[]

Maaşı Alayım Mı?

Şu anda çalıştığım işe girerken askerlik sebebiyle Temmuz ortası gibi çıkacağımı söylemiştim. Çalışırken işsizlik maaşını almam için benim talebimle kolaylık da sağladılar sağolsunlar, resmi bir bağım yok yani. Ancak bayram tatilinin 9 gün olmasıyla şöyle bir durum oldu. 9 gün tatilden sonra, 5 gün işe gelip ayrılacağım ve yarım maaş alacağım.

Asker dönüşü de bir süre burada çalışmak istediğimden patronda kötü bir izlenim bırakmak istemiyorum. Sizce alınır mı o maaş yoksa asker sonrasını düşünerek Temmuz'un başında bırakmak mı daha mantıklı olur?

Not: Para hakkım, o konuda bir sıkıntı yok. Ben sadece daha sonrasını düşünüyorum.

 
para hakkınız tabiki de almalısınız. ayrıca askere gideceğinizi belirtmişsiniz lazım olacağından özellikle almalısınız bence, zaten bunu düşünerek vermeleri gerekir diye düşünüyorum. ha ayıp olmasın o kadar iyilik yaptılar diye düşünüyorsanız temmuz başında bırakın ne şiş yansın ne kebap.


  • gilbeys  (20.06.16 16:18:08) 
patrona söyle, almak istemiyorum de. hem iyi bir intiba bırakırsın hem de maaşını "vayy koçuma bak bee" deyip verir sana.


  • duster  (20.06.16 16:22:55) 
Sıkıntı olmaz alabilirsin. Sonraki çalışmanda böyle ufak tefek şeylere takılmazlar...


  • kartallar yuksek ucar  (20.06.16 16:29:15) 
@duster

Valla "vay koçuma" deyip vermezse de sıkıntı olabilir :) Alırsam iyi aslında da acaba ayıp mı olur diye düşünüyorum.
  • mimarbasi  (20.06.16 16:29:19) 
bu benim anlayışım, eğer sürekli çalışan olsan ve yılını doldurmuş olsan ya da dolduracak olsan al derdim çünkü hakkın, ama 5 gün çalışacaksın, köylü çakallığıdır yapacağın bence. sistemin hukukunu kendine yontman olur bence, ben böle düşünürdüm.


  • abyuksuet  (20.06.16 16:30:27) 
5 gün ise gidip. Parayi istemediğini söylesen nasıl olur. Madem güzel ihtiba bırakıyoruz bu daha mantikli değil mi?


  • belkider  (20.06.16 16:31:07) 
İşe git parayı verirlerken bu benim hakkım değil dersin,teşekkür edersin.
Muhtemelelen iyi niyetli insanlarsa,harçlık olarak almanı isteyeceklerdir.
Adamların yaptığı kıyağa karşılık sen de kıyak yapmış olursun.Asker dönüşü daha iyi karşılanırsın alsanda, almasanda..
  • çınarım  (20.06.16 16:36:45) 
@belkider @çınarım

Yok yahu, ne yaptınız. 5 gün gidersem maksimum yapacağım tatil hariç sadece o 5 günü almak olur, gelip de sonra hibe edemem. Zaten bilen bilir, mesaisi olmayan, gerektiğinde gece 12'de çıkılan bir sektördeyiz, tek taraflı iyilik değil yani. Sigorta olayında da win-win durumu var. O da sigorta, vergi vs. ödemiyor sonuçta. Ha ama kolaylık sağladı mı, sağladı evet.
  • mimarbasi  (20.06.16 16:39:39) 
kesinlikle almalısın; ama aynı zamanda iyi intiba bırakmak istiyorsan, patronuna " aslında bu kadarlık çalışma ücretini almak istemezdim, fakat askere gideceğim için ailemin/yakınımın bu paraya ihtiyacı olabilir" diyebilirsin. zaten orada seviliyorsan askere giden adamın maaşını ödememezlik yapmazlar.


  • treamorg  (20.06.16 16:40:43) 
ben olsam durumu bize anlattığım gibi patrona anlatırdım
siz benim yerimde olsanız ne yapardınız derdim
kolaylık sağladılarsa daha önce, al diyecektir zaten
senin de için rahat eder
  • superb  (20.06.16 16:45:17) 
@superb

Güzel fikir. Topu onlara atmak, en sevdiğim. :)
  • mimarbasi  (20.06.16 16:46:50) 
Resmi bagın olsa zaten askere giderken kıdem tazminatı alma hakkın olacaktı.

Hakkın olanı neden almıyorsun.
  • amarat  (20.06.16 17:11:11) 
iş hayatında hakkın olanı alacaksın ki sen askere gittiğin için vermek zorundalar. yani bu senin vermen gereken bir karar değil arkadaşım, kanun firmaya " vereceksin "diyor.

sende sakın ben bunu almayayım falan filan deme, askerden sonra hak iddia edemezsin o para üstünde, uğraşır durursun. babanın oğlu değil onlar, sonuçta yabancı bi firma.
  • hakim oynayin dedi  (20.06.16 17:14:29) 
Arkadaşlar kendi talebimle sigortalı değilim, dolayısıyla yasal olarak tazminat hakkım yok.


  • mimarbasi  (20.06.16 17:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.