[]

Excel macro paylaşma

Bilale anlatir gibi anlatabilir misiniz. Bilgim az, bir makro kaydedecegim, bunu ekipteki diger arkadaslarla nasil paylasabilirim?
Kaydetme asamasi da dahil anlatabilirseniz cok sevinirim
Dipnot: office 2007 kullaniyoruz


 
Makro kaydetmekten kasıt "onlar excel'de ne yaptıklarımı görsünler" mi?

Kodlama bilgisi yoksa makro kaydetmek işe yaramaz. Asıl amaç nedir? Ona göre anlatayım.
  • himmet dayi  (30.06.16 16:07:04) 
Merhaba,
Hayir. Sürekli ayni seyleri tekrarlayarak rapor hazırlıyoruz. Makro kaydet diyerek bu isleri otomatik olarak macro ile yaptirabiliyorum. Kod bilmiyorum pek ama macro kaydet diyerek yapabiliyorum. Bu raporu da macro kaydet diyerek hazirlayacagim ve macroyu saklayacağım. Ayrica ekip arkadaslarimla da paylasacagim ve bu rapor isiyle ugrasmamis olacaklar. Deneme yaptim macro calisiyor. Ama nasil.kaydedecegim konusunda bilgisizim. "This workbook" secerek macro olusturuyorum cikarken kaydediyorum ama tekrar actigimda macro gitmis oluyor, bulamiyorum. Personel.xlsb diye bir sey var sanirim oradan mi yapmam gerekiyor. Bu.konularda tikandim

  • veritaslibertas  (30.06.16 16:14:30 ~ 16:16:13) 
Makro kaydettiğiniz dokümanı kaydederken "Makro içerebilen Excel çalışma kitabı" olarak kaydetmelisin öncelikle. Aksi halde makronun kaybolması normal.

Ya da direkt kaydettiğin makronun kodunu paylaşabilirsin. Onu da şöyle yapacaksın:

Makro kaydetme işi bittikten sonra (kaydı durdur) Alt + F8 ile ya da Görünüm/Makrolar/Makroları Görüntüle menüsünden makrolar penceresini aç. Kaydettiğin makroyu seçerek sağda bulunan düzenle butonuna bas. Kodlama kısmını göreceksin. En üstte bulunan "Sub Makro1()" ve en altta bulunan "End Sub" kodları hariç tüm içeriği kopyalayıp arkadaşlarına gönderebilirsin.

Arkadaşlarının bu kodu çalıştırmak için bir makro kaydedecek ama hiçbir şey yapmadan kaydı durduracak. Yani Görünüm/Makrolar/Makro Kaydet...'e basıp, kaydı başlatıp hiçbir şey yapmadan kaydı durduracaklar. Ardından yine makro düzenleme sayfasına gidip en üstteki sub ve en alttaki end kodlarının arasını temizleyip bu kodu yapıştıracaklar.
  • himmet dayi  (30.06.16 16:40:51) 
macro enabled workbook olarak kaydetmen lazım .xlsm olması gerek yanlış hatırlamıyorsam


  • animalman  (30.06.16 16:41:12) 
Kodu paylasma kismini yapmaz isek, dediginiz makro icerebilen ecxel çalışma kitabini nasil yapabilirim? Bir de sunu sorayim, ilk "macro kaydet" dedigimde 3 secenek cikiyor, new workbook, personel workbook ve this workbook. Hangisinde olusturmaliyim?


  • veritaslibertas  (30.06.16 17:28:49) 
Tamam farkli kaydetten oluyormus sanirim. Bunu bu şekilde kaydedip baskasina gondersem macroyu kullanabilir mi?


  • veritaslibertas  (30.06.16 17:46:54 ~ 17:55:35) 
kullanabilir ama makro içerikli dosyalar genellikle güvenlik nedeniyle engellenir ilk açtığında. excel seçeneklerden trust options mı ne vardı onu ayarlaması lazım.


  • animalman  (30.06.16 18:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.