[]

Siz olsanız ne yapardınız?

Selam duyurunun güzel insanları

Araç alma aşamasında 20 bin lira kredi çekeceğim. Kendimden bahsedeyim biraz ankaradayım ailemle yaşıyorum. Çalışıyorum 2200 lira maaşım var. Yılda 1.5 maaş prim var. Kredi ödemem aylık 1000 liradan 2 sene sürcek. Bu arada sabit giderlerim diş teli için 250 tl spor 200 tl internet 60 tl ve telefon 80 tl. Diş teli sene sonu bitiyor. Sizce böyle bir yükün altına girmeli miyim? 2 sene de uzun bir süre. Araç yatırım amaçlı biraz 3 senedir çalışıyorum eksideyim hala. Sosyal yönüm kuvvetli yani evde yatan biri değilim. Ne önerirsiniz kafam çok karışık.


 
Aractan yatirim olmaz ki, yakit, vergi vs derken goturmeye devam edecek.. Borca girerek de yatirim yapilmaz bence. Biriktirmek istedigin parayi kenara at, dolar yap, euro yap bisiler bisiler. Daha kârli olur sanki. Illa bir arabam olsun diyorsan orasi ayri tabii.


  • yuzır  (29.05.16 20:27:44) 
Aslında araç şöyle ailem ankaradan gidecek. İzmire yerleşcekler bir iki yıla. Ev kirası öderken de araba alma şansım olmayacak gibi. Ankarada araba biraz lazım melih sağolsun. Çok kararsızım temmuzda da zam alıcam bu arada gel gitlerdeyim.


  • Take it away honey  (29.05.16 20:29:48) 
Araci aldiniz. Ondan sonra kasko + sigorta + vergi + yakit + servis + beklenmedik giderler derken bir suru yan masraf cikartacak.

Ayrica arac ev gibi degil, durdugu yerde deger kaybedecek.

Ille cok lazim araba diyorsaniz gene kredi cekmeyin, her ay Dolar olarak birikim yapin. Onu da vadeli Dolar hesabina yatirin. Yeterince biriktigi zaman bozdurup alin arabayi.
  • crown  (29.05.16 20:32:39) 
Temmuzda alacagin zam yaklasik ne kadar olacak ki? Yeni bir masraf cikacakmis bir de, muhtemelen alacagin zamin karsilamayacagi buyuklukte. Bence hic akil kari degil araba almak.


  • yuzır  (29.05.16 20:33:46) 
@Yuzır, Ekstra masraf çıkmayacak da 1 2 sene içinde ailem gidecek. Onlar gidince eve çıkacağım o zaman hiç alamam araba demiştim.

Sanırım ya krediyi düşürüp ucuz yollu bişey alayım ya da araba almayım öyle mi?
  • Take it away honey  (29.05.16 20:37:27) 
borçla alma arabayı


  • basond  (29.05.16 20:38:28) 
araç ve yatırım? araç ölü yatırımdır hiç bir zaman değer kazanmaz eğer klasik oto almıyorsan.

2200 maaş ve bu kadar borç ile bence mantıksız bir karar olur bu. kenara hiç para atamazsın işten ayrılsan çulsuz kalırsın. araç dediğin sadece ayda 1 lira değil. hiç kullanmasan kapının önünde yatsa bile sana aylık masrafı var.
  • KidLazer  (29.05.16 20:40:02) 
Yeni bir masraf dedigim sey ev kirasi zaten benim de.


  • yuzır  (29.05.16 20:40:34) 
Arabayı al borca girince mecburen ödersin hayatını ona göre yaşarsın. Almazsan 2 yıl sonra dönüp baktığında yine paran olmayacak ama araban da :D Biriktirebilsen zaten biriktirirdin ekside olmazdın demek ki böyle bir yapın yok, o zaman ona uygun hareket edeceksin.


  • ekaterina  (29.05.16 20:50:27) 
borca girmek iyidir. ben senin yerinde olsam alırım. kısabiliyorsan diğer giderlerini kıs. daha ucuz bir tarifeye geç, spor salonu içinse bu para daha ucuz bir salona git, en nihayetinde hepsinde aynı çalışmayı yapabiliyorsun. yalnız otomobil çok masraflı bir şeydir düşük gelirli için. fazla alıırşen bu maaşla çok çok zorlanırsın haberin olsun. ama ailenin yanındayken fırsatı kaçırma yine de. çok sıkışırsam idare edeceklerdir seni.


  • uzdeniz  (29.05.16 20:55:43) 
Ankara gibi para kazanma fırsatları cennetinde araba için kredi çekmek? Bilemedim. 5 bin tl kredi çeksen decocity de haftada bir gün stand açsan ayda zaten
1500 kazanırsın. Krediye araba işi boş iş.

  • a r a m i s  (29.05.16 21:50:47) 
Al ulen bi daha mı gelcen dünyaya? Bin gez işte. Hiçbir şey yapamıyorsan işe gidip gelirken rahat edersin. 2011'deki ÖTV zammından beri araba fiyatları hep artıyor. Tek sebep ÖTV değil; kurun sürekli yükselmesi, markaların sürekli yeni modelleri piyasaya sürmesi ama o esnada daha eski modellerin yeterince eskimemiş olması...Yani araba ölü yatırım muhabbeti eskide kaldı. Çok saçma bir araba almadığın sürece sattığında kar bile edebilirsin.


  • grgn  (29.05.16 22:14:32) 
@acemi, araba almayı niye yatırım araçlarıyla kıyaslıyorsunuz ki? Araba bir işinize yarıyor. Seneye daha yüksek fiyata satarım diye almıyorsunuz, alıp şurdan şuraya giderim diye alıyorsunuz. Daha düşük fiyata bile satılsa bindiğiniz süre kardır. Benim demek istediğim son zamanlarda zarar da edilmediği. Yani dövizden faizden az kazandırması onu zararlı yapmıyor. Araba bir yatırım aracı değil. Evet son zamanlarda para da kazandırıyor ama temel amacı ulaşım, yatırım değil. Yatırım araçlarıyla kıyaslayamazsınız.


  • grgn  (29.05.16 22:50:13) 
Araba almayı erteledim. Zam olayı netleşsin bir de diş borcu mu erken kapatarak ekimde alacağım. Teşekkürler hepinize içim huzursuzdu zaten iyi oldu fikirleriniz


  • Take it away honey  (29.05.16 22:53:00) 
arabasız yapamam diyorsan 10.000 tl ye reeno 9 al.


  • komando kani var bende  (29.05.16 22:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.