[]

İspanya vs Polonya (erasmus)

Önümde bu iki seçenek var fakat beni düşündüren maddiyat konusu.
Para söz konusu olmasa büyük ihtimalle İspanya'yı (Alcalá de Henares, Madrid'e bağlı bir yer) seçerim çünkü dilini çok seviyorum ve konuşabiliyorum.
Diğer yandan Varşova; ucuz yer seçeneği var.

Hibe, burs ve aile desteği ile İspanya için aylık 850 euro,
Polonya için ise 750 euro = 3250 zloti civarı param olacak.

Olabildiğince yeni insan tanıyıp, gezip yeni şeyler keşfetmek istiyorum.
Sizce hangisi?

 
Polonya
O paraya hem cok luks yasarsin hem de ucuz biletlerle gezersin. Daha merkezi oldugu icin otobus tren bile olur yani

Maddiyat demesen ispanya'ydi tabii
  • la noix  (01.03.16 21:32:25) 
okul hangisinde daha merkeziyse o


  • jedilance  (01.03.16 21:38:57) 
arkadaşım madride gitti erasmusa pek hesaplı olduğunu söyleyemem anllatığı kadarıyla.

öte yandan krakow ve wroclaw'a gittim. oyumun yüzde binbeşyüz milyonunu polonyaya veriyorum. hayat çok tatlı. hatunlar türk erkeklerine bayılıyor. marketteki kasiyer bile ingilizce konuşuyor. hayat polonyada hakkaten güzel ve ucuz.

+
almanya öğrenciye 660 euro şartı koşuyor bak bu almanya. 750 euroya polonyada hükümdarlığını kurarsın
  • KidLazer  (01.03.16 21:46:46 ~ 21:47:22) 
İspanya. Yurt çıkarsa 850 yeter de artar


  • i ve been mistreated  (01.03.16 21:50:49) 
ispanya'yı görmedim ama turist olarak bile pahalılığından çekiniyorum.
polonya'da 5 şehir gezdim iki yıl önce, gerçekten harika bir ülke. o paraya gerçekten iyi yaşar ve gezersin diye düşünüyorum.

bence hesabını iyi yap. denkleşiyorsa ispanya yap, gezme işini ertelersin en kötü. diğer türlü varşova'da güzel yaşarsın. sadece polonya içi gezsen dahi herşey var; deniz, doğa, eğlence, kültür-sanat vs vs. umarım okul da iyidir.
  • manuel mandalina  (01.03.16 23:37:26 ~ 23:46:31) 
750 euro ile polonyanın tozunu attırırsın.


  • gliderpilot  (02.03.16 00:02:11) 
ben ispanya'da staj yaptım. geçinemezsin. en küçük şehri de başkenti de çok pahalı. şimdiki aklım olsa ispanya'ya gitmezdim.


  • sanguine mcqaer  (02.03.16 00:05:45) 
Erasmus için Gdansk'ta bulunmuş, Varşova'ya da iş için defalarca gitmiş biri olarak Polonya diyorum. Zaten fazlasıyla İspanyol kültürüne maruz kalacaksın.


  • cosa nostra  (02.03.16 12:14:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.