[]

Macaristan'da pasaportuma el konuldu ve sınır dışı edildim. Yeniden vize ?

Geçen hafta eşim ve oğlum ile birlikte hans zimmer konseri için budepeşte'ye gittik. Ülkeye girerken hiç bir sorun yaşamadım. Ancak çıkarken pasaport polisi bir kaç damganın okunamadığını iddia ederek beni ülkeye kaçak girmek ile suçladı ve beni göz altına aldılar. 72 saat sonra mahkemeye çıkarıldım. Hakime hanım pasaportumu bilirkişinin incelediğini, gerçek olduğunu, vizemin de gerçek olduğunu söyledi ve beni cezasız salıverme taraftarı olduğunu belirtti. Tam kurtuldum derken savcı bayan söz aldı ve damgalarda modifiye olduğunu ve cezada ısrar ettiğini söyledi. Karar almak için beni dışarı çıkardılar ve döndüğümde 1 yıllık macaristan'a girememe cezası ile cezalandırıldığımı söylediler. Ve pasaportumun delil olduğunu, iptal edilmek üzere resmi yollardan Türk konsolosluğuna ulaştırılacağını söylediler. Ve hemen Türk konsolosluğuna gidip geçici pasaport alıp ülkeme dönmemi söyleyip serbest bıraktılar. Geçici pasaport ile Türkiye'ye döndüm. Şimdi yeni pasaport çıkartacağım. Eski pasaportta 1 yıllık ve 15 ocak 2017 ye kadar geçerli macaristan schengen vizesi vardı. Ayrıca 4 veya 5 eski schengen vardı. Sizce yeni pasaportum ile macaristan harici bir ülkeye başvurup vize alabilir miyim ? Örneğin italya zaten senin 2017 ye kadar geçerli vizen varmış niye başvurdun der mi ?




 
demez..hiç bir sorun olmaz.ama sen bence macaristandaki işin peşini bırakma derim.konsolosluk nezdinde veya büyükelçilik nezdinde başvurularda bulun.eğer pasaportta tahrif yok ise bunu kanıtla,bilirkişi veya uzman firma raporları al.ve bu işin peşini bırakma.


  • skyonlife  (24.05.16 15:14:18) 
Oha. Iyi de sistemde senin vizen vs gorunmuyor mu da okunamayan damgadan dolayi kacak muamelesi yapiyorlar? Gotu boklu macarlara bak sen. Cok sinirlendim.


  • letheavendangered  (24.05.16 15:16:39) 
@letheavendangered sormayın, 3 gece dandik bir yerde kaldığım, işlerim aksadığı ayrıca uçak biletlerinden zarar etmem yetmiyormuş gibi bir de burada yeniden pasaport ve vize ile uğraşacağım.


  • faithless  (24.05.16 15:25:20) 
hayir nasil olabilir boyle bir sey ben anlayamiyorum. oradaki turk konsoloslugu da mi yardimci olmadi? bu kadar da manuel degil ki bu isler. elektronik sistem neden var o zaman? gerci siz de sormussunuzdur da bunlari ben yazili dusunuyorum su anda.


  • letheavendangered  (24.05.16 15:37:37) 
peki daha önceki işlerde, herhangi bir modifiye gerçekten var mıydı?


  • tavukbanalop  (24.05.16 15:44:04) 
çok geçmiş olsun. skyonlife'in dediği gibi peşini bırakmayın işin. boşa suçlanmışsınız. haber olsanız yeridir.

sözlükte sürekli saçma sapan şeyler için rezalet başlığı açanlar bunu gördü mü acaba.
  • allanpoe  (24.05.16 15:47:35) 
Yaptığın her harcamayı belgele, işinle ilgili kayıplar için iş yerinden uyarı kınama vs. gibi çakma bir belge iste, oğlunun ve eşinin yaşadığı psikolojik sıkıntıları belgelemesi için doktor raporu al, ikinci shengen başvurunda da sıkıntı yaşarsan bunu belgele ...vb bir dünya belge topla.
Bu işin peşini bırakma çooook yüklü bir tazminat ve sonsuza dek shengen sahibi olabilirsin. İyi bir de avukat lazım tabiki.

