[]

Lpg taktırayım mı?

Selamlar,

2.araba olarak kullandığımız bir citröen c-elyesse var. Genelde eşim kullanıyor. Araba yılda 10bin civarı km yapıyor ve tüketimi 5.6-5.8 arasında (alınan yakıttan ölçüm).

Bu arabayla uzun yola falan çıkmıyoruz, şehir içinde dolanıp duruyor. Zamanında ucuz olduğu için almıştık, sonra sevdik ve değiştirmek istemedik. Birkaç yıl daha bizde kalacak gibi. Arabanın hacmi geniş, diz mesafesi süper, bagaj kocaman falan olunca satmaya gerek duymadım.

Soru şu; ben bu arabaya lpg taktırayım mı? Yoksa hiç bulaşma mı dersiniz?

Araç 50 bin de, 100 bini görene kadar kullanmak niyetindeyim.

 
LPG ile yakıt tüketiminin ne kadara düşeceği önemli. şu anda kabaca 25 kuruş yakıyor. bence çok değil ama LPG ile 15-18 aralığına düşecekse düşünülebilir.


  • himmet dayi  (27.06.16 11:10:54) 
LPG dizel gibi değil. Fazladan yaptığın masrafı satarken karşılayamıyorsun. Hatta çoğu zaman LPG takılı modeller daha ucuza gidiyor ikinci elde. Zaten az yakıyor araç. Doğru düzgün performans için pahalı sistemlerden taktırman lazım. Hiç gerek yok.


  • arnold schwarzeneger  (27.06.16 11:12:25) 
5.8 benzinli bir araba için harika değer. kesinlikle taktırmayın.

yılda 10.000 km, 100 km'de 6 litre diyelim, benzin de 4.5 tl. yıllık 2700 liralık benzin alıyorsunuz yani.

lpg taktırsanız, 100 km'de 7.5 litre gaz yakar biraz da benzin, yıllık 1900-2000 liraya geliyor.

yani arabayı 100.000 km'ye kadar kullanırsanız yakıttan 3500 tl kar edeceksiniz.

lpg taktırmak için 1500 lira harcarsınız en az. bakımı falan var daha. sorun çıkarmaya yatkın bir şey çünkü.

sonuç olarak 5 yılda maksimum 1500-2000 lira karınız olacak. değer mi? uğraştığınıza, arabaya zarar verdiğinize değmez.
  • signore  (27.06.16 11:15:39) 
dertsiz başına dert almak istiyorsan taktır.


  • jugador  (27.06.16 12:32:28) 
Arti, awm lere ve bilimum kapali garajlara alinmazsin, hic geregi yok, ayrica bahsedilmis ama sahibinden com ilanlarina bakarsan "hic lpg takilmamistir" notu her zaman bir + ozellik olarak belirtilir, lpg nin motora cidddi zarar verdigi dusunuldugundendir bu, bosver lpg yi, onun parasina benzin al gez anasini satayim..


  • alttaraf  (27.06.16 12:37:15) 
benim dizel araç kadar yakıyor nerdeyse aracınız.

hiç maceraya gerek yok bencede. lpg taktırdığınızda motorun çekişi hissedilir oranda düşecek, araçta 3 kişi varken klima açtığınızda araç yokuş bile çıkamayacak duruma gelecek, ayrıca lpg ciler her ne kadar kabul etmesede lpg motorun ömrünü çok hızlı bir şekilde yemekte.
  • eksi peace  (27.06.16 13:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.