[]

arkadaşım çok çirkin bir şey yapmamış mı

gecenlerde rezalet bir sey yasadım. tıp fakültesinde okuyorum. pazartesi günü finalim vardı ve tüm yıldan sorumlu tutuluyoruz. insanlar bu dönemde cok geriliyor, psikolojik anlamda insanı cok zorlayan bir dönem. pek kimseyi seven ve arkadas olabilen biri değilim. sevdiğim bir arkadasım var ve onu lise döneminden tanıyorum, baya yakın oldugumuzu söyleyebilirim. egleniyoruz birlikte. ya da ben onunlayken egleniyorum diyeyim. her neyse finalden cıktık, sınıftan kalıp kalmama durumları konusuluyor. bu arkadasıma e diyelim, erkek arkadasına v. ve bir arkadasımız daha m., bana da b. diyelim. m. ile ben konusuyorduk sınav hakkında, ben ' kalırsam sınırdan kalırım, ama nolursa olsun bitti mutluyum' falan diyordum. o sırada e. ' biz bunları cok duyduk, geciceksin sen' falan gibi bir çıkıs yaptı. sonra kusmaya basladı. ben hep az calısıyorum diyip onlardan sakliyormusum. kendini gerizekalı gibi hissediyormuş. bir sürü sey. ve bunları o gün tanıstıgım erkek arkadası ve pek de yakın olmadıgımız m.nin yanında söyledi. ve evet kusarcasına adeta. dondum kaldım bir sey diyemedim kalktım gittim. saatlerce agladım cünkü yıllardır bunları düşünüyormus üç yıl öncesinden falan ' işte sen söyle yapmıstın, surda da söyle yapmıstın' gibi seyler söylüyor. üstelik bu final dönemi boyunca m. ye bunları anlatmıs sürekli. ve kendisi küçük bir şeytan, bunu yüzüne de söylüyordum, zaten kendisi de söylüyor. herkesi buna inandırmış.

böyle bir sey yok. öğrencilik hayatım boyunca başarılı ortamların başarısız kişisi oldum hep. son dk calısıp kıyıdan köşeden bir şeyler yapan. fen lisesinden neredeyse sonuncu olarak mezun oldum. hep yurtta kaldım, su an da kalıyorum ve insanlar sürekli ' neden calısmıyorsun, calıs hadi, bak sınavın var' bu tarz seyler söylüyorlar. birlikte yasadıgım insanlar sürekli beni calıstırmaya calısıyor, yani ben böyle bir şey yapıyor olsam neden böyle seyler söylesinler. ki ben böyle bir şey yapıyor olsam bile yapması gereken bu muydu? yılarca içinde bunu biriktirmek ve bana değil de baskalarına mı anlatması gerekirdi? madem buna bu bakar inandırmıssın kendini, ' kanıtların' da var, bana bu konuda bir şey sorma, beni bu konuda ciddiye alma. ne duymak istiyor anlamadım. zaten sürekli bana, sınav dönemlerinde özellikle final döneminde ' ne calıstın, nasıl bu kadar mutlusun, nasıl bu kadar takmıyorsun, napmayı düşnüüyorsun' sürekli bu tarz seyler söylüyor. kendisi sınav dönemlerinde her anlamda ' çöken' biri. bedensel ve psikolojik. bana da pek bir şey olmuyor, cünkü olmuyor, bilmiyorum. bana sürekli bunu soruyor, nasıl böyle iyi olsugumu, ben de yapısal oldugunu söylüyorum, cünkü öyle. ailem tarafından bu anlamda her zaman rahat ve mutlu olmam yönünde yetiştirildim bunun da katkısı oldugunu düşünüyorum.
kendisiyle o ' konusamamadan' sonra konusmadım. ordan kalkıp gitme sebebim de cok sasırmam ve adeta bir ' suçlu' konumunda yargılanıyor olmamdı. resmen ortamı bunun için hazırlamış, m. ve v. yi hazırlamış, cümlelerini kurmuştu. tıp fakülesinde hep böyle gerizekalı durumların yaşandığını söylerlerdi inanmazdım. her seyi geçtim insan arkadasını böyle bir durumda bırakır mı. bilemiyorum. kimseyi sevmeye gelmiyor, iğrendim artık bu tarz seylerden.
biraz uzun anlattım ama şimdiden teşekkürler.

edit: sonuç olarak kendisi geçti, ben büte kaldım.

 
Yaşlar ergen


  • Frederick Co  (16.06.16 22:30:25) 
arkadasın seni kıskanıyor, bu illa basarı anlamında degil. ya ondan daha guzelsin, ya da bu pskolojik stabiliten ona batıyor vs. cok takmaya deger gorunmedi bana. yalnız hikayede anlamadıgım m ve v'yi hazırladıgını ne bildin? belki orası spontane gelişmiştir?


