[]

İspanyolcayı Nasıl Böyle Güzel Öğrendiniz?

Hola!
Bu duyurumuzda ispayolcayı şu sayede böyle güzel öğrendim, şöyle sular seller gibi konuşuyorum diyenleri ağırlıyoruz.

Evet, İspanyol hocadan birebir ders almak zaten program dahilinde, bunun dışında ne önerirsiniz?
Kelime ezberleme alternatifinden tutun da yazma/konuşma becerilerine kadar. Hangi kaynak, hangi kitap, hangi web sitesi?

Konuşabildiğim ingilizce ve hüsranla sonuçlanan/ertelenen italyanca+fransızca dışında başka yabancı dilim yok.

Teşekkürler şimdiden.

 
konusma +1
diziyle filmle olur bu işler ama hangi ispanyolcayı öğrenmek istediğine karar ver. latin amerika ispanyolcası öğrenirsen ispanyollar dalga geçer :(

  • la noix  (20.06.16 13:04:18) 
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim + 1
Tek fark, İspanyol İspanyolcası öğrenmek istedim. Latin İspanyolcası aksanı boğaza yılan kaçmış gibi bir his bırakıyor bende. Ona alışkın olanda da İspanyol İspanyolcası peltek, tükürüklü bir his veriyor. (la noix + 1, İki taraf da birbirini pek sevmez. İspanyollar Latinleri "köylü", Latinler İspanyolları "şeytani, burnu havada" bulur) O yüzden İspanyolca diziler ve şarkılarla haşır neşir oldum. Aguila Roja var, en ünlü dizileri. Onların sezonlarını altyazı ile izledim. Bir de yarışma programları en iyisi oldu. Çünkü yarışma programlarında genelde soru aşağıda yazıyor. O şekilde can simidi görevi görüyor ilk başlarken. Saber y Ganar diye bir yarışma var, 1997'den beri hafta içi her akşam oluyor. Onların bir yıllık arşivleri tve'nin sitesinde var. Onları dinliyordum yol boyu.
Bir de notes in spanish podcast'leri çok başarılı. Hemen her podcast'te günlük hayatta kullanılan deyimler, terimler, sokak ağzını da sunuyor.
Bir de ben çok fena "Dilbilgisi bilmiyorsan, acil durumlar dışında, kapa çeneni" insanı olduğumdan, torrent'ten birtakım gramer podcast'leri indirmiştim. Onlar da başlarılı.
  • aychovsky  (20.06.16 13:09:57 ~ 13:10:47) 
anaaa :/
işler karışık öyleyse.
ben bayaa ispanyada konuşabileyim ve de ispanyolca basit düzeyde birşeyleri (gabriel garcia marquez okumam şart değil : ) çeviriye gerek kalmadan okuyabileyim diye istiyorum.
  • jimjim  (20.06.16 13:20:33) 
Yalniz adamlarin dalga gecmesi de oyle yerin dibine sokma seklinde olmuyor. Tatli tatli laf sokuyorlar :p

Amaaaaaan her sekil laf sokacaklar istedigin gibi ogren bosver :p adamlarin hayati laylay
  • la noix  (20.06.16 13:25:35) 
Öncelikle, latin amerika sporluyum:)

Ben Brezilya'da öğrendim, orada kursa gittim ama çok az gittim (2 ay kadar), film, dizi, arkadaş ortamı derken geliştirdim kendimi. Portekizce ile birlikte aynı anda götürdüm daha kolay oldu. Arjanin'e gittim pekiştirdim vs. O yüzden Arjantin ispanyolcası rules diyorum:)

Kurs mutlaka al, tek başına olmuyor. Onun dışında dizi, film, müzik +1
Duolingo.com, sistemli kullanılırsa bence çok başarılı bir web sitesi.

bunun dışında insanlarla oturup konuşmak çok geliştiriyor, biraz ilerlettikten sonra facebook'taki mesa de espanol gurubuna katılabilirsin, insanlar buluşup ispanyolca konuşuyorlar, anadili ispanyolca olanlar da geliyor.

Ben ispanyol radyolarını falan dinliyorum arada, oradan arkadaşlarımla whatsapp grubum var sürekli isp konuşuluyor vs. Ama fiili olarak konuşmayınca cidden unutuluyor. Eskiden sular seller gibi konuşurken şimdi duraksayabiliyorum:(
  • peggy  (20.06.16 13:46:51) 
Kız arkadaşım İspanyolca öğretmeni. Formasyon vs. İstanbul Üniversitesi'nden, 2-3 ay kadar da İspanya'da kaldı. Vakit ve kişi uygun olursa özel ders de veriyor.


  • mimarbasi  (20.06.16 13:54:16) 
en azından b2 ye kadar kurslara devam edin, zaten bir çoğu yeterli kişi olmadığı için c kuru açmıyor. ondan sonra, derslerinize hep ispanyolca kaynaklardan çalışın.


  • solskjaer  (20.06.16 14:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.