok ucuza aldim diye.
  • duptıs  (06.07.16 17:52:00) 
"Paranın hesabını bilmeyen insan fakirliğe mahkumdur"

-Mcfly
  • Mcfly  (06.07.16 18:14:02) 
Ben de öyleyim. Maaşım tam ne kadar onu bile bilmiyorum. Fatura gelir, tahminimden çoktur mesela aa çok gelmiş der öderim niye çok geldi diye hiç soruşturmak aklıma gelmiyor. Bankadan kredim var, atıyorum borç bittiği halde hesabımdan para çekmeye devam etseler fark etmem. Cüzdanımda ne kadar var bilmem, kredi kartının limiti ne kadar bilmem, sık sık bu yüzden yetersiz bakiyelere vuruyorum markette falan. Ufak meblağlarda borcum varsa birine ödemeyi unuturum, birinin bana borcu varsa istemeyi unuturum. Bu yaşa kadar nasıl geldik böyle hayret.


  • buff  (06.07.16 18:17:15) 
"Paranin hesabini bilmeyen insan zengin insandir,ne guzel insandir"

-duptis
  • duptıs  (06.07.16 18:22:53) 
bende üç aşşa beş yukarı böyleyim ama bankada ne var ne kadar yeter ne kadar nereye harcamışım arada sırada bakarım, çok açılmışsam ona göre kendime çeki düzen veririm.


  • selam  (06.07.16 18:25:46) 
ben kesinlikle böyleyim..genelde cüzdanımda nakitim kalmadığını saçma durumlarda fark ederim mesela. Sonra para çekmekle uğraş falan.. Ya da bir alışveriş yapacaksam tabii ki uygun olan fiyata almaya çalışırım ama o kadar küsüratla ilgilenmem. Küçük hesaplar peşinde hiç koşmadım.

Çok gereksiz harcama yapan bir olmadığımdan kendi muhasebemin peşine düşmeden sorunsuz geçiniyorum. O hissiyat önemli parayı bilmesem de nerde durcağımı hissediyorum ne yapıp yapmacağımı alıp almayacağımı falan.

Ama dediğim gibi öyle gereksiz harcamalar yapan biri olmadığımdan bence sorun olmuyor. Alış veriş yapmayı çok seven biri olsaydım bu huy çok pahalıya patlardı.
  • qazaqwsx  (06.07.16 18:32:46) 
Çok güzel bir şey. Rahatsın işte. Ne istiyorsun?


  • Adramelekhh  (06.07.16 18:37:39) 
Bende de var o dert. Bir süre sonra ipin ucu kaçıyor.


  • premium hayat yan gel yat  (06.07.16 18:40:55) 
Bence hiç sıkıntı değil çünkü bu kadar rahat ettiğine göre geliri açısından bir problemi yok.

Eğer ileride gelir sıkıntısı çekerse zaten dikkat etmeye başlayacak, bu elinde olan bir şey değil.

Paranız yokken zorlasanız da böyle olamazsınız.

Ben de böyleydim sonra para akışı kesildi mesela, artık öyle değilim.
  • Adramelekhh  (06.07.16 19:22:23) 
tebrikler, zenginsiniz.


  • freetakilir  (06.07.16 19:44:24) 
benim bu konulardaki görüşüm:
Cebimde ne kadar para olduğunu bilmiyorsam zenginimdir.
ama yaptığımda şu oluyor şimdi bu ürüne gerçekten ihtiyacım var mı ? var cevabı geliyorsa bu ürünü aldıktan kaç ay sonra düze çıkabilirim benim maliyemi ne kadar etkiler .
bu ürünü alırsam günlük harcayabilecek ne kadar param kalıyor falan... neyse fakirlik böyle birşey :/
  • sudo su  (06.07.16 19:56:51) 
Öğrenciyim, zengin değilim.Para üstü bile saymam. Parayla ilgim yok. Hinlik yapmaya çalışan yoksa 3e 5e bakmam. Allah korusun bişe olsa cüzdanımda şu kadar para vardı diyemem. Üstümde, çantamın bir köşesinde bir miktar para mutlaka bulunur zor durumlar olursa ya da ilgisizlikten unutkanlıktan para almamışsam yanıma ona güvenirim. Bence problem yok! Parayla çok haşır neşir insan da sevmem (ha zor durumdadır o ayrı).


  • dene  (06.07.16 19:58:49 ~ 20:01:33) 
Maaşımı, cebimdeki parayı bilirim. Çoğu zaman dikkatli harcarım, neyin nereden daha avantajlı alınacağını bilirim. Donanımhaber ölücüsü kıvamında takılmadım hiçbir zaman ama neticede para kazanmak ve yaşam standartlarımızı yükseltmek için çalışıyoruz. Bu da parayı iyi yönetmekten geçiyor diye düşünüyorum.


  • soft  (06.07.16 21:18:19 ~ 21:18:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.