[]

yemek yiyecek yer bulma (yurtiçi ve yurtdışı)

nasıl yapıyorsunuz? örneğin hiç gitmediğiniz bir şehre gittiğinizde nerede ne yiyeceğinize nasıl karar veriyorsunuz?

alakasız soru: londra'ya gideceğim ne yiyeyim?

foursquare: dinamik olmasını ve muhite göre yanıt vermesini seviyorum. kategorilere göre araması da fena değil. ama biraz öğrenci işi gibi, trilye ankara'daki ilk 100'de çıkmıyor mesela.

tripadvisor: biraz daha geleneksel gibi geliyor. örneğin altın çağlarını 2010 öncesi yaşamış ve şu anda feci bir yer olan düveroğlu (maltepe şubesi) hala en tepelerde çıkıyor. pek değişken değil. ama ortalama ne kadarla çıkabileceğinizi söylemesi mükemmel.

 
what to eat in bla bla diye aratıyorum.
yürürken sağa sola bakıyorum. menüler zaten dışarda asılı oluyor.

londra'da garlic n shots', wagamama, belgo,

öğlen yemekleri için : wasabi
  • allanpoe  (13.06.16 19:53:16) 
Zomato


  • sckxyss  (13.06.16 19:54:28) 
zomato/4sq gibi uygulamalari referans aliyorum.


  • fakyoras  (13.06.16 19:54:51 ~ 19:55:00) 
İste hayatimdaki en buyuk problem bu benim. Bunun disinda pek bir problemim yok. Gittigim ulkelerde karnim acikmaya baslayinca korkmaya basliyorum "iste yine basliyoruz" diye. Siz normal insanlar ne yiyeceginize nasil karar veriyorsunuz bilmiyorum.


  • stavro  (13.06.16 19:55:33) 
ben once tripadvisor'dan butceme gore arama yapiyorum, gozume kestirdigim 3-5 yeri daha sonra facebook'tan inceliyorum. su ana kadar hic pisman olmadim yaptigim secimlerden.

ben londraya hic gitmedim ama bir odev icin asiri detayli bir mekan arastirmasi yaptigimda bir gun gidersem kesin suralara giderim dedigim yerler:

camden town'da Honest Burgers, The Blues Kitchen
clapham'da Dip & Flip, King & Co
  • letheavendangered  (13.06.16 19:58:08) 
Ben önüme gelen yere girerdim. İçi, bahçesi vs hoşsa dalıyorum içeri. Bir yemek ne kadar kötü olabilir ki


  • jazzabel  (13.06.16 20:30:54) 
Ne yiyeceğimi de garsona soruyordum işte acı sevmem ekşi sevmem şunun gibi bir şey var mı vs diye. Emin olamadıysam klasik pizza makarna falan yerim


  • jazzabel  (13.06.16 20:31:54) 
Şurada yazmıştım: eksisozluk.com


  • crown  (13.06.16 20:35:14 ~ 20:39:26) 
@jazzabel
Bir yemek, yenemeyecek kadar kotu olabilir. Yani bana sorarsan:)

  • stavro  (13.06.16 20:41:11) 
jazzabel + 1
Dolaşa dolaşa gezerken gözümün hoşuna giden bir yer bulup dalıyorum. Aç kalıp 5 günde 3 kalıcı kilo verdiğim yerler de oldu, 'Offf, nefis' deyip üç gün aynı yere gittiğim de.

  • aychovsky  (13.06.16 20:44:20 ~ 20:45:34) 
Cok spesifik bisey aramiyorsam neresi kalabaliksa oraya giriyorum. %100 tutuyor. Daha bos olup da 10 numara yemegi icecegi olan yer gormedim


  • la noix  (13.06.16 20:51:33) 
Benim günlük hayatımdaki en büyük sorunum dışarda yemek yemek. Sadece yurtdışında değil bildiğim, tanıdığım yerlerde bile sorun hatta evime siparis verirken bile sorun. Et yemiyorum, dolayısıyla yemeklerin yarısını eliyorum. Dışarda salata yemiyorum hijyeninden emin olmadığım için vs derken zaten benim için işkence bu durum.


Tüm bu sebeplerden yurtdışında bir yerde yemek yiyeceksem genelde makarna, pizza gibi kötü olma ihtimali en düşük olan şeyleri seçiyorum. Bazen de ortamını beğenip girdiğim oluyor. Kimi zaman çok seveceğim şeyler bulabiliyorum kimi zaman patates kızartması kemirip kalkıyorum. Düşününce içim daraldı yine.
  • fraise  (13.06.16 21:16:35) 
yelp kullaniyorum. fiyat skalasi da var.

ilk kez gittigim yerlerde hostelde, hotelde veya airbnb de kaliyorsam ev sahibi veya resepsiyona soruyorum. en iyi tavsiyeler onlardan geliyor. haritaya not ediyorum.

hic olmadi kebapci dunyanin her yerinde var. emergency yemegi. lokal bisi yiyeyim dersem menuleri disarida asili restoranlarin fiyatlarini inceliyorum.
  • sttc  (13.06.16 21:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.