[]

Ayak parmaklarınızı oynatabiliyor musunuz?

Yoksa bende mi bi gariplik var :)

Sağ ayağımın poarmaklarını oynatabilirken, sol ayağımda sadece ikinci parmağımı oynatabiliyorum.

Sizde durumlar nasıl?

 
meksika dalgalanması şeklinde oynatabiliyorum ben. sağ ayakta bağımsız mı oynatıyorsunuz siz? çok korkunç akdfjadlfj


  • nickimin hakkini veremedim  (11.06.16 17:50:56) 
9 yil olmus senin icin buldum. O zamanlar turkce yazmayi pek de bilmedigimi anladim. :)

www.eksiduyuru.com
  • isott  (11.06.16 17:51:32) 
aynen anlattıgın gibi bende. hatta bi ara kafaya takmıstım sol tarafım felcli mi diye:)


  • galandar kostumu  (11.06.16 18:12:25) 
Ayak parmaklarımla hareket çekebiliyorum. Şahitlerim var.


  • Goddard  (11.06.16 19:16:03) 
Ayak parlaklarimi oynatirim, cok efektif kullanirim prize fis sokar cikaririm ayak ucumdaki esyalara ayak basparmagimin arasina sıkıştırıp uzanirim. Dayimla ayak basparmak guresi yapardik bir de eskiden. Ayak parmaklarimi diger ayagimin parmaklarini kullanarak citlatirim.


  • anily  (11.06.16 19:38:33) 
Ayak parmaklarımı el ele tutuşur gibi kenetleyebiliyorum bile elimden yardım almadan :D .


  • hala mi ceren yahu  (11.06.16 20:13:28) 
Bunun nedeni motor cortex ile ilgili, bunu küçük bir deneyle daha rahat anlayabilirsin ellerini tam karşıya bakacak şekilde parmakların açık olarak uzat ve el parmaklarını tek tek oynatmayı dene, ne oldu ? mesela işaret parmağını oynattın ama orta parmağın da bir miktar hareket etti orta parmağını oynattın yüzük parmağın da onunla birlikte hareket etti.

Peki bunun ayak parmakları ile ilgisi ne? Şöyle ki motor cortex üzerinde sürekli çalıştığımız yani ihtiyaç duyduğumuz kasları çok iyi şekilde yönetmeyi öğrenir kullanılmayanlar ise zamanla en az güç gerektirecek şekilde hükmedilecek şekilde yönetilir mesela ayak parmaklarımızı gerçek hayatta tek tek kullanmak zorunda kalmadığımız için beyin parmakları tek tek yönetemez.

Az önce verdiğim el parmakları deneyinde piyano çalan birisi normal bir insana göre çok daha başarılı olacaktır çünkü beyin parmakları en iyi şekilde yönetecek şekilde o bölümü geliştirmiştir. Eğer ayak parmaklarınla piyano çalma denemeleri yaparsan ilk başlarda zorlanırsın ama sonrasında gittikçe kolaylaşır. (Eğer denersen işin bittiğinde piyano tuşlarını silmeyi unutma :) )
  • solo  (11.06.16 22:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.