[]

sperm sayısı sorunsalı

1 yıldır birlikte olan nişanlı çiftimiz evlilik hazırlığı içindeler. ev bakıyorlar vs. erkek kişi kontrol için gittiği doktor muayenesi sonucunda sperm sayısının çok düşük olduğunu, sperm verimliliğinin çok az olduğunu öğreniyor. bu durumu nişanlısıyla paylaşıyor. kadın önce beraber çözüm ararız diye olumlu yaklaşıyor. ancak konuyla ilgili araştırma yapınca çocuk sahibi olma ihtimallerinin çok az olduğunu öğreniyor ve nişanlısından ayrılıyor.

bu hikayede kadın suçlu mu?


 
yaşamadan, içinde bulunmadan böyle durumlar hakkında yorum yapmak çok güç. kadına suçlu demek doğru olmayabilir belki. ama yaptığı da pek hoş olmamış açıkçası. çocuğu olmayan onca çift var, sorun bazen bir tarafta oluyor ama bu yüzden ayrılmıyorlar. çocuğu olan çiftlerden daha büyük bir sevgiyle bağlılar gibi birbirlerine.


  • swalloww  (17.06.16 16:11:34) 
Aynı sorun kadında da olabilirdi, kadının yaptığı suç falan değil net şerefsizlik. Çocuk isteğin varsa milyon çeşit yol var elbet denersin birisi sonuç verir. Demekki adam sakat falan da kalsa bırakıp gidecek adam için hayırlısı olmuş.


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.06.16 16:14:13) 
Tüp bebek denilen bir yöntem var ve oldukça da başarılı artık. Üreme illa ki doğal yollarla olmak zorunda değil ki. Ki kadının da bu bilinçte olduğunu düşünüyorum, yani bu bahane gibi geldi bana. İlişki içerisinde muhakkak başka bir şeyler vardır. Dolayısıyla kimse suçlu değil, ilişki içerisinde suçlu/suçsuz aramamak gerekiyor.

edit: zorlu bir süreç tüp bebek evet, krem peynir'e katılıyorum. ancak ilişki içerisinde karşılıklı sevgi falan varsa bu zorluğa göğüs gerilebilir diye düşünüyorum ki benim kendi görüşüm bu. ha kadın bunu istememişse kendi tercihidir elbette.
  • sefil  (17.06.16 16:16:13 ~ 16:18:12) 
suclu filan değil gayet normal.


  • Lola90  (17.06.16 16:16:39) 
Adam kurtulmuş yol yakınken.


  • hasmetizm 2046  (17.06.16 16:17:09) 
kadın baktırmış mı bilmiyorum ama inşallah onda da infertilite vardır, sorunsuz bi adamla tam evlenecekken adam bunu öğrenip siktiri çeker buna.


  • animalman  (17.06.16 16:25:07) 
evlilik çocuk için bir araya gelmek demek değildir. bunu bilmek gerekiyor. tıptaki çözümler bittiğinde evlat edinme seçeneği de var. hadi o olmadı, kıbrısta sperm bankası vardı sanırım. ne bileyim, gerekirse çocukları olmaz. çocuk yapmak hobi olmuş zaten, çocuğu olmayan ve uzun yıllar evli olan kişiler bana daha gerçekçi bir aşk yaşıyormuş gibi geliyor zaten.


  • nathanieltroy  (17.06.16 16:36:39 ~ 16:38:58) 
Kadının yaptığı yanlış. En başta, sırf çocuk yapmak için evlenmek yanlış.


  • peggy  (17.06.16 16:40:25) 
Kadin suclu degil cahil


  • la noix  (17.06.16 16:43:02) 
Sadece çocuk için evleniyor adama karşı bir duygusu yoksa çok normal, suçlu falan değil.

Şimdi kendimi onun yerine koyuyorum; evliliği sadece çocuk sahibi olmak için kabullenirim herhalde, eğer böyle bir sorunla karşılaşırsam devam etmemin tek sebebi adamı sevmem olur. Seviyorsam kalırım, sevmiyorsam giderim net.
  • mutekebbir  (17.06.16 16:43:50) 
bir insanı sevmek bir insanla bir yola çıkmak bir proje değil.
hımm tıkandık burada projeyi iptal edelim gibi.
Allahım yine büyük konuşuyorum sen sınama Allah'ım.
bu denildiği gibi kadının da başına gelebilirdi. hayat bu, herşey insanlar için. bence yarı yolda bırakmak olmuş. bişiler denenebilirdi, evlatlık düşünülebilirdi hiç olmadı. üzücü olmuş.
  • hushhush  (17.06.16 16:48:25) 
Kadın suçlu değil, adam şanslı.


  • babilbaligi  (17.06.16 16:50:18) 
kadın suçlu diyemeyiz bence. bunun kadın veya erkek olmaklada alakası yok. herkes her şeyi göze alabilir, almak zorundadır gibi bir dayatmada bulunamayız. anlaşılabilir bir şey kadının davranışı ama elbette ideal olan sevdiği insanın yanında kalması ve birlikte çözüm üretmeleri. ama diğer taraftan böyle bir teşhisi olan ve bunu komplekse dönüştürüp kendisine destek olan eşine, sen beni kesin aldatacaksın diye psikolojik şiddet uygulamış adamda tanıyorum eski işyerimden. ilişkilerin iç dinamiklerini hiç bilemeyiz dışarıdan, genellemek çok doğru gelmiyor bana.


  • Phoebe  (17.06.16 16:51:00) 
kadın suçlu değil.
kadına güvenen erkek mal.
ciddiyim bak öylesine yazmıyorum.
bir çok erkekten şunu duydum; her şey güzelken sorun yok ama bir hata yap karın bile sana düşman oluyor.
bir çok erkek bu cümleyi kuruyorsa bir durup düşüneceksin.
tüm kalbimle söylüyorum kadının suçu yok ve bence doğru olanı yapmış.
  • seyduna6687  (17.06.16 16:52:03) 
Yazık. Aşk bu değil. İsabet olmuş, adam kurtulmuş.


  • six packsiz  (17.06.16 16:52:21) 
kadın ya da adam fark etmez, sevdiği için değil de çocuk yapayım diye evlenme niyetiyle bu işe girdiğinden, ayrılmaları isabet olmuş. işin içinde duygu olmayınca "o dişiyi dölleyecek çok fazla erkek var doğada" desek abes olmaz.


  • coder6006  (17.06.16 17:17:12) 
kadın haksız.


  • basond  (17.06.16 17:20:49) 
yani kadın üremeye programlıysa demek, onunda kontrolü dışında gelişmiştir. suçlu yok.


  • gokhan atestepe  (17.06.16 17:28:43) 
İlişkinin en başında böyle bir sorun açık açık söylenseydi, ayrılınabilir bir şeydi ama nişanlılık bu. Bunun benim için anlamı 'Ben bu adamla hastalıkta sağlıkta bir arada olmayı kabullendim, bu niyetle bir adım attım' demek. Yargılamak olmasın, yaşamadan bilemeyiz ama empati kurmakta çok çok zorlanıyorum. Nişanlı demek, canından çok sevdiğin adam demek. 'Seni on yıl beklerim' ya da 'İstersen, on hastalık yakana yapışsın, ben yanındayım' demek gibi geliyor bana. Varsın, çocuk olmasın. Tabii, çocuk için evleniyorsa haksız değil.

Adamın yerine kendimi koydum ve 'Çocuğumuz olmayacak' diye ayrılındığını düşündüm. 'Bu adam beni hiç sevmemiş' derdim içimden herhalde. Zaten adam kendini eksik ve suçlu hissediyordur, üstüne nişan da atılınca iyice yıkılmıştır. Bana ayıp geldi ama haklı olabilir.

Sevgilimin çocuğu olmayacak olsa 'Woohoo! Korunmasız sevişeceğiz bundan sonra!' diye zil takarak göbek atarım, dilencilere para dağıtırım. Çok çocuk istersek evlat ediniriz, hem de doğum yapmamış, o süreci geçirmemiş olurum; bir taşla iki kuş. Ama doğum yapmak istemesini de anlıyorum.

Oda arkadaşıma 6 yıl önce benzer bir şey söylemişlerdi. Yumurtası tutunmuyordu, kalitesizdi, vb. Art arda ameliyatlar geçirdi birkaç yıl boyunca. 'Çocuk olma ihtimali çok çok az' demişlerdi ama bu Mart'ta doğum yaptı. Hem de tüpsüz müpsüz. Tabii, erkek için belki biraz zordur. Tıp hızlı gelişiyor, hemen çocuk sahibi olmazlar veya en az üç çocuk yapmazlar ama bir zaman çocukları olabilir bir şekilde.

O kadının dünya görüşüdür, suçlu diyemem ama ben öyle biriyle olmak istemezdim.
  • aychovsky  (17.06.16 17:44:02 ~ 17:46:12) 
7 milyon sperm ile tip bebek deneyip olmayıp kendiliğinden çocuk sahibi olan arkadaşım var.

İlerlemiş tıp ile sperm sayısı aşırı büyük sorun dahi sayılmıyor.
  • ihanet kac kisilik  (17.06.16 17:47:37) 
mahkeme değil ki birisi suçlu olsun.


  • turkuaz  (17.06.16 17:52:17) 
suç muç bilmem de adam buz gibi doğal seçilime uğramış.


  • dr cucu  (17.06.16 18:02:57) 
tam aksi bir durum icin:

www.eksiduyuru.com
  • scars dont fade  (17.06.16 18:34:51) 
eğer kadın "bu adamla" hayatı paylaşmak isteseymiş ilişkiyi bitirmezmiş; ama kadının amacı "bu adamla hayat arkadaşı olmak" değil adamın biriyle evlenip çocuk doğurmakmış, kiminle evlendiği mühim değilmiş.

kadın suçlu değil ama bencil ve ikiyüzlü. adam evlendikten sonra da bu durumu nişanlısıyla paylaşabilecekken dürüst davranıp öncesinde söylemiş, yani adam kadının aksine bencil ve ikiyüzlü değil. o yüzden de hayırlısı olmuş.
  • whimsical  (17.06.16 22:10:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.