[]

Kiralık Evi Boya Badanalı Bırakmak

Kiracı olduğum evden çıkacağım. Sözleşmemizde evin boya-badanalı teslim edileceği de yazıyor. Ne var ki, evin boya-badanasında bu duyurunun fotoğraflarında gösterdiğim noktaların haricinde bir sorun bulunmuyor. Acaba tüm evi boyatmaktansa, buralara yama gibi bir uygulama yapılabiliyor mu?

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

(Tik'ler hemen)

 
Evin boyaya ihtiyacı olup olmadığı göreceli birşey. Sana göre temiz olan yerler bi sonraki kiracıyı rahatsız eder ev sahibine masraf çıkar

Temiz boyalı girildiyse boyalı olarak terkedilir genelde
  • efruz  (25.06.16 14:10:25) 
evi boyali aldiysan boyali birakirsin, boyasiz aldiysan boyasiz birakirsin. sen girerken ev boyali degil ise cikarken neden boyatasin evi.


  • oscar  (25.06.16 14:13:29) 
oscar +1. yazılı olmayan kiracı hukuku bu şekilde.


  • tukenmez adam  (25.06.16 14:26:55) 
bununla ilgili kanunda düzenleyici bir şart bulunmadığı için genel hükümlere gidilir, bu durumda da sözleşme serbestisi ilkesi gereğince sözleşme bağlayıcılık kazanır.

yani çıkmadan boyatmak zorundasınız sözleşmedeki o hüküm gereğince. sadece oraları boyatırsanız ev sahibinin evi teslim alıp, evin bazı bölümlerinin boyandığı bazılarının boyanmadığı yönünde tespit yaptırıp, evi en pahalısından boyatıp boyama masraflarını sizden isteme hakkı var.
  • trajikomix  (25.06.16 14:30:28) 
siz sözleşmede bu hükmü görünce ev sahibine o zaman evi boyat ben öyle taşınırım demeliydiniz. boya olmadan eve taşındıysanız çıkarken evi boyatmak büyük enayilik.


  • oscar  (25.06.16 14:49:53) 
@ oscar

Evi boyalı bir şekilde almıştım. O konuda sıkıntı yok yani.
  • nevarki  (25.06.16 15:13:35) 
o zaman boyanacak sıfırdan.

bunun bir nedeni de boyaların koruyucu özelliği olması. boşluklara böcek girip üreyebiliyor.

kısacası boyatacaksınız.
  • kurnaz  (25.06.16 16:21:16) 
Nasıl aldıysan öyle bırakırsın yani boyanacak.


  • Lim5  (25.06.16 16:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.