  • rastinon  (24.05.16 15:48:46) 
@letheavendangered 72 saat boyunca telefon yasakmış, kimseye haber de veremedim. Eşim Türk konsolosluğuna ulaşmış Türkiye'ye döner dönmez, onlar da biz de ulaşamayız 72 saat boyunca demişler. Eşim her gün arayıp sormuş ama bir sonuç alamamış. Konsolosluk görevlileri merak etmeyin deyip teselli etmişler. Daha sonra konsolosluğa ulaştığımda çok yardımcı oldular. Hemen gerekli belgeleri hazır ettiler.

@tavukbanalop modifiye yoktu.
  • faithless  (24.05.16 15:51:13) 
70lerde yaşansaydı belki normal gelirdi bu olay ama herşeyin elektronik sistem üzerinden yapıldığı günümüzde gerçekten komik olmuş. Adamın eşi ve çocuğu normal yollarla ülkeye giriyor ama kendisi pasaporta sahte damga basıp kaçak yolla giriyor nasıl yapıyorsa artık. Resmen kötü niyetli yaklaşmışlar.
Ben de bu olayın peşini bırakmamanızı söylüyorum. Budapeşteye inişte havalimanında hem resmi giriş kayıtları var hem de havalimanının güvenlik kamera kayıtları var. siz her şekilde haksızlığa uğradığınızı ispatlayabilirsiniz.

edit: giriş damgasında modifiye mevzusunu da hiç anlamadım ayrıca. giriş damgası giriş damgasıdır neyi modifiye ediliyormuş, saçmalık resmen.
  • battal gemalmaz  (24.05.16 16:06:52 ~ 16:08:10) 
vize vermeyebilirler. şu anda schengen bölgesine kaçak giriş nedeniyle ceza almış durumdasın. bu işin sonu mahkemede biter gibi gözüküyor. Profesyonel bir hukukçuya danış derim.


  • tururo  (24.05.16 16:10:48) 
Geçmiş olsun öncelikle size ve ailenize.
1- Öyle herşey artık elektronik sistemde değil malesef. Star Wars kadar teknoloji ilerlemedi ilerlese bile bu gibi bir çok işlem siber tehtidi için mauel düzenlenir.

2- Paranı al, işin peşine düş derdim ama boşuna zaman ve para kaybı yaşayacak ve sonunda da bir sonuca ulaşamayacaksın.

3- Konsolosluk görevlilerini bulabilmenize sevindim. Genel olarak kendilerine ulaşamıyoruz da yurt dışında. Malum rusya olayı ile ilgili iş adamlarının mahsur kalmasındaki tutumlarını hatırlayın derim.
  • ötekitarafabiöğrenci  (24.05.16 16:28:49) 
Bence hans zimmer e de yaz. Senin icin cektigim sikintilara bak de, olene kadar konserlerine bedava giris hakki versin.
Hukuki konuda arkadaslara katiliyorum, ama macaristan konsoloslugu biraz pasif kalmis gibi geldi. Sirbistan konsolosunun trenine gec kalan gazeteciye kendi arabasini verip yetistirdigini biliyorum

  • fbeyza  (24.05.16 16:29:11) 
bu tip durumlarda dunyanin butun konsolosluklari kendi ulkesinin vatandasina yardimci olur, turkler haric.


  • baldur2  (24.05.16 16:44:28) 
Dostum sonuna kadar uğraş peşini bırakma.


  • eloharp  (24.05.16 16:58:19) 
şu an üstünde feci biri damga var. "kaçak giriş yapmış adam" olarak gözüküyorsun tüm ülkelerin gözünde. bu, tüm vize işlemlerini etkiler gelecekte.

dava aç, işin ucunu bırakