[]

Hangi böcek olduğunu bulma

Merhaba,

Kendimi bildim bileli böcek gördüğüm zaman fotoğraflarını çekerim ve düşünürüm bu böcek ne ola ki acaba diye.

İnternette arayüzü kolay bir site var mıdır? Direk fotoğrafları koyacağım ve bilir kişiler diyecek ki senin böceğin aha da bu ya da program çat çat hemen çıkartacak bana "böceğiniz eşleşti" diye :)

Bi yardım..

 
  • inheritance  (25.05.16 10:52:52) 
Google image search kullansanız?


  • allanpoe  (25.05.16 10:52:59) 
google'ı denedim ama fayda etmedi.


  • divanyayi  (25.05.16 10:57:00) 
reddit'i düşünmemiştim, deneyeyim bakayım. teşekkürler.


  • divanyayi  (25.05.16 10:57:50) 
reddit'te birinden cevap geldi, süper oldu :) tabi subreddit birinin size cevap verme olasılığına bağlı olarak böceğinizin türünün ne olduğunu bulma süresini uzatabilir ya da kısaltabilir. cevabımı aldım ama keşke daha kısa süreli bir bulma aracı olsa.


  • divanyayi  (25.05.16 11:57:35) 
buraya da böcek ifşa duyurusu açın arada, entomolog değilim ama bilirim b'şeyler. başkaları da vardır. bir de ilginiz var nasılsa, neden morfolojilerine bi göz atmıyorsunuz? 8-10 kadar takım var, çoğu (%60-70) coleoptera ve hemiptera'da toplanıyor zaten (sinekler diptera, kelebekler lepidoptera, arılar hymenoptera bir de). bunları az çok tahmin edip rengi deseniyle google araması yaparsanız mutlaka denk gelir, familyayı tuturur oradan yürürsünüz.


  • kaichi  (25.05.16 14:00:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.