[]

PayPal hakkında kafamda deli sorular

Şimdi PayPal çekildi bu diğer sistemleri de etkiler mi, hali hazırda paypal limştkerinden falan sıkılıp payoneer kart kullanıyorum baya bir süredir. diğerleri payoneer vr benzeri sistemlere ne olacak? eğer onlar duruyorsa paypal neden çekiliyor? fikri olan var mı




 
birinden duyduğum kadarıyla hükumet bir şeyler koparmaya çalışmış paypaldan paypal da ödememiş galiba dolayısıyla paypal'a izinler çıkmamış. Zamanında facebook twittera yaptıklarını şimdi paypal'a yapıyorlar gel ofis aç vergi ver diyorlar.Paypal kabul etmeyince de gerekli yasal izinler çıkmamış galiba. Tabi tamamen 2. el bir bilgi ne kadar doğru bilemiyorum.

"Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır.

Edit : 2. El bilgi olduğunu belirtmeme rağmen aşağıdaki SIĞIR boş boş şeylerle itham etmiş sen önce bi düşüncelerini düzgünce ifade etmeyi öğren abim.
  • Nox  (31.05.16 06:13:04 ~ 09:21:17) 
Hukumetin bir sey kopartmaya calistigi yok. Biri de cikip acaba neden alamadi demiyor.

Mevzuat geregi lisans istiyorlarsa verilerini ulke icinde tutmak zorundalar. Buna yanasmadiklari icin lisans alamadilar, millet patir patir odeme kurumu lisansi alirken paypalin alamamasinin sebebi bu. Verilerin ulke icinde olma durumu bankalar icin de var, bu sebeple salesforce, aws gibi hizmetler kullanilamiyor sektorde.

Hakli yonleri var mi var bu zorunlulugun. Bati gorunce "godunun gili" olmayin hemen.
  • fakyoras  (31.05.16 07:56:11) 
Lisans misans olayları işin prosedürü. Bankalar anlaşıp kendi aralarında online ödeme için BKM, daha sonra da TROY dedikleri ödeme sistemini kurdu. Vestel'in yerli üreticilere vergi indirimi yerine "ithal telefonları zamlandırın" talebi gibi bu da. Yakında BKM Paypal ile anlaşır, Paypal işlemleri de komisyon ile BKM üzerinden gerçekleştirilir, olan yine bize olur.


  • mimarbasi  (31.05.16 09:20:01) 
TC yasalarını tanımaz kendi kurallarını uygular BDDK'yı sallamaz milletin parasına çömerse kafasına göre komisyon alıp çeşitli güvenlik sistemlerini uygulamayıp kendi ajanlık sisteminden prim vermezse sonunda Adama böyle hayırdır derler!!!

Devleti tanımadan para alıp gönderiyor eksiye düşürüyor hesap kapatıyor donduruyor ama su ile iş yapılmıyor ki Havada komisyonlu para uçuyor kontrolü Amerikalıların elinde kim kime ne gönderiyor bi cia biliyor bi PayPal
  • protrek  (31.05.16 09:27:17) 
bence çekilmesi bizim için iyi karar. bu tarz para transferlerinin denetimi bddk da olmalıdır. Sen bddk ya beni denetle ama ben sana hiçbir bilgi vermem dersen bddk da ülen denyo sen bilgi vermezsen ben seni nasıl denetlerim der.


  • enkolaykullaniciadi  (31.05.16 10:05:45) 
troy, visa mastercard gibi bir kredi kartı altyapısı sadece. yine bilen bilmeyen sallamaya başlamış.

sözlükte mevzuatı paylaşılmıştı. paypal'a verilerini türkiye'de barındır denmiş onlar da kabul etmeyip çıkmış, mevzu bundan ibaret.

aynı meseleler google'la da yaşandı facebook'la da yaşandı. türkiye'de iş yapmak istiyorsan buranın mevzuatına uyacaksın ki öyle mantıksız talepler de yok. senin benim güvenliği için yapılıyor yine. üstte söylendiği gibi kafana göre hesabı eksiye düşür hesap kapat aç komisyon değiştir kurla oyna ama hiçbir yaptırıma tabi olma.
  • tescillimarka  (31.05.16 10:26:27) 
@Brk37

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak mı? Önce bir dönün de hangi ülkede yaşadığınıza bakın. Laf ettiğiniz devlet ciddi bir devlet olsa bugün tüm Mernis bilgilerini, kredi kartı bilgilerini torrentten Batman vs Superman filminin yanında indiremezdik. Hükümetin özel-genel tüm şahsi maddi ve manevi trafiğinizi, bilgilerinizi takip etmesini kabul ettiğiniz yetmezmiş gibi talep eder olmuşsunuz, ne günlere kaldık. Paypal'ın ensesinde senin ülkenin hukuğunun tazminat verip yolladığı Rıza Sarraf'ı kan getirerek sorgulayan ve mali bütün suçları ciddiye alan Amerikan hukuk sistemi ve uluslarası bir şirket olduğu için uluslararası denetçiler var. BDDK denen hükümet kurumu ise tüm bilgilerinizi ikinci bir soruya gerek kalmadan talep eden her iktidar üyesine paylaşan bir oluşum.

Adamlar kalkmış Paypal'da olan paraların nereye gittiği belli değil diyor. Finans sistemi hakkında bu kadar saçma yorum çok az duyulur, bravo. Bir tek Türkiye'nin aklına geldi bu bahsettiğiniz mükemmel fikir, ne de zeki bürokratlarımız var!

Edit: TROY sadece yerel altyapıyı Türkiye'de kurmaya başladıklarını söylemek için yapılan çalışmalara verdiğim bir örnekti. Element uydurmayalım, kimse TROY Paypal'a alternatif demedi.
  • mimarbasi  (31.05.16 10:34:20 ~ 10:37:39) 
Birileri haktan hukuktan bahsetmiş de şuan Türkiye , yargı bağımsızlığı sıralamasında Komünist Tek Partili Çin'den geride. Çin bile ülkesine yatırımcı çekebilmek için siyasetin yargının üzerindeki baskısını kaldırdı.Daha 2 gün önce Danıştay Sayıştay liderleri Erdoğan'la çay topluyordu asfsagjdsad :D


  • Nox  (31.05.16 10:48:32) 
yeni gördüm yazıları pardon beyler eee ama payoneer skrill vs sanmıyorum ki Türkiye'de barındırsın verileri onlar neden var


  • öteki ben  (01.06.16 02:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.