[]

mekatronik/metalurji ve malzeme muhendisligi- gorsel iletisim tasarimi

2 yabanci dili olan, ilerde yuksek lisansini yurtdisinda yapacak olan kuzene hangi bolumu yazalim? ilk iki tercihe bilisim sistemleri muhendisligi ve mimarlik fakultesini istedi, yazdik. 3. tercihe hangisini yazalim? hatta siralamayi su sekilde degistirseniz de olur derseniz o da kabulumuz.

not: yos ile girdigi icin ortalama bir puani var. sakarya universitesi icin tercih yapiyoruz. makine, elektrik elektronik vs yazmak isterdik ama puani yeterli degil. tesekkur ederim simdiden herkese.


 
Maleficent, kuzenim almanya'dan geliyor ve zaten 2 sene herhangi bir devlet universitesinde okuduktan sonra almanya'daki okullara geciş imkanı var. Planlar da düşündüğünüz gibi değil. Denklik almayla filan uğrasmayacak kısacası.

biz de fakindayiz eğitim kalitesinin ne derece fark ettiginin. Zürih tekniğe gidebiliyor olsaydı, gönderirdik zaten. Mevcut durumda en iyisini yapmaya çalışıyoruz sadece.
  • fraise  (06.07.16 15:52:53 ~ 15:56:34) 
Ben sakarya makinede okuyorum. Malzeme bölümü iyidir. Aynı binada bulunuyoruz. Senin kuzeninin kafası çok karışık. Böyle tercih yapılmaz. İstediği bölümlerin ders programlarına, ders notlarına baksın önce, sonra ben bunları anlayabilir miyim diye bir düşünsün.


  • dissendium  (06.07.16 16:21:02) 
dissendium, kafasi karisik olmasaydi hic ilgim olmayan bir alanda oturup saatlerdir ben tercih yapmak zorunda kalmazdim zaten :) muhendislik, mimarlik ve tasarimla ilgili ne gostersem olur diyor. bundan once de bir donem psikoloji diye tutturdu ki universite tercihlerinin bazilarinda sadece psikoloji yazdik. o ne istedigini bilmezken ben de elimden geldigince iyi bir seyler yapmaya calisiyorum iste.


  • fraise  (06.07.16 16:32:19) 
Sakarya çok gıcık bi yer ya, kocaeli gelmiyor mu?


  • ekaterina  (06.07.16 16:37:56) 
ekatarina, kocaeli'ye de yaptik da her okul icin ayri ayri tercih yapmak gerekiyor. sonuclara gore universitelerden birini secip gidecek iste:) istanbul ve cevresindeki ne kadar universite varsa yazdik biz de.


  • fraise  (06.07.16 16:41:00) 
mimarlik okursa avrupa da tutunmak cok zor. muhendislik egitimi daha ideal. yuksel lisans sonrasi is bulmak mimarlara gore cocuk oyuncagi. ben oyumu metalurji den yana kullaniorum.

P.S: metalurji mezunuyum. avrupa da yasiyorum.
  • uctumdageldim  (06.07.16 17:15:57) 
tasarım bölümleri ki özellikle görsel iletişim tasarımı için söylüyorum; çok isteyerek girmiyorsa boşa geçmiş 4 sene. çalışır yaparım gibi bir durum pek söz konusu olmuyor. başlayıp 2. yıl bırakanı çok gördüm. hiç bulaşmasın.


  • brakgn  (06.07.16 17:29:46) 
O zaman su durumda mimarlığı da eleyip; makatronik ve metarlurji yazıyorum. Çok teşekkür ederim herkese.


  • fraise  (06.07.16 17:37:51) 
çok alakasız bölümler yahu. Ama görsel iletişim tasarımı yazacaksa bu alana ilgisi ve yeteneği olması lazım. Aslında yetenek sınavı gerektiren bir bölüm olmalı bence işte türkiye...


  • anten  (07.07.16 00:29:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.