[]

Kindle

Merhaba,
Eşime hediye olarak, e-reader almak istiyorum. Diğer markalardan da iyi modellerin olduğunu biliyorum ama eşim özellikle kindle paperwhite modelini beğeniyor.
Almışken kılıfı, ekran koruması da olsun istiyorum.
ABD'ye giden bir arkadaşım vasıtası ile alacağım.

1- En uygun amazon'dan mı alırım? Hangi modeli önerirsiniz?
2- Kılıf ve ekran koruyucuyu da kaliteli olsun diye Amazon'dan mı alayım? Amazon'dan veya başka bir yerden hangilerini önerirsiniz?
3- Başka önereceğiniz kulanışlı aksesuar vs. var mı (adaptör, 2 yıl garanti vb.)?
4- Üstteki sorularla alakasız konu ile alakalı neler önerirsiniz?

Not: E-reader ve Amazon cahiliyim.

Ekleme: Bir aylık zaman sınırı var.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

 
en uygun amazondan black friday zamanı alırsınız.


  • valkin rockefeller  (27.05.16 22:20:30) 
kobo da çok iyi marka ayrıca kindle paperwhite 3 aldım ben ışık sızması ve siyah nokta sorunları var çoğu kişide de varmış. kobo'da var mı bilmiyorum yoksa onu alın tr'de resmi satışı var.


  • toua tokuchi  (27.05.16 22:25:49) 
1- En uygun amazon'dan mı alırım? Hangi modeli önerirsiniz?
+evet amazondan alirsiniz, kindle paperwhite oneririm. ( black fridar diyenlere bakmayin, daha cok var ona)

2- Kılıf ve ekran koruyucuyu da kaliteli olsun diye Amazon'dan mı alayım? Amazon'dan veya başka bir yerden hangilerini önerirsiniz?
+ekran koruyucuya pek gerek yok, kilifi amazon'dan alin, ekranini da koruyor zaten.

3- gerek yok hicbir seye, turkiye'de garantisi olmayacak zaten. adaptore filan da gerek yok, kablosu cikiyor icinden onu herhangi bir usb adaptore taktiginizda calisacaktir.
  • fakyoras  (27.05.16 22:36:27) 
en uygun nereden alırsınız bilemedim ama bilgilerimi paylaşayım, yardımı dokunur belki. paperwhite modelini kullanıyorum uzun zamandır ve çok memnunum. tek bir sıkıntı bile çıkarmadı. ekran koruyucu da kılıf da alın mümkünse. ekranı çok hassas. okurken bir yere sürterseniz ya da düşürürseniz ekranı hemen çiziliverir. adaptör konusunu da bilmiyorum nedir ne değildir. ayda 1 ya da 2 kere şarj ediyorum. ekran kaleminin pek bir işlevi yok, ekstra para harcamayın derim. aldıktan sonra da etik bulursanız ekşi sözlük meritokrasi ağının nimetlerinden yararlanın derim. :) şimdilik bu kadar. umarım yardımım dokunur.


  • bekocani  (27.05.16 23:16:06 ~ 23:16:39) 
kılıfsız ve ekran koruyucusuz kullanıyorum yıllardır, şimdiye kadarki düşürmelerime rağmen bir sorun olmadı. sivri bir şeylerden darbe gelmesi durumu değiştirirdi, kılıf alınması haliyle mantıklı olabilir ancak amazon'daki kılıflar fazla pahalı bence. kılıf başka sitelerden de alınabilir.


  • phoera  (27.05.16 23:23:42) 
Daha 2 ay önce kindle paperwhite almış biri olarak bilgilerimi paylaşayım.

Öncelikle her kuruşa değer, kesinlikle tavsiye ederim.Ancak bildiğim kadarıyla Amazon Kindle için Türkiye'ye gönderim yapmıyor. Ben anneler günü indirimiyle alıp İngiltere'de yaşayan bir akrabama gönderdim. Gelirken getirdiler.

Kılıf için amazona gerek yok. Aliexpress'ten 5 dolara orjinalinin aynı sleep/wake fonksiyonlu bir kılıf aldım, tavsiye ederim. (git:s.aliexpress.com)

Kindle aldıktan sonra sözlükte 'e-kitap servisi meritokrasi' başlığındaki adımlarşa türkçe e-kitaplara ulaşabilirsiniz. İngilizce için sayısız kaynak var zaten.
  • mimarbasi  (28.05.16 00:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.