[]

Mısırlıların İngilizcesi

Farklı yerlerde üç farklı Mısırlıyla tanışma fırsatı buldum ve üçü de İngilizceyi baya akıcı konuşuyordu. Ortamda anadili İngilizce olanlar da vardı, onlar da baya şaşırdılar. Tarihteki İngiliz sömürgesi muhabbeti şu bu tamam da nasıl bir sistemden geçiyor bu insanlar? Yani Türkiye'nin yapamadığı neyi uyguluyorlar da eğitimli Mısırlılar bu denli iyi İngilizce konuşabiliyor? Tuhaf geldi bana.




 
Valla benim tanıdığım Mısırlılar (hepsi de üniversite okumuş) İngilizceyi o kadar da iyi bilmiyordu. Sana denk gelmiş bence. Bizden de boğaziçili odtülünün dışarda ingilizce konuşması gibi...


  • la rana  (31.05.16 18:11:54) 
Çok iyi İngilizce konuşabilen iki Mısırlı arkadaşım var, ikisi de küçük yaşlardan itibaren kendi ülkelerinde yabancı okullarda okumuşlar. Biri Fransız, diğeri de Amerikan koleji tarzı bir yerden mezun.


  • pike  (31.05.16 18:18:18) 
Demek ki genel bir olay değilmiş. Üç kişi tanıyıp da tüm Mısır gençliğini aynı kefeye koymak saçma oldu tabii.


  • soso  (31.05.16 18:20:51) 
benim de mısırlı bir arkadaşım var çatır çatır konuşması bir yana yazarken o kadar güzel, temiz bir gramer kullanıyor ki. sebebini ben de bilmiyorum.


  • ambrosia  (31.05.16 18:37:50) 
Soruyla hafif ilgisiz ama iki Mısırlı tanıyorum, ikisi de iyi konuşur, biri iyi derece Fransızca da biliyor, üniversiteleri ortalamaydı bunların öyle diyorlardı. Ancak İngilizce konuşurken başa sona "yani, yani" sıkıştırma huyları var, "I mean,.." der gibi. Aynı durum İngilizce konuşan bir Suriyeli'de de dikkatimi çekmişti. Bir de bizim farklı yerlerde tanıştığımız bu insanlar, kendi vatanlarından başka bir ülkede çalışıyorlar veya okuyorlar sonuçta. ortalamanın üstü eğitim seviyesinde olması daha olası. Yurtdışında böyle bi faliyet gösteren Türkün de güzel İngilizce konuşması pek şaşırtıcı olmaz.


  • kaichi  (31.05.16 18:41:21) 
Bu arada kendilerine sorduğumda ingiliz sömürgesini söylüyorlar ama alakasını henüz anlayabilmiş değilim.


  • soso  (31.05.16 18:45:12) 
bize de hep derlerdi mısırlılar ingilizceyi iyi konuşur onlarla konuşun filan diye.


  • allanpoe  (31.05.16 18:47:33) 
orada ingiliz / fransız / amerikan kolejleri çok yaygın. bizde de robert kolej mezunlari cok iyi ingilizce konusuyor ve amerika'ya da genelde bu sekilde iyi egitim almis olanlar gidiyor. haliyle amerikalilar turkleri cok iyi egitimli, laik, batili birileri gibi goruyor(avrupa da ise bu demografik daha dusuk profili gosterir) senin bu iyi egitim almis arkadaslarin da, amerikadaki turklerin durumuna benziyor.


  • scars dont fade  (31.05.16 19:46:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.