[]

Seyyar satıcılık yapmayı düşünüyorum.

Bici bici yapıp ramazanda teravihten sonra satmayı düşünüyorum. Ama bissürü belge bilhi istiyorlar diyor internette.
www.dukkanacmak.com
Şurada sayfa sonunda yazanlar ne kadar doğru?
Kontrolu bu kadar oluyor mu hakikatten?
Ben para kazanamayacak mıyım?
Nasıl bir şehirde yaşıyorum anlamadım gitti. Nefret ettim yemin ediyorum. Burada niye bu kadar deprem olduğunu şimdi şimdi anlıyorum.

 
konunun biraz dışında ama çocukken, teravih çıkışı babam her defasında aşlama içerdi. eğer büyük bi tabla çok dikkat çeker dersen, daha mobil olabileceğin bu iş ihtimalini de bir düşün derim.

www.evrensel.net
  • raif_efendi  (28.05.16 20:25:36) 
Ya para kazanmak için kötü yola düşeceğim en son heralde.
Aylığı 300,400 liraya köle arayanlar var.
Diyorum öğrenciyim yazın çalışacağım kabul etmiyor devamlı eleman lazım diyor.
Özel ders vereyim diyorum isteyen yok.
Adam buradan mesaj atmış 100 liralık iş için 1 ay uğraştıracak teklif yapıyor.

Ne yapayım ya bilemedim valla bunaldım sıkıldım iyice...
  • cahs  (28.05.16 20:32:07 ~ 20:36:13) 
kontrolu o kadar olmuyor, hatta sikayet edilmezsen 10 sene bile satabilirsin. bizim kosede senelerdir el arabasinda simit satan birisi vardi, gecen hafta birisi sikayet edince arabasina el koymuslar ama tabi bugune kadar adam zaten kufesini doldurmustur.

sen de sikayet edilmezsen yapabilirsin. zaten senin satacagin saat de aksam uzeri olacagi icin herhalde kimsenin gozune batmayabilir.

mesela su kadina bak, ayda kim bilir kac bin tl kazaniyordur:


www.haberturk.com
  • scars dont fade  (28.05.16 20:36:21) 
Benim de kafamda bici satmak var ama erzincan da tutar mı bilmiyorum. Tereddüt ediyorum. Düşünme aşamadındayım. Bütler bitince bi iş yapacam illa ki..


  • cahs  (28.05.16 20:44:04) 
Dediğin şeyi ilk defa öğrendim. Vikipedi'de zararlı bir şey olduğu söylenmiş. tr.wikipedia.org

Seyyar satıcılık standardı olan bir iş değil. Bir gün kazanırsın ama ertesi gün hiç kazanamayabilirsin. Zabıtalar da görünce sorabilirler belge falan. Ayrıca çalışma süren çok kısıtlı. Teravih dediğin zaten saat 11'i buluyor, o saatten sonra en bilinçsiz adam bile tatlı yemez, kaldı ki yarım saatte ne satabilirsin? Bir kafede, alış veriş merkezinde çalışman yaz sıcağında daha iyi olur.
  • dissendium  (28.05.16 20:53:31) 
gir bir mağazaya, cafeye çalış. öğrenciyim yazın çalışmam lazım deme, paraya ihtiyacım olduğu için okulu bıraktım de, sonra işten çıkarsın.

ben öğrenciyken part time iş ararken "ikinci dönem ders sayım artabilir, devam edebilir miyim bilmiyorum" diye açık açık konuştuğum için beni işe almadı hiçbir yer. böyle demeden, girip sonra "artık okulla yürümüyor" diye çıkanlar çalıştı.

yaz için falan deme o yüzden.
  • of dream and drama  (28.05.16 20:59:17) 
Tabakta meyve işi tutar mı sizce?
www.eksiduyuru.com

  • cahs  (28.05.16 21:25:21 ~ 21:26:03) 
Tabakta meyve işi de olmaz. Bardak mısır olur ama.


  • dissendium  (28.05.16 22:40:40) 
Seyyar satıcılık tarzında bir iş yaptığında, kendi işini yapmış olursun... ve bu tarz çoğu iş için (bireysel de olsa) şirket kurulum masrafı, izinler, vs. olur. Bir kerelik de olsa bunların kurulum maliyetleri olur.

Sadece yaz dönemi yapacağın çoğu işte, kazancın bu bir kerelik masrafları bile karşılayacak seviyede olmaz.

Gerekli yasal izinleri, kurulumları, vs. yapmadan böyle bir işe girişsen, yakalanırsan bu sefer hem kurulum masraflarını hem de ceza bedelini ödemen gerekebilir.

Eğer sermayen yoksa ve uzun süreli bir iş kurmuyorsan, öğrenci olarak çalışabileceğin seçenekleri değerlendirmen daha doğru olabilir. Kafelerde, restoranlarda garsonluk gibi. Ya da internet üzerinden freelancer işler kovalayabilirsin, özellikle yazarlık, çeviri, grafik, video işleme, web tasarım, vb. konularda becerin varsa.
  • zihinden matematik  (30.05.16 12:26:52) 
tabakta meyve isi bence de olmaz. bunu ancak ciftlere ya da kurumsal bir firmada calisan insanlara satabilirsin, geri kalan herkes evinde zaten yiyor bunu. evinde tuketmedigi bir seyi yapmalisin. ya da evde yapmasi masrafli olan bir seyi.


  • scars dont fade  (30.05.16 15:44:40 ~ 15:45:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.