[]

Restoranda kedi-köpek dolaşması sizi rahatsız ediyor mu?

İki durum anlatayım;

Mesela kahvaltı yapıyorsunuz 3 kedi gelmiş birisi ayağınızın dibinde, birisi yan masaya çıkmış bakıyor, birisi de sandalyenin altına girmiş dolaşıyor, bunlara yemek verenler olmuş zamanında sanırım hep beraber siz de verin diye bekliyorlar.

Restoran/cafenin bahçesinde yemek yerken veya kahve içerken 2 tane sokak köpeği bahçeye girip masalar arasında dolaşıyor.

Böyle şeyler sizi rahatsız eder mi? Rahatsız ederse hayvanlardan korkuyor musunuz yoksa başka bi sebepten mi rahatsız olursunuz?

2. Konu ise ben çok rahatsız oluyorum, kediyle köpekle haşır neşir olmak istesem gider kaldırımda oturup yerim nedir yahu bu? Bunun önüne neden geçilmiyor :( Haksız mıyım teşekkürler.

 
Kesinlikle rahatsız eder. Korkudan değil, tiksintiden. Yeterince insan rahatsız olmadığından ya da olduğu halde şikayet etmediğinden sorun olarak görülmüyordur.


  • harvey  (04.06.16 13:55:19) 
hayvan dolaşması rahatsız etmiyor ama masaya atlayıp yemeğime sulanan çapulcu miyavları sigigit diye kovmuşluğum vardır. yemeğime göz dikmedikten sonra sorun yok, gelsin o esnada koynumda uyusun isterse.

haksız değilsin, insanların para vererek vakit geçirmeye geldiği mekanlarda hayvanlardan rahatsız olma hakkı var. dışarıda olsa "niye lan sadece senin mi o sokaklar" diyecekler olur ama kafe-restoranlara ses çıkartabileceklerini sanmıyorum.
edit: çıkartmışlar, canları sağ olsun.
  • baba jo  (04.06.16 13:57:25 ~ 15:14:56) 
Yemek yerken rahatsız eder.


  • ıch will  (04.06.16 13:57:30) 
Kediler rahatsız etmez hatta ben de o yemek verenlerden olabilirim :)

Büyük köpeklerden biraz korkuyorum ama, onlar en azından sagda solda dolaşmak yerine bir yerde dursalar daha iyi.

Tiksinme durumu filan olmuyor ama, hayvan gelip yemeğin içine oturmuyor sonuçta. Sagda solda dolasiyor. Kaldı ki bir kısmı çoğu insandan daha temiz bence.
  • fraise  (04.06.16 13:58:22) 
Dünya tersine dönüyor arkadaş, kediler restoranda insanlar kaldırımda yemek yiyor :)

Ben çok rahatsız olmam sanırım.
  • gkn  (04.06.16 13:59:22) 
Masalara cikmamali kediler. Daha dogrusu alistirilmamali, sevmeyen huylanan ve alerjisi olan olabilir. Ancak kedi ve kopek genelde yabancilar yemek vermedikce yanasmaz bunedenle acik bahce ortaminda sorun olmamali ama kapali ortamda dolasmalari sorun olabilir. Oturdugum semtte her cafenin bahcesinde kedi kopek var, ama sakin sakin uyuyorlar bir kosede onlari gorunce mutlu oluyorum ve buradaki insanlarin cogu bu durumdan mutlu. Rahatsiz olani hic gormedim. Zararsiz bir sekilde bir kosede takiliyorlar zaten.


  • neferkitty  (04.06.16 13:59:35) 
rahatsız olmam, beslerim de onları. kendi yediğim kadar onlara da veriyorum tabağımdan.


  • sta  (04.06.16 14:02:45) 
@fraise lütfen yemek vermeyin bi yerde otururken çünkü senden sonra diğer herkesten aynı hareketi bekliyorlar. Eğer yemeğinizi bitiremediyseniz peçeteye sarın mesela sokakta verin orda değil ama :( Başımıza gelen bir olayı anlatayım, marinada yemek yerken kedi masaya çıkıp yeni gelen bifteği kapıp kaçtı, o an ki korku bile yetti bana ama bitmedi yenisi geldi yemeğin bu defa da gelip dizime ön patilerini dayayıp tısladı bi tanesi. Yıldım valla geçen aşağılarda kedi oluyor diye teraslı yere gidelim dedim, terasta kedi vardı.


  • ekaterina  (04.06.16 14:03:01) 
Bunun hayvanları sevip sevmemekle alakasi yok aslinda .
Yemek yediğim yerin hijyen olmasini isterim, yemek yerken yan masanin üstünde kedi gördü mü tiksinti geliyor, ama sadece yerde dolaşıyorsa böyle düşünmüyorum .masaya sandalyeye çıkmadığı ve yemek istemedigi sürece problem yok .

  • cabiday  (04.06.16 14:07:28) 
Ben rahatsız olmuyorum kesinlikle, yemek de veriyorum, gelirse kediyi kucağıma alıyorum, en son bir tanes gelip çantamın üstünde baya yatmıştı. :) ama rahatsız olana da hak veririm, kardeşimin alerjisi var mesela, kedi varsa ortamda kriz geçirecek hale gelebiliyor.


  • malwethiel  (04.06.16 14:14:45) 
Hayır aksine hayvanlara iyi davranan yerlere gitmeye çalışırım elimden geldiğince.
Kedi-köpek geldiğinde kovan, "beslemeyin alışmasın" diyen yerleri ve sahiplerini hiç sevmem esas.

  • mtfbwy  (04.06.16 14:15:55) 
Çalıştığımızın yerin yanında kedili kafe var. Arada oraya gidiyoruz. Hatta insanların kucağına çıkıyorlar, kucağımızda kedi ile yemek yediğimiz çok oluyor. Kafe lüks değil ama havalı bir kafe, ana özelliği bu. Kedili olması aslında özelliği değil ama 10 taneye yakın kedi var dolanan. Yarı açık bir yer; masalar bina içinde değil, kaldırımda. Üstü taşınabilir cam gibi bir yerlerle kapatılmış. Sırf kedi için gittiğimiz oluyor.

Diğer kafelerde sadece yemek veriyorum masadan. Hatta çok seversem tabağımın yarısı gidiyor. Ancak, zorla tabağıma göz giden vahşi davranışları olanlarla uğraşırken zorlanıyorum. Zaten kedili elle yemek yemiyorum, kediye yemek veriyorsun. Yemek bitince de kucağıma alıyorum. Gerçi kendi kedimin kafasını ısırmışlığım, kafamı gömüp öpmüşlüğüm de var.

Genelde beraber yemeğe giden arkadaşım, bir yerde garson kediyi psst'lyarak kovduğu için artık oraya gitmiyor. Ben onsuz gidiyorum nadir de olsa.

Yine de şu açıdan haklısınız. Kediyi sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur ve iç içe yemek zorunda değilsiniz. Bir yandan da benim mutluluğum da kediyle yemek.

Ek: Cep telefonumu bezlerle siliyorum, yanımda antibakteriyel jel ve kolonya taşıyorum ama kedili ortamda hijyen rahatsız etmiyor.
  • aychovsky  (04.06.16 14:18:57 ~ 15:06:48) 
@mtfbwy hayvanlardan korkanlara bi şey yapmaz bi şey yapmaz, o senden korkuyor asıl. yaaa şuna bak da diyor musun?


  • ekaterina  (04.06.16 14:19:32) 
ben rahatsız olmuyorum. kadıköy'de böyle mekanlar çok. bir durum hariç: masaya çıkmaya alışmış kediler rahatsız ediyor.


  • dieselsingle2  (04.06.16 14:19:36 ~ 14:20:02) 
Beni rahatsiz etmiyor


  • engiribord  (04.06.16 14:21:38) 
Beni rahatsız etmez, bazen hoşuma da gider. Ben bir şey yerken böyle bakmaları bira rahatsız ediyor sadece. İçim sızlıyor. Paylaşarak yiyorum ben de :) Ama seni de anlıyorum, sen de haklısın.


  • otonom  (04.06.16 14:28:23) 
masaya çıkarlarsa rahatsız olurum. onun dışında bayılırım kediye köpeğe. kedinin köpeğin rahatça gezindiği kafeler oraları tercih etmem için artı bir etkendir.


  • nice tnetennba  (04.06.16 14:31:58) 
Ortada dolaşmaları rahatsız etmiyor da, kucağıma atlayan, masaya çıkan, rahat vermeyen kediler ediyor.

Mekan sahipleri ya kedilerin gelmesine izin vermeyecek, ya da kedileri düzenli bir şekilde besleyecek ki insanların tepesine çıkmasınlar. Bunun hayvan sevmekle ya da sevmemekle alakası yok.
  • gmzo  (04.06.16 14:33:04) 
@ekaterina Korkanlara karşılarındaki canlıya zarar vermedikleri sürece saygı duyuyorum. Eğer korktukları halde sevmeye biraz meyillilerse evet sevdirmeye çalışıyorum. Ama "ay çek şunu şurdan ıyyyk ne kadar iğrenç" diyen birine karşı saygı duymuyorum. Çünkü insanoğlu olarak kendimizi her ne kadar evrenin merkezi olarak görsek de aslında değiliz. Sizin, benim kadar o hayvanlar da bu dünya üzerinde hak sahibi.


  • mtfbwy  (04.06.16 14:37:23) 
Rahatsiz olurum direkt.
Aslinda kedilerden rahatsiz olmam ama o hayvanin yeri orasi olmadigi icin rahatsiz olurum. Yoksa ayaklarimin arasinda kedi dolasmasi rahatsiz etmek degil hosuma bile gider. Ama bir restoranda kedi kopek olmamali. Benim rahatsiz oldugum sey, olmamasi gereken bir seyin olmasi. Takintiliyim. Restorana kedi kopek sokulmaz, ben kedilere bayilsam da (evet kedileri severim) rahatsiz olabilecek insanlar oldugu icin boyle yerlere hayvan sokulmamasi gerekiyorsa sokulmamali, dogrusu neyse o. Eger sokulursa rahatsiz olurum bu yuzden. Yanlis yapiliyor olmasindan rahatsiz olurum. Yemek yeniyor orada, bazi insanlar katlanamaz buna. Restoranda sadece ben olsam 20 tane kedi gelsin, hosuma gider.

Kisacasi, bu konuda "rahatsiz olan var alerjisi olan var ama ote yandan ben de cok seviyorum kedilerle yakin olmayi" ikileminde degilim, restorana hayvan girmemeli net.
  • stavro  (04.06.16 14:53:23 ~ 15:15:18) 
Beni de rahatsiz etmez. Tiksinenleri de anlamam cunku yemek yerken bile elinizden dusurmediginiz cep telefonunuzun uzerinde bile kedi ve kopekte oldugundan kat kat daha fazla bakteri ve mikrop varmis.
Tamam anladik pis olduklarini dusunuyorsun, e cep telefonun daha mikroplu? Onu niye elinden dusurmuyorsun?
Ayrica dunya insanlarin hizmetine sunulmak icin olusmadi. Her canlinin dunyanin her noktasinda bulunmaya insan kadar hakki vardir.
  • innerbliss  (04.06.16 14:54:00) 
Tiksinmenin mikrop miktariyla alakasi yok, tiksinen tiksinir, neden tiksiniyorsun diye soramazsiniz. Psikolojik bir sey o tiksinti. Kimse kalkip bakteri hesabi yapmiyor.
Her canlinin da her yerde bulunmaya hakki falan yok. Odana su aygiri girse yine aynisini mi soyleyeceksin?

  • stavro  (04.06.16 14:57:51 ~ 14:58:43) 
etmez bilakis çok severim. ama şırnaşık şımarık masaya atlayan tiplerden olmasın.. hayvanları kovan garsonlara da gıcık olurum. en güzeli garsonun sorması rahatsız oluyor musunuz diye? rahatsız olanların yanından uzaklaştırması. ama herkesi düşünmek lazım. seven var sevmeyen var korkan var..


  • mr fusion  (04.06.16 15:00:46 ~ 15:02:59) 
rahatsız olmam hatta duruma göre sever mıncıklar gider ellerimi yıkar yemeğe öyle devam ederim ama o hayvanların orada olmaması gerekir, yani korkan veya onları orada istemeyen müşteriler bence haklı.

sorun şu ki restoran sahibi bu konuda bir şey yapamaz, sonuçta hayvanları besleyip oraya alıştıranlar yine müşteriler.

restorancı kalkıp kovalasa hayvan tekrar gelir, tekrar gelmemesi için hayvanın zarar görmesi korkması gerekir ki bu durum hayvanın masa altında dolaşmasından daha kötü, kimsenin bu yolu onaylayacağını sanmıyorum.

sokak hayvanlarının aç kalıp sağa sola salça olmasının suçlusu belediyedir, belediyecilere kafam girsin.
  • azizakin  (04.06.16 15:08:09) 
Kesinlikle rahatsız olmam, hayvan dostu işlermelere para kazandırmaya calisirim özellikle ama korkan veya tiksinenleri de anlayabiliyorum. Eskisehirdeyiz ozellikle kisin cok soguk oldugu icin hayvanlar dışardaki ısıtıcıların altında yatıyorlar. biz karnımız tok sırtımızda montla donarken o hayvancıklar ne yapsın?
Zaten burda da hic masaya cikmaya calisan kopek vs gormedim. Kedilerden de hic rahatsız olmuyorum.

  • physcos physcos  (04.06.16 15:12:47) 
kedilerin, masaların üzerinde dolaşmasına sıcak bakanlar; fare, karafatma, hamamböceği, büyük karasinek gibi hayvanların yemek masalarında dolaşma fikrine nasıl bakıyorlar merak ediyorum.


  • deepfreeze  (04.06.16 15:48:03) 
beni rahatsız etmez, yediğimden de veririm ama yemeğin sonuna doğru yapıyorum bunu genelde, elini verip kolunu kaptırma durumu var çünkü. :) yemek bitene kadar masaya çıkartmıyorum yoksa kalkamam ben oradan, sen verdikçe yer onlar çünkü ajgshjahksg :D

her gün bir sürü insanın ellediği şeyleri elliyoruz (para, otobüs demirleri, kapılar, vb), kediden ölmem diye tahmin ediyorum.
  • hayirsiz  (04.06.16 15:49:16 ~ 15:50:33) 
Kesinlikle rahatsiz olmam. Yemeğimi bile paylasirim.


  • old possum  (04.06.16 16:17:58) 
Kedi köpekten değil "ayyyyy" diye bağırıp sandalye masa tepesine çıkan, hayvana vurarak onu kovmaya çalışan tiplerden rahatsız oluyorum


  • Sulfoxaflor  (04.06.16 17:47:54) 
kesinlikle rahatsız olurum ve ikinci defa o mekana gitmem.

ölmelerini istemiyorum diye hayvanları sevmek zorunda değilim. şimdi hayvanseverler bana duyar kasacak belki ama bu tercih meselesi. elimde değil ayağımın etrafında dolaşınca güvende hissedemiyorum. zorlamayla olmuyor bu işler insanın içinden gelecek.

bunu yargılayanlara da gıcık oluyorum.
  • crysisanthem  (04.06.16 18:12:03) 
beni rahatsız ediyor ama öyle aman aman ben burada yiyemem durumum olmuyor.
sadece olmasa daha iyi derim.

  • basond  (04.06.16 18:42:50) 
aşağıda beklerse sorun yok ama öyle yemeğimin içine giriyorsa popoya sertçe tokatı yiyor. öte yandan masalar arasında kedi köpek dolaşmasına neden rahatsız olayım? sonuçta onlar hep oradaydı. biz insanlar olarak o masayı, sandalyeyi, restoran'ı, kafe'yi, binaları ve şehri onların üstüne yaptık. canlıların yaşam alanını işgal edip, her yeri beton yaparak tuvaletini bile yapamaz hale getirdikten sonra onlara değil kendimize kızmalıyız.


  • insomni4c  (04.06.16 18:53:26 ~ 18:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.