[]

Kuyumcuya ne yapmalı?

Şimdi bir tektaş işi vardı. Ailede sözü geçen saygı duyduğum eniştemin de bayağı dostu bir kuyumcudan aldım.
Adama da özellikle dedim ki "uluslararası sertifika" istiyorum. Hatta GIA, HRD olacak bile dedim. Vaktim yok diye bir arkadaştan rica ettim bugün parayı verdi, yüzüğü aldı (9 numaraya küçültüldü montür)

Sertifika diye kolpa bir yerden bastırmış. Sertifika sorgulama şu adreste: www.dclab.co.uk Hangi numarayı yazsan Certificate Found diyor. Menüler çalışmıyor. Firma websitesi olarak da www.dclab.eu demiş ki böyle site yok.

En güzeli de who.is sorgusunda Gaziosmanpaşa'dan alınmış adres :)

Şimdi eniştemi kırmak istemiyorum, yaşlı başlı adam bu olayla ilgisi yok ama adama çıkışırsam o da zor durumda kalacak. Yüzüğü geri versem yine olay. Alır mı, almaz mı, para kırar mı, belli değil. Ayrıca teklif cumartesi, alternatif vaktim yok. Pırlanta sahte değildir, o kadar da değildir ama bu adam niye böyle yaptı? Kız arkadaş da laf arasında şaka yollu "bunların sertifikası var, öyle olacak" diye takıldı bir kaç kez. Elimde bir yüzük, bekleyen planlar, sahte bir uluslararası sertifika, kuyumcunun kendi sertifikası var.

Siz olsanız naparsınız?

 
geri veririm işe yaramaz bir taştır muhtemelen.


  • cekilmis gayfe  (08.06.16 21:16:29) 
İade et. Aklında bulunsun böyle işleri asla tanıdıklara yaptırtma.


  • ThomasJefferson  (08.06.16 21:17:56) 
Ya iade edeyim de geriliyorum bu tarz şeylerde. Adamın can dostuyla arası benim yüzünden açılacak o olmasa enişte bana trip atacak. Başka yerden alacak vakit de yok.


  • mimarbasi  (08.06.16 21:22:06) 
ya adam eniştenin gerçekten can dostu olsa zaten "can dostumun yeğenidir" diye düşünür sana böyle bir kelek yapmazdı. git geri ver ne idüğü belirsin taşı başkasına kakalasın. kaldı ki sen taşı geri verdin diye eniştenle adamın arası niye açılsın? adam mal satıyor, sertifika istiyorum diyorsun, tamam diyor, ama sonra sana uyduruk bişey veriyor, e tabii ki haliyle geri vereceksin. sonuçta parasını veriyorsun, karşılığını almak senin hakkın. merak etme kimsenin arası bu yüzden açılmaz.


  • ambrosia  (08.06.16 21:26:55) 
"bunların sertifikası var, öyle olacak" ibaresi baya bi ilginçmiş.

basbaya oyuna getirmiş sertifika konusunda. gözünün önünde siteyi aç, böy böyle de. bu olmaz de. cumartesiye vakit var. iade et. kapalıçarşı'dan özelden yardımcı olurum gidebileceğin bi kaç yer öneririm. oralara git. sertifalı al.

eniştenle araları açılırsa zaten açılsın, saçma salak şeyleri arkadaşının akrabasına kazıklayan adamla arası açılsın zaten
  • neo  (08.06.16 21:30:18) 
adres ver dövelim.


  • tute  (08.06.16 21:30:55) 
@neo yahu şaka yollu dedim zaten :) takılmaz mısınız siz hiç böyle? Kaldı ki benim bile içim rahat etmiyor, aha buyur başımdan geçeni. Haklılar valla sertifika isteyenler de. Bir karar vereyim, yardım lazım olursa haber ederim. Teklif için teşekkürler.


  • mimarbasi  (08.06.16 21:35:05) 
Ulan en çok canımı sıkan aptal yerine konmak şu hayatta. Siteye bir bakın allah aşkına. Bunu yiyen mi olur? Süzme tipi mi var. Çok sinirlendim.


  • mimarbasi  (08.06.16 21:36:49) 
o.cocuklarina bak tezgah kurmuslar. polise bile sikayet ederdim.

ayrica oyle enistenin benle arasi bozulacaksa kendisine, arkadasiyla arasi bozulacaksa da o aralarindaki iliskiye .... diyip gider geri verirdim. ne sinirlendim ya aksam aksam.
  • safepassage  (08.06.16 21:43:13) 
benim takıldığım bunların sertifikalı olanları var,onlardan al mı dedi?
öyle anladımda ben.

  • logisticsmanager  (08.06.16 21:51:40) 
www.dclab.co.uk
ben bu siteden kendiminkini sorgulayabiliyorum benimkide öyle alalade bi Kuyumcudan alindi. gidin geri verin

  • melodi  (08.06.16 21:52:01) 
@melodi

Oraya zaten İstiklal Marşı'nı yazsan da sertifika bulundu diyor.

