[]

neden, ne sıklıkla zamanım yok yalanı

biri sizden birşey istedi. yapmama ve yapma ihtimaliniz var.
yapmayacağınızda "zamanım yok" bahanesi arkasına sığınıyorsunuz.

"yardımcı olmayı isterdim ama yapabileceğimi sanmıyorum" diye dürüstçe ifade etmek zor olmamalı.

hayatımda hiç kullanmadığım bir ifade. kullananlar da bu bir bahaneyse anında gözümden düşüyor.

kullanılma sebebi kırmamak mı? nedir?

siz bu bahaneyi ne sıklıkla ve neden kullanıyorsunuz?

 
arkadaşlarımın görüşme-buluşma taleplerinde kullanıyorum genelde. çünkü gerçekten zamanım olmuyor; iş+okul+diğer sorumluluklar nedeniyle. ama tlepleri bir iş, yalnızca benim elimden gelecek bir şey falansa zorlayıp yapıyorum. sonra o ekstra zamansızlık olarak bana döndüğünde küfretmiyor değilim gerçi..


  • manuel mandalina  (12.06.16 12:46:02) 
manuel mandalina + 1
Sürekli kullanıyorum ama yalan değil, gerçek. En son ne zaman bir iki saatten fazla boş zamanım olduğunu hatırlamıyorum. Hatta, şundan bir iki ay öncesine kadar 'Görüşelim mi' diyenlere 'Şu an imkansız, bir ay sonra söz. Haftaya buluşalım deyip seni kandırmayayım' diyordum. Eğer yapmam beklenen şey o an kaldırabileceğimden fazlaysa söylemek zorundayım, başka çare yok ki. Açıkçası, Facebook'ta bir şey paylaşmamdan, ,yürüyüşten veya nadir de olsa bir açık hava yürüyüşüme, bunalıp bir çay/kahve içmeye çıkmama 'Hani zamanın yoktu' gözü ile bakıyorsa da arkadaşlığı feda ederim. Aralıksız olunca, bir noktadan sonra bir saatlik işi 3-4 saatte yapabilirim. Yine de buluşma dışında bir şey istenirse 'zamanım yok' demem genelde, zamanım olmasa da 'Şu zaman yapabilirim' diye belirtirim. Gecikebilir ama yaparım. Şu an düşündüm, istenip de kesinlikle yapmadığım bir şeyi hatırlamıyorum.

  • aychovsky  (12.06.16 13:01:35) 
Çok kullanmıyorum ama cidden zamanım yoksa söylerim. Ya da karşı tarafı kırmadan reddetmek için de söylenir.
Hiç cevap vermemek daha büyük kabalık.

  • bigbadabum  (12.06.16 13:04:27) 
Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı.

:)
  • nıç  (12.06.16 14:01:39) 
en sevdiğim şiirdir nıç, behçet necatigil, sevgilerde...


  • mobydick  (12.06.16 14:42:27) 
Uzunca bir süre bana her gelenin yardimina kostum. Isini yaptim, ödevini yaptim, kontrolünü yaptim, anlattim, calistirdim, gece gece evlerine cikti alip tasidim, bilgisayar kurulumu yaptim, konsolosluga eslik ettim. vs vs. Sonra tek bir defa, zorunda kaldigim icin, tek bir is icin cevreme sordum, ders programim cakistigindan yer degistirecektik.

Erken uyanmak istemedi hiyarlar. Ögleden sonraki derslerini benimle degistirmediler, zorunda kalmasam sormazdim, biliyorlardi, zorunda oldugum icin dersi birakmam gerekecekti, sonra yalvar yakar ögretim görevlilerine, tanimadigim iki cocuk kabul etti. 10 dk olmadi tanisali, cok acil ihtiyacim var, yoksa birakmam lazim vs diye yalvardik resmen. Degistirdiler, olur mu öyle sey, tabi ki dediler.

O günden sonra bazen yüzlerine dahi, abi dedigin seyi yapmak degmez diyorum. Zamanim yok diyorum, ben bilmem diyorum. Dizi izleyip yan gelip yatacak olsam dahi vaktim yok diyorum. Yok cünkü, vaktim var da, size yok. Onlar da sadece isleri olunca gelir oldu zaten, bir iki redden sonra da gelmediler. O kadar onurlari varmis demek.

Insanlarin bana iyilik borcu olmasini ister, ben de hep karsiligini vermeye calisir borclu kalmamaya calisirdim. Bir benmisim öyle düsünen ama. Bir benmisim.
  • portmanto  (12.06.16 15:06:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.