[]

Ramazan ve kilo kaybı

Ramazan'dan önce haftada 3 gün spor yapıyordum ve beslenmeme dikkat ediyordum.

Son iki haftadır hiç spor yap(a)madım ve o kadar saat aç kalmama rağmen iki tabak yemekten fazlasını yiyemiyorum, sahurda da bir şeyler atıştırıp yatıyorum tıka basa yemek yemektense.

Ramazandan önce 76 kilo falandım, geçen hafta tartıldım 75 kiloydum, bu hafta 73 olmuşum. Bunun önüne geçmek için ne yapmalıyım? Ete, balığa mı abanayım? Oruç tutma önerilerini dikkate almayacağım, teşekkürler.

 
Yaga ve proteine yuklen. Ozellikle yag uzun sure tok tutar.


  • alperz  (22.06.16 10:27:20) 
Kendini çok zorlamadan biraz daha fazla yemeye çalış ve Ramazan süresinde çok fazla sportif performans bekleme. Kaybedeceğin 2-3 kiloyu Ramazan'dan sonra geri alırsın.


  • arnold schwarzeneger  (22.06.16 10:34:50) 
Chicha kas kaybediyorsun, önlem alman lazım. Ben de kısmi oruç tutuyorum ama orucu hafif yemekle açtıktan 1 saat sonra spora gidiyorum. Elbette diğer zamanlar gibi performans vermiyor ama en azından vücudun geri sarmasını engelleyebiliriz.


  • arandur  (22.06.16 10:50:50) 
Bu kadar kısa sürede kas kaybı olmaz, yağ yakıp su atıyorsundur. Yani günlük eser miktarda da olsa protein/karb. alıyorsan kaslarını korursun bu süre içinde. Uzun açlık dönemlerinde su atımı ve yağ metabolizmasının enerji olarak (Ketojenik) kullanılması çok doğal. Korkacak bir durum yok ramazan sonrası toparlarsın. Hatta şu an insüline aşırı duyarlı hale geldiğin için ekstradan kilo artışı bile görebilirsin. Fakat dediğim gibi, makrolarını tam olmasa da tatmin edici oranlarda almaya çalış.


  • angelus  (22.06.16 10:56:58) 
su kaybı vardır, bir de aynı saatte aynı koşullarda tartılmanız lazım, yoksa 2-3 kilo fazladan çıkmak olası. Kilodan öte yağ oranınıza bakın bence, yağ oranını hesaplamak biraz zahmetli ama en kolayı bel çevrenizi ölçüp gözlemleyin, eğer cm'lerde düşüş varsa yağdan kaybediyorsunuz demektir ve bu da iyiye işarettir.


  • gezegen olan pluton  (22.06.16 11:04:56) 
kaslar gidiyor senin. spor yapmazsan böyle devam eder.


  • nedendir bilinmez  (22.06.16 11:06:16) 
öncelikle kasın falan gitmiyor. daha bi' tam süre verecek kadar doktor değilim de en azından 1 ay aç kalsan belki o zaman kaslardan yemeye başlarsın. onun dışında dengeli beslenmeni öneririm, sahuru atıştırma demişsin misal orada karbonhidrat, protein ihtiyacını karşılayan zengin ürünlerden oluşturabilirsin mesela. iftarda da aynı şekilde bunda yürüyüş, teravih derken direkt göbeğe göndermez hem.


  • abyuksuet  (22.06.16 12:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.