[]

Kiracı problemleri

Merhaba, bizim 2 dükkanımız var ama aralarında kapı olduğundan ikisini birlikte kiraya veriyoruz. Eski kiracı çıkınca biz yurtdışında olduğumuz için dayım akraba birisine verdi 8 yıl önce. Geçen sene öğrendik ki o kapıyı kapatıp yan dükkanı 1100 tl ye kiraya vermiş, kendisinin kirası da 1800 tl. Hiçbir zaman düzgün zam yapmadığı için dükkan fiyatları artmasına rağmen bu şekilde kaldı kirası bunu fırsat bilip 700 tl ye oturmaya başlamış. Biz de gidip diğer adamla konuştuk bu dükkanın sahibi biziz dedik, kontrat yaptık. Bunlara da siz de 1100 tl ye oturun dedik. Hatta kontratımız olmadığı için babamı gönderdim kontrat yapsın diye, adam babamı alttan tehdit etmiş, amca insanlar bi yol kavgasında bile ölüyor kurşunun nerden geleceği hiç belli değil demiş, babam da ben gidicem kızım burda kalacak diye korkmuş, öylece geldi eve.

Şimdi aradan 1 yıl geçti tekrar, 8 yıldır olduğu gibi kirayı geç veriyor, her ay mesaj atıyorum arıyorum. Mayısın kirasını daha yeni dün verdi düşünün. İlk 6 ay 1100 tl yi kabul etmedi 1000 tl kira yatırdı o kalan 600 ü hala alamadık. Bıktım açıkça uğraşmaktan, hala kontratımız da yok bunları nasıl çıkartırız allah aşkına, gitsinler başka bir şey istemiyorum. Konuşmaya gidince biz dedenin dostlarıyız kızım diyolar, kiraya gelince dostluk falan yok ama. Ayrıca adamın metresi var, 2. Ev açmış parası falan olmadığından da değil resmen canı vermek istemiyor. Bir fikir verin lütfen, teşekkürler.


 
Avukat tutun. Lanet olsun diyorsanız dükkanı kiracılı satmaya çalışın.


  • ThomasJefferson  (30.06.16 19:26:40 ~ 19:27:24) 
boş yapıyor kiracı. yapacak adam lafını etmez öyle şeylerin. ihtar yollayın noterden. avukat tutun prosedür neyse ona göre hareket edin kısacası.


  • cekilmis gayfe  (30.06.16 19:29:24) 
Kira sözleşmesi olmadığı için şu anda onlar sizin dükkanınızı işgal etmiş durumdalar. Bu noktada ciddi davranıp polisi ararsanız onları oradan rahatlıkla attırabilirsiniz. Bu noktada en büyük suç dayınızın olduğu için onu aracı olarak kullanabilirsiniz. Adamlar sizi açık açık tehdit ediyorsa ses kaydı yapmanızda fayda var.


  • dissendium  (30.06.16 19:29:59 ~ 19:30:26) 
Herkese anladığı dilden konuşmak lazım. Ben olsam öyle bir şey dediğinde, ilk iş savcılığa gider suç duyurusunda bulunur sonra da aynı hareketlere devam ediyorsa başka çözümler bulurdum.


  • Polaroid  (30.06.16 21:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.