@logisticsmanager

Onu diyen benim kız arkadaşım. Ben aliexpressten alıcam sama yüzük falan diye takılınca cevaben o da öyle kontra yapıyor :)

Ya cidden ben uyanık bir tip olmasam ve aldığım gibi versem bu halde yüzüğü düşeceğim konum sinir ediyor. Kız arkadaş şeytan dürtse bir kontrol edeyim dese yaşayacağım mahcubiyet katil ettirir adamı. Ben farkındaydım bu merdiven altı sertifikaların da işte tanıdık hesapta, insan güveniyor.

Aradım kuyumcuyu az önce bu arada. Aptala yattı. Getir bir bakalım falan. Bakalım ne olacak, 3. sayfada kuyumcu haberi görürseniz beni bir yoklayın. :)
  • mimarbasi  (08.06.16 22:09:35) 
adımı yazdım Certificate Was Found dedi:)


  • all girls dream  (08.06.16 22:12:31) 
@safepassage

Ya sırf eniştenin bozulması da değil de ben karşı tarafı gerekmediği müddetçe kırmamaya özen gösteren biriyim. Dediğim gibi saygım büyük enişteme, çok da severim. "Senin önerdiğin çocukluk arkadaşın bana böyle yaptı" dersem onun düşeceği konum da beni rahatsız ediyor. Empatiden öleceğim resmen, mahcubiyet yaşatmak istemiyorum.
  • mimarbasi  (08.06.16 22:12:43) 
Öylesine bişey yazınca serificate was found diyor arkadaşım. sertifika bulundu mu diyor Sizinkinde yoksa bende oldugu gibi taşın durumunu mu gösteriyor. dcl daha ucuz taşların sertifikalari diye biliyorum.
valla ben yüzüğü takalı 2 sene oldu seritifikasini kontrol etmek siz soylemeseniz aklıma gelmezdi

  • melodi  (08.06.16 22:13:52 ~ 22:25:26) 
buyrun bu da benim sorgulanan
<a href="hizliresim.com">

  • melodi  (08.06.16 22:31:23 ~ 22:32:09) 
@melodi

Sonuç hep bu ve bu kadar. Dediğim gibi böyle bir seetifika yok. Ucuz taşların sertifikası değil, sahte, kolpa bir sertifika.

Özelden soranlar oldu. Taş 0.52, G ve VS1 bu arada. Telefonda kuyumcu en son "GIA sertifikalı falan bulmak lazım" diye geveledi. "E günaydın" diyemedim.

(git: i.hizliresim.com )

(git: i.hizliresim.com )
  • mimarbasi  (08.06.16 22:31:37) 
@melodi

İlginçmiş, bende bunun basılı hali var işte, adamın yüzükle verdiği. Ama numarayı yazdığımda gösterdiğim gibi çıkıyor sonuç. Neyse yine de dediğim gibi site tümüyle sahte bir site. Belli ki kuyumcular arasında popüler bir sahte sertifika sitesi. Menülerden, domainden, iletişim bilgileri olmamasından, ne yazarsan yaz bulundu demesinden belli. Kaldı ki geçerli hiç bir kaynakta da adı yok DCL diye sertifikanın.
  • mimarbasi  (08.06.16 22:34:20 ~ 22:36:38) 
Git geri ver bence, hemde hiç vakit kaybetme. Ayrıca sayfanın adres satırında ki linki de şahane görünüyor.

www.dclab.co.uk

Sayfa.aspx :) Türkçe bildiğin
  • yavuzsyildiz  (08.06.16 22:40:14) 
Valla o yüzük bende 2 senedir var basılı halde sertifikali.ilk defa sizin duyurunuzu görünce sorguladim.bu satilicak bişey değil ömürlük durucak sertifika çok gerekli bişey değil bence tabi ki. sadece benimkininde koduyla çıkması şahane


  • melodi  (08.06.16 22:43:13) 
www.swissgemlab.com
yazılar da buradan çalınma.

Originally part of an international network founded in Europe in 1974, EGL USA opened its first U.S. lab in the heart of New York's international diamond and jewelry district in 1977

EGL USA DCLAB ile değiştirilmiş.
  • ThomasJefferson  (08.06.16 22:45:51 ~ 22:47:15) 
konuyu once enistene ac, durumu anlat boyle boyle de. zaten ya enisten ben konusurum diyecektir once o sorar, ya da sana tabi git konus der.


  • oscar  (08.06.16 23:50:25) 
direkt gidip kuyumcuyla görüşün, eniştemle aranızdaki hukuk ayrı, benim tüketici olarak haklarım ayrı deyin, iade edin. eniştenizede durumu aynen bu şekilde açık açık izah edin. art niyetle yapmadıysa bile ben evleneceğim insana hediye edeceğim bir şeyde böyle katakulliler olmasını manevi olarakta doğru bulmuyorum, sadece parasında değilim deyin.


  • Phoebe  (09.06.16 09:41:54 ~ 16.06.16 21:09:33) 
İade ettim arkadaşlar, sağolun hepiniz.


  • mimarbasi  (09.06.16 12:11:19) 
aferin dogru olani yapmissin. enistenle bir durum olursa onu da yaz :)


  • safepassage  (09.06.16 14:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.