[]

Aramızda parayı bulanlar bi baksın ?

Bu aliexpressden mal alıp getirip satan var mı ? Sahibinden aynı ürünlere 3 5 dolara getiri 50 100 TL ye satanlar var.Bu işi yapanlar var mı ? Ne tür şeyler satiyolar ?




 
geçti o günler. ben ünideyken o işi yapmıştım, yıl 2004 2005, artık çoğu kişi yurt dısından bişiler satın almayı biliyor.


  • anonymice  (03.06.16 14:43:54) 
internetten alışveriş yapıp da aliexpress'i bilmeyen mi var.
rakamlar ve senaryo uçuk biraz.

  • yons  (03.06.16 14:45:03) 
Gümrük uyandı bu işe. Artık hemen tüm paketler x-ray'den geçiyor ve bir üründen 5'ten fazla alırsan gümrüğe takılıyor. Ha ama rakamlar ve senaryo pek uçuk değil. Mesela Turkcell, Vodafone mağazalarında satılan 50-60 tl'lik kırılmaz telefon camları 0.70$'dan falan başlıyor Aliexpresste. Şahsen acelemin olmadığı her ürünü Aliexpress, Amazon, Ebay vs.'den söylüyorum ben. Örneğin şu ürünün aynısı Buyaka Avea'da 2015 Aralık gibi 60 tl idi. (git:www.aliexpress.com )

Şu ürünü kuzenimin Galaxy S3 telefonu için söyledik, ekranı kırılmıştı. Burada sokak arasındakiler 180 tl fiyat biçti, ben buradan aldım. Tornavida seti ile geldi, kendim hallettim. (git:www.aliexpress.com)

Şu ürün mahalle arasındaki elektronikçilerde dahi 40 tl civarı söyleniyor. Buradan aldım, fiyat farkı gözüküyor. (git:www.aliexpress.com )

Şu pikabı Amazon'dan 65 dolara getirdim. İlki hafif yıpranmıştı, ücretsiz bir daha yolladılar, özür dileyerek yıpranmış olan da sizde kalsın dediler ve kargo parasını iade ettiler. 2. yolladıkları da gümrüğe takıldı, bir daha yolladılar. 65 dolara iki tane pikabım oldu. Bir tanesini 500 tl'ye sattım, çünkü buradaki fiyatı 650 tl civarı. (git: www.amazon.com)

Yani alışverişlerde acele etmeyip, biraz da araştırmayı seviyorsanız, internet mükemmel bir yer.
  • mimarbasi  (03.06.16 14:54:12 ~ 15:03:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.