[]

Trafik Cezasına İtiraz edip olumlu sonuç alan var mı?

hayatımda yozgata gitmediğim halde 148km/h ile 412 liralık bir hız cezası geldi. Forumlara falan baktım da iptali için açılan davaların hepsine red kararı veriyormuş sulh mahkemeleri. Bu nasıl adalet anlamadım.




 
Abimin başına gelmişti aynısı. İşte olduğu saatte Silivri'den bir ceza geldi, içeriğini hatırlamıyorum. İtiraz sonuçlandı, kameradan otomatik okuma sistemi plakayı yanlış okumuş. O arabanın plakasında bir yerde paslanma varmış da, C harfi O'ya tamamlanır gibi mi olmuş, öyle bir şey. İtiraz sonuçlandı ve kabul edildi.


  • aychovsky  (02.06.16 04:47:44) 
teşekkürler. ben de işteydim o saatte. umarım olumlu çıkar.


  • pinman  (02.06.16 04:51:22) 
Senin başına gelen şekildeki cezalara yapılan itirazlar kabul ediliyor, sen başvur direk. Hatta gerçekten kural ihlali yapılsa bile görüntü (fotoğraf, mobese vs.) yoksa yine iptal edebiliyorlar. Bizim millet hız sınırı, kırmızı ışık, park yasağı falan takmıyor, sonra yedikleri cezaya itiraz ediyorlar. Bakmadım ama forumdakiler onlardır..


  • nrmnm  (02.06.16 06:47:59) 
çok var çünkü sistem okuyamıyor kötü.


  • medievalman  (02.06.16 08:02:35) 
Trafik Bölge şube müdürlüğünde bi 6 ay kadar takılmıştım da, böyle şeylere gelip dilekçe veriyorlardı hep, mahkemeye gerek olmayabilir bunun için.


  • ekaterina  (02.06.16 10:35:27) 
Artık hız cezalarının çoğunluğunda fotoğraf oluyor. Bir şekilde ortaya çıkar. Aracının o gün kameraya görüntülendiği yer (apartman, işyeri vs) varsa onun kayıtlarını alıp delil olarak sunulabilir.


  • screamshot  (02.06.16 11:03:47) 
İşin içinden 'Ben de işteydim, araba da otoparktaydı. Şahitlerim var. Bunlar işyerindeki arkadaşların beyanları, bunlar da işyerinde online yaptığım işler' diyerek sıyrılma olmuyor. Bu ifadeleri söyleyecek bir makam bile bulamıyorsunuz, herhangi bir belge içinde derdinizi anlatacak bir yazınız da olmuyor. Sadece standart bir itiraz dilekçesini doldurup teslim ediyorsunuz, onun içine de ek,vb koydurmuyorlar, yazı yazacak yeri de yokmuş abimin dediğine göre. Çok standart bir form. Sürecin o kısmı gerçekten şaka gibi, insanın 'Kamera şakası mı bu? Ama çok saçma!' diyecekmiş gibi hissettiği bir ruh hali oluyor. Sonra inceleme başlıyor ama aylar sürüyor. Ayrıca abim dışında, birkaç tanıdığın da başına geldi. Hepsinde de okuma hatası vardı. Forumlardakiler gerçekten nrmnm'nin dediği gibi o suçu işleyip de çamura yatmaya çalışanlar olabilir, belki bir iki istisna dışında. İçiniz rahat olsun.


  • aychovsky  (02.06.16 11:43:43 ~ 11:46:35) 
belki bir faydalanan olur diye buraya sonucu yazıyorum. yaklaşık 2 ay sürüyor sonuçlanması. öncelikle size en yakın sulh ceza mahkemesine internette bulabileceğiniz bir dilekçe ile birlikte sizin o anda orada olmadığınızı kanıtlyacak tüm belgeleri ekliyorsunuz dosyaya. mesela ben o gün şirkette olduğumu gösteren shifti , şişrketten çıktıktan sonra aldığım benzinin fişini falan ekledim. ceza iptal edildi.


  • pinman  (02.08.16 12:40:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.