[]

ev yamuk olabilir mi?

akıllı telefonlarda google'a "su terazisi" yazınca hassas bir terazi açılıyor (uygulamalarda aynı işi yapıyor ama ondan bahsetmiyorum), duvara monte etmemiz gereken bir alet için bu teraziyi kullanarak sıfır derece ile delik açıp aleti taktık fakat karşıdan bakınca bariz yamuk duruyordu. hem ölçü almadan önce hem de ölçüden sonra terazi ile tekrar kontrol ettim, kayma yok. üç kişi de bu konuda hem fikiriz.

daha sonra göz kararı delik açıp düzelttik ama benim kafam terazinin şaşırmasına takıldı. uygulama olsa kalibrasyon ayarları kurcalanmıştır diyeceğim ama direkt tarayıcıdan açılan kendinden kalibrasyonlu terazi.

yeni bina ama yamuk olma ihtimali olabilir mi?

 
olabilir tabii ki.

evi bazen okuma yazma bilmeyen insnalar yapıyor.

en basiti çekül ya da bilye kontrolü.
  • kurnaz  (27.05.16 16:25:43) 
Bunlarda kendinden kalibre olmaz, sen her seferinde kalibre etmen lazım. Bi referans belirtmen şart çünkü.


  • Goddard  (27.05.16 16:28:31) 
ana yapı olamaz. yapı denetim şirketlerinin kontrolünde çünkü. ama ince işi sırasında yamuklaşmış olabilir. parkeler ve alt malzemesi örneğin yamuk olabilir.


  • dahili meddah  (27.05.16 16:29:09) 
ev yamuk olabilir.
mümkün.

  • basond  (27.05.16 16:39:19) 
Olabilir. Bizim iki katlı ev var. Yamuk mesela. Belli de oluyor.


  • allanpoe  (27.05.16 16:40:39) 
teraziyi zemine koyup deneyin.


  • beyteper canavari  (27.05.16 17:12:45 ~ 17:12:57) 
duvar yamuk olabilir mümkündür ve doğaldır. çünkü senin dediğin gibi dik bir şekilde çok zor yani çok ince işçilik yapılmış olması lazım yamuk olmaması için, lazerle kontrol felan. kaldı ki yamuk dediğin %1 bile yoktur. yani duvar üstüyle altı arasında 3 cm oynama yoktur. taşıyıcı sistemde özellikle kolonlarda eğer yapım aşamasında insan evladı yaptıysa çok yamukluk olmaz, kalıp şişmesi vb durumlar nedeniyle az birşey olabilir kabul edilebilir o da.

duvar düz örülmüş olsa bile sıva işleminde yamukluk ortaya çıkabilir.

duvarındaki sapmayı bulman için sana bir yöntem. ağır işsizlik içerir :D düz bir profile ip ve ipin ucuna da bir ağırlık bağla. profili duvarın yukarısına düz bir şekilde bastır. ağırlık, yerçekimden dolayı 90 derece olacak şekilde aşağı sarkacaktır.şahkül dediğimiz aleti yapmış oldun. sen o şekilde tutarken birisi duvarın çeşitli yerlerinden ip ile arasındaki mesafeyi ölçsün. göreceksin ki kimi yer 3 cm gelirken kimi yer 2.8 cm kimisi 2.5 cm gelecek.

özet geçiyorum. evet olabilir ama dediğiniz dereceler yapısal anlamda sorun teşkil etmez.
  • sutu seven kamyoncu  (27.05.16 17:38:47) 
şeffaf bir hortum alıp hava kabarcığı olmayacak şekilde su dolduruyoruz. alın size en orijinalinden su terazisi. hortumun iki ucundaki su seviyesi işinizi görür.


  • lazpalle  (27.05.16 17:50:11) 
mevzuata göre ev 1/250 oranına kadar yamuk olabilir. zemine oturabilir bir taraf.


  • victum  (27.05.16 17:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.