[]

Amazon'dan Sipariş vermek hk. ?

Amazon.com'dan alışveriş yapmayı düşünüyorum ancak daha önce hiç kullanmadım ve çevremde de kullanan yok. Türkiye'ye sipariş edebiliyor muyum? edebiliyorsam kargo ücretleri nasıldır fikri olan? Burada gümrük muhabbeti nasıl oluyor ayrıca eksrta bir ödeme oluyor mu?




 
şurada aradığın tüm cevaplar var.

forum.donanimhaber.com
  • giovanne  (14.06.16 14:08:44) 
Amazon'da Türkiye'ye gönderilen ürünler var, gönderilmeyen ürünler var. Adreslerine Türkiye adresini kaydettiysen "Ship to Turkey" filtresini seçebilirsin. En kötü "Proceed to Checkout" seçtikten sonra sana gönderilmiyorsa uyarı verir zaten.

Amazon'un kendi satış yaptığı ürünler var, diğer satıcıların yaptıkları var. En sorunsuz alışveriş için "by Amazon" ürünlerini satın alabilirsin. Satış sonrası destekleri bu ürünlerde muazzamdır.

Amazon'un sistemi şöyle işler. Sen vergiye dahil bir ürün alıyorsan (75 Dolar üstü), Amazon senden o ürün için belirlenen vergi yüzde dilimi kadar (%10-18) kapora alır. Örneğin 1000 dolarlık ürün için 100 dolar kapora alır ve senin için UPS aracılığı ve senin UPS elemanına vereceğin imza ile bu vergi işlemlerini de halleder. Daha sonra vergi tutarı aldığı kaporadan düşük ise aradaki farkı sana iade eder, yüksek ise kendi karşılar, senden ekstra bir şey istemez (İnanılmaz değil mi?).

Kısacası, Amazon'dan sipariş veriyorsun. Vergi için senden bir tutar alıyor. UPS elemanı evine geliyor, imza veriyorsun. Vergiyi, teslimatı da senin adına Amazon halledip ürünü evine ulaştırıyor. Paran arttıysa sana veriyor, az geldiyse cebinden ödüyor.

Kargo konusu karışık. Ürün bazında değişiyor. Biraz yüksek gelebilir Aliexpress vs.'ye göre ancak Amazon'dan aldığın ürün maksimum 10 güne elinde olur. Aliexpress ve benzerleri gibi aylarca beklemezsin, kayıp olma ihtimali de çok düşüktür.
  • mimarbasi  (14.06.16 14:45:45) 
1- Türkiye'ye gönderilen ürünler zaten "This item ships to Turkey" yazıyor (tabi adres bilgilerinde Türkiye'yi seçtikten sonra)

2- Türkiye'ye ücretsiz kargo yok. Benim aldığım iki parçaya 10 dolar istendi.

3- 75 euro üstüyse vergiyi amazon zaten fiyata dahil edecek ödeme esnasında. Bir de türk lirası ödeme yapma amazon kuru yüksek. Dolar olarak ödeme yap.
  • cemallamec  (14.06.16 14:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.