[]

İngiltere'nin AB'den Çıkmasıyla İligi İki Soru.

İmdi, malumunuz BREXIT akımı başladı İngiltere'de. Dahası, etkili oldu bu akım.
İNG, AB'den ayrıldı.
Burada iki adet anlayamadığım mevzu var;
1-İngiltere'nin AB'den ayrılıp, ayrılmaması ile ilgili yapılan halk oylamasından sonra David Cameron neden istifa etti? Zaten kendisi de, İNG'nin AB'den ayrılması gerektiğini söylemiyor muydu?
2- Boris Johnson'ın bu olan bitenle ne ilgisi var? Niye İng'de hemen herkes, bu adama sayıp, sövüyor?

Tşk ederim cevaplar için.

 
1- Cameron kalmayi savunuyordu. Hatta ayrilmak isteyenler "Olm Turkler AB'ye girip Ingiltere'ye gelerek ulkenin icine edecekler, ayrilalim hemen!11!" derken o "Korkmayin lan, ayrilmamiza gerek yok. Turkiye 3000'den once AB'ye giremez zaten :'(" diyordu. Ancak isler onun yonlendirmek istedigi gibi olmayinca her ahlakli siyasetci gibi istifa etti.


  • crown  (03.07.16 21:15:33) 
Boris Johnson için de, eski Londra belediye başkanı. Haliyle tahmin edersiniz İngiltere siyasetinin önemli bir ismi. Brexit'i destekledi ve Brexit'in büyümesinde çok önemli bir rol oynadı.


  • deathlyhallows  (03.07.16 21:18:06) 
1) hayır, cameron tam aksine birlik yanlısıydı. aslında bu brexit ateşini kendisi için o harlamıştı. "alın amk referandum" diyecekti, britanya birlikte kalmak isteyecekti ve cameron da herkese şu bakışı atıp gavatların ifadesiyle gücünü konsolide edecekti,

galeri4.uludagsozluk.com

2) johnson da tıpkı farage denen barzo gibi "çıkalım", efendime söyleyeyim "avrupa'ya kafam girsin" gibi söylemlerle piyasaya çıktı ama cameron istifa ettikten sonra başbakan olması beklenirken "ya ben yapamam ki öyle şeyler :S" diyerek geri vites yaptı. yani başından beri (aslında başından beri değil, bir ara sessizdi, sonra baktı millet coşuyo bu da verdi gazı) brexit'i destekleyen adam, brexit gerçekleştikten sonra cameron'dan boşalan ve büyük sorunları çözmesi gereken koltuğu kendi yetersizliği ve eşekliği yüzünden reddetti. bu sancılı süreç için birilerinin öne çıkması gerekiyordu ve bu isimlerin en başında johnson vardı. bu açıdan, geri vites yapması onu bir numaralı suçlu haline getirdi. farage'ın "avrupa birliği'ne verdiğimiz 350 milyonu nhs'ye verelim" deyip "qandırdım xd" diye yan çizmesini bir üst boyuta taşıdı gibi bi şey.

ayrıca sadece saçı bile bu herifi sevmemek için yeterli bir neden bence.

ps: maalesef pek çok ekşicinin aksine ben uzman neyin değilim, sadece sabah akşam haber okumayı seven ve evropa-kafkaslar-rasiya politiğiyle ilgili bir vatandaşım. o açıdan hatalar, eksiklikler, sığlıklar ve sığırlıklar olabilir. varsa düzeltiniz, vatana millete hayırlı olunuz, oldurunuz.
  • der meister  (03.07.16 21:24:04 ~ 21:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.