[]

yurtdışında atm kartı kullanmak

merhaba,

15 günlük bir balkan turuna çıkıyorum. yanımda 450 euro kadar bir para olacak. hepsini cüzdanımda taşımak risk gibi. bi çalınsa etse sıçtık. paranın bi kısmını atm kartına (enpara, cepteteb vs..) atsam ordan herhangi bir bankadan çeksem, ne kadar bir kesinti olur? ayriyetten atm kartıma euro yatırıp euro çekebiliyor muyum ki? onu da bilmiyorum.


 
enparaya euro yatırabilirsin istanbuldaki bazı atm'lerde. fakat yurtdışındaki atm'lerden euro hesabına ulaşamazsın. para tr hesabında türk lirası olarak durmalı. her çektiğinde türk lirasından çektiğin ülkenin para birimine çevirip öyle para veriyor. bu değişim de bazen masraflı oluyor saate ve güne göre + bir de komisyon alınıyor.

yaklaşık 400 liralık çekmeye 10 lira komisyon almış enpara geçen ay.
  • king lizard  (04.06.16 18:27:08 ~ 18:30:24) 
hmmm. o zaman baya gözüm gibi bakarak bütün parayı cüzdanda tutayım. 200 euro cüzdanda geri kalanını yan ceplerime falan istifliym. bi kısmını da kız arkadaşıma vereyim öyle gezelim.


  • rajaz  (04.06.16 18:37:45) 
bildigim kadariyla cepteteb banka kartiyla yurtdisi atmlerini kullanabilirsin. euro hesabinda tut parayi, yurtdisi atmde o hesabi gorursun diye tahmin ediyorum
www.cepteteb.com.tr

  • exlibris  (04.06.16 18:38:11) 
Cepteteb komisyonsuz ve dövizden döviz çekmeyi sağlıyor yurtdışında ancak rotanızdaki ülkeler dahil mi arayıp sormak lazım. Bir de giderken bilgi vermeyi unutmayın bankanıza, bloke edebiliyorlar hesabı.


  • mimarbasi  (04.06.16 19:49:16) 
Parayi corabinizda saklayin. O gunluk yetecek kadari cebinizde olsun. :)


  • isott  (04.06.16 20:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.