  • galandar kostumu  (16.06.16 22:30:55) 
@frederick yaşlar değil ruhlar ergen. tıp fakültesi böyle bir yer


  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.06.16 22:33:00) 
@galandar erkek arkadaşıyla ilişkisini zaten biliyorum, ona anlattıgına eminim. ve konusmaya basladıgında m. ile iğrenc bir bakışma, gülüşme falan yaşadılar. zaten daha sonra m. konustum, kendisi erkek ve tabi ki e. için kandırması cok kolay biri.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.06.16 22:35:22) 
tıp fakültesi 1. sınıf detected.

içimi döküyorum: OHOO BUNLAR NE Kİ SEN Bİ DE KLİNİKLERE GEL BİRBİRİNİZİN ÜSTÜNE BASARAK HOCALARIN GÖZÜNE GİRMEYE ÇALIŞICAKSINIZ. BURASI TIBBİYE OLM BURDA ALLAH YOK ;_;
  • shotgunwoman  (16.06.16 22:35:41) 
... ve kusmaya başladı" gerçekten kustu sandım amk. kahkaha attım.

ergenlik ikinizde de devam ediyor. birbirinize karşı kıskançlık, nefret, çekememezlik ve daha bir sürü güzel duygu besliyorsunuz. birçok üniversiteli kızda olduğu gibi... küçük şeytan ne amk hahdsha küçük sırlar dizisi gibi hayatlarınız var sanırım. tıp okuyorsunuz ulan, az adam olun.
  • mahone  (16.06.16 22:35:46) 
@shotgun keşke bir olsaydık :(


  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.06.16 22:36:34) 
@mahone ' ergenliğimin devam ettiğini' ve onu ' çekemediğimi' nasıl düşündün merak ediyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.06.16 22:37:30) 
Çok pis bir durumdur yakın arkadaşın sandığın kişinin sana dolup milleti de doldurması.

Ben de yaşadım aynısını. Boşver.
Bu zihniyet değişmeyecek. Bak ben mezun oluyorum geçen gün pek tanımadığım birkac kisinin muhabbetine denk geldim. Öğrencilerden olusan mezuniyet komitesi mezuniyet günü kongre salonunda en önde oturur bu hersene böyledir. Adam gelmiş diyorki; abi ya okula 390. girmis adam mezuniyet komitesinde diye en önde oturdu.

Böyle zihniyetlere sahip insanlar bunlar. Öss de bir soru fark ya var ya yok. Ulan 6 sene geçmiş o adam 390. Okula girmiş de ne olmuş 6 sene önceydi lan o. adamın dediği şeye bak. Çocuk cocuk şeyler.

Demem o ki takma. Boşver:)

Bütüne çalış geç. O sinsiyi de sktr et.

Ha bir de burda böyle duyurular açınca ergen denir genelde. Ben de çevremde kimseye anlatamıyorum tıp fakultesindeki insan zihniyetini, boşver. Anlamamalarını siktr et.
  • mobydick  (16.06.16 22:38:16 ~ 22:40:48) 
şu yaşadığının benzerini daha küçücük halimle ilkokulda yaşadım.
aramızın gayet iyi olduğu yakın arkadaşımdı. bir sabah okuka gittim, kimse benimle konuşmuyor. akıllara zarar hikayeler uydurup anlatmış millete. 30 yaşıma geldim, hala unutmadım.
daha 10 yaşındayız, bu kadar sinsi planlar yaptıracak ne yapmış olabilirim. ki ezik olabilecek derecede iyi niyetliydim. ıçim rahat.

bazı insanlar kötüdür, huzursuzdur. o kötülük sürekli olarak da ortaya çıkabilir, çaktırmadan çok nadiren de çıkabilir. naçizane fikrim.
  • la lykia  (16.06.16 22:39:09) 
max 2

ya zaten klinik görmüş bir kardeşimiz olsan şu duruma şaşırıp duyuru açmazsın.
  • shotgunwoman  (16.06.16 22:40:58) 
Evet çekememiş bir şeyleri, sana bilenmiş. Ucuz hareketler bunlar. Arkadaşlarını uyutup ders çalışıyormuş dedikoduları ortaokulda bitti sanıyordum. Bizde öyle şeyler yok. Herkes birbirinin eline bakıyor çünkü; hocanın önünde küçük düşürürsün, sözlüye birlikte girersin diye yemiyor birbiriyle tersleşmek.

Arkadaşının seviyesinde cevap veriyorum.
lh6.googleusercontent.com
  • Lim5  (16.06.16 22:41:08 ~ 22:43:56) 
@Lim5 çekemeyen anten taksın Xd

media.giphy.com
  • shotgunwoman  (16.06.16 22:44:18) 
Ha buarada 6 yıl okuyup da ögrendigim bir bk varsa diğer yazarların dediği gibi spontan fln gelişmis olamaz. E bariz sinsi kimbilir nezmndr dolduruyor insanları.


  • mobydick  (16.06.16 22:44:49) 
aslında arkadaşın dürüstçe sana aklından geçenleri söylemiş. can yaksalar bile sana ilk defa iki yüzlülük yapmamış.

söyledikleriyse doğru değil, o yüzden üzülme. doğru olsa bile üzülme zaten, söyledikleri onun kendi içinde yaşadığı problemlerle ilgili, senin bunun farkına varıp kişisel almaman, kendini üzmemen lazım.

belli ki aşağılık kompleksi var. boşver gitsin.
  • whimsical  (16.06.16 22:47:10) 
arkadaşın ksndisi rahat bir psikoloji içerisinde olmadığı için olan herkese imreniyor. "yapısal" demişsin ya, o da bir sebepten "çökmeyi" yapısallaştırmış durumda, çünkü o da böyle "yetiştirilmiş".

yaptığı elbette yanlış, ona rahat yaşamın anahtarını sen verebilicekmişsin de vermiyormuşsun gibi seni böyle suçlayamaz.


ancak şunu söyleyeyim, yalan söyleyen çok var. yani arkadaşının söylediği model çok. bu tür de başkalarının psikolojisini bozmak isteyen tür. hiç özel ders verdin mi bilmiyorum, ders aldığını saklayan çok mesela. "derse çalıştım" da demiyor. bana çocuklar soruyor, hocam bu mümkün mü, biz aptal mıyız vs. ben de yaaa, olur mu, bakın şimdi, diye başlıyorum anlatmaya. anlayacağınız bu yöntemler işe yarıyor. o nedenle de kullanılıyor. üniversitede yapanı da var. arkadaşının genel bir önyargısı olabilir belki 3 sene seni böyle düşünmedi de "arkadaşım ne kadar zeki, keşke ben de öyle yapabilsem, ben de az çalıştığımda iyi not alsam" dedi ve senin çalıştığını düşündüğü anda "boşuna kompleks yaptım" diye kustu. savunmuyorum, hakkında sandığın kadar berbat düşünmemiş olabilir, diyorum. bir konuş, net anla istersen.

arkadaşın kendisine olan kızgınlığını sana yöneltiyor ama şunu demeye çalışıyorum; sistem insanlara hep "kusurlu olan sensin" diyor. lisede mattan hep top çekenlerden biriydim, üniversitede çoğu mat dersinde de bu devam etti top yüzde notu almadım da transkript iyiydi diyeyim. arkadaşlar bana hep sordular ve ben bir kere bile "yea hiç çalışmadım" demedim. verilen ödevleri yapmak bile kimine göre çalışmak. ödevi yap, suggested problemları çöz, vs dedim bunun yerine. fransızcayı öğrenmesi kolay olsun diyelim. sen yine de çalışmadan öğrenebilir misin? hayır.

çocuklar birbirinin kendine güvenini parçalıyor. suçladığı için ayıp etmiş arkadaşın, evet. ama bir konuş bakalım. unutma, kıskanması seni sevmediği anlamına gelmiyor. ve en önemlisi whimsical+1. dürüst olmuş. çok değerli. ben bunun adını koyamadıydım ama sanırım beni cevap vermeye iten şeylerden biri bu. ikiniz yalnızken kendini ifade etmediği için ayıpladım ne var ki.
  • godoşu beklerken  (16.06.16 22:50:52 ~ 23:00:51) 
@whimsical malesef bu dürüstçe aklından geçenleri söylemek değil. dürüst olmayarak aklından geçenleri söylemek.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.06.16 23:01:49) 
Bana da böyle dertler verir misiniz?

cevap: ayrıl
  • i ve been mistreated  (16.06.16 23:01:58) 
tam tersi, şimdiye kadar dürüst değilmiş, aldatmış belli ki. ilk kez dürüst davranmış. kötülüğünü dışarı vurarak (olumlu anlamda dürüstlük demiyorum tabi ki!).


  • whimsical  (16.06.16 23:03:26) 
kime güveneceğini iyi seçmen lazım. ayrıca herkese de güvenmemek lazım. beklentileri düşürürsen hayatta her şeye hazırlıklı olursun.
soruyu okumadım.

  • bigbadabum  (16.06.16 23:03:40) 
bu gibi son derece tırt bi konu için ağlamışsan, arkadaşına çok değer vermişsin demektir.yoksa s.klemezdin bile doktor hanım/bey.


  • mungojerry  (17.06.16 00:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.