[]

Nasıl dil öğrendim diye bir video yaptım

İspanyolca üzerine. Ama tüm diller için geçerli. Bu işlerde inanılmaz acemiyim, tuhaf geliyor şu an ortaya çıkan sonuç ama video için "bunu şöyle yapsan daha iyi olur" dediğiniz şeyler varsa dinleyebilirim :)

www.youtube.com

edit: Çok teşekkür ederim, tüm yorumların kötü olacağını düşünmüştüm ama amacım kısa bir zamanda bir şeyler yapılabileceğini göstermek ve insanları teşvik etmekti. Bu konuşmayı önce kafamda hazırladım, her kısmı başlık olarak not aldım ve üç beş kez aklıma gelenleri söyledim, sonra daha anlamlı olacak şekilde birleştirdim

 
Verdim şukunu. Güzel olmuş. Ciddi misin abi sen 4 ayda öğrendiğin konusunda. Konuyu aç biraz. Devam videoları gelsin. Yalnız inanayım mı inanmayayım mı hala kararszm :)


  • intihar etsem de kendime gelsem  (03.06.16 00:59:36) 
Bu tarz videolarda arkaplan iyi seçilmeli. Onun dışında takdir ettim. Bir de kamerayı uzağa koyup kendine zoom yaparsan suratın çok daha doğal çıkar.


  • ThomasJefferson  (03.06.16 01:01:26 ~ 01:01:49) 
Çok güzel olmuş, ellerine sağlık!


  • aychovsky  (03.06.16 01:04:30) 
güzel olmuş tebrik. benden ufak bir tüyo. renkleri iyi kullan. mesela ispanyolca üzerine konuşucaksan sarı bir arka planın önünde cayır cayır bir kırmızı tshirtle otur. bununla ilgili renklerin önemi diye aratıp bulabileceğin konuşmacının türk olduğu bir video da var tavsiye ederim.


  • KidLazer  (03.06.16 01:07:27) 
hocam çok güzel ve doğal olmuş abonen oldum hemen :) biraz daha net bir kamera tavsiye ederim. ayrıca dedikleri gibi devam videoları gelmeli.


  • golgi aygıtı  (03.06.16 01:08:28) 
kagittan mi okuyosun


  • partizan  (03.06.16 01:10:01) 
açılın ispanyolca öğrencisi geldi!

kesinlikle çok hatası var, ispanyolcayı anlaşılır konuşuyor. dinleyerek anlamak mümkün. gerçek ispanyolca bu değil arkadaşlar, özellikle Endülüs'teyseniz olay söylediğiniz hiçbir şeyin anlaşılmaması...

Şaka bir yana, ben bir süredir İspanya'dayım şu kadar öğrenemedim İspanyolcayı. Telaffuz falan benim aylardır burada insanlara yalvardığım seviyede işte. Acemilik konusunda bir şey diyemeyeceğim, hata yakalayamadım, zaten adam beni aşmış vaziyette. Chapo amigo!
  • reavelyn  (03.06.16 01:13:05 ~ 01:14:15) 
cok güzel, tebrikler.

partizan, evet, kağıttan okuyor.
  • scars dont fade  (03.06.16 01:32:10) 
Tebrikler,

Kamerayi karsina al,thomasin dedigi gibi.
  • duptıs  (03.06.16 01:37:33) 
bir de 4 ayda dil öğrendim demissin ama 3 ay önceki duyuruda zaten İspanyolca konuşabildiğini yazmissin:

www.eksiduyuru.com
  • scars dont fade  (03.06.16 01:47:00) 
@scars dont fade, evet. Şu an bile ispanyolca konuşulan bir ülkeye gitsem fena afallarım ama bir turistin derdini anlatabileceği her şeyi o dönem de anlatabiliyordum. Konuşuyorum demek fazla kaçmış :)


  • hadi ya la  (03.06.16 01:51:04) 
cok inandirici gelmedi bana ya


  • groove  (03.06.16 02:43:18) 
vidyoda ne dediğini dinlemedim. kamerayı göz hizana al, arka planını düzelt arkadan ışık gelerek güzel vidyo çekilmez. :') kolay gelsin.


  • freya  (03.06.16 09:04:18) 
Kağıttan okumuyorum ki, şöyle yaptım; not defterine bu şekilde notlar aldım
1. Hola!
2. Önceden hiç konuşamıyordum
3. Çocukken...
4. Duolingo'ya minettarım
... gibi

Youtube için video hazırlayan çoğu kişi bu şekilde plan hazırlıyor. Sırasını ve başlıklarını not edince daha düzgün bir içerik çıkıyor.
  • hadi ya la  (03.06.16 11:27:23) 
Güzel de. Merak ediyoruz gerçekten 4 ayda mı öğrendin. Öğrenmek iyidir.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (03.06.16 11:58:45) 
Kagittan okusa da bir sey fark etmez. Soyle ki, kagidi hazirlayan da o. Ustelik hazirlikla bile ogrenmeye yeni basladigi bi dilde bu kadar net konusmasi takdire sayan bir sey.

Hadi bu sefer hepsini her seyi kelime kelime kagittan okudu diyelim. Adama "vay kalpazan" muamelesi cekmeyip motive edersek 2-3 ay sonra cok daha iyi seviyeye gelir.
  • reavelyn  (03.06.16 12:04:04) 
@intihar etsem de kendime gelsem, an itibariyle 138 gün oldu. Duolingo'da streak yaptım, aralıksız. Öncesinde selam naber harici bir şey diyemiyordum. Şu an da iyi sayılmam, videoda en güzel kurduğum cümleleri birleştirdim. Yoksa arada çok tutulduğum yer var. Durum böyle.


  • hadi ya la  (03.06.16 12:05:15) 
youtube'ta profesyonel olarak yerli ve yabancı youtuber'ları takip eden biri olarak bir şeyler söyleyeyim :) kamerayı karşına koy, yani kameraya yukarıdan bakma. gün ışığından faydalan, yani camın karşısında ol (camı karşına al), dışarıdan gelen ışık yeterli olur. arka planı düzenli tutman faydalı olur, insanın gözü takılmaz (arka planın dağınık demiyorum da, kamerayı düz koyunca arkası dağınık olursa diye söylüyorum). arka planı düz yapmak için çarşaf falan bile gerebilirsin bir şeylerin üzerine :) bunlar işin "youtube" kısmı :)

4 ayda yapmış olman çok güzel ayrıca. kıskandım çabanı :) abone oldum ben de kanalına.
  • nathanieltroy  (03.06.16 12:06:02 ~ 12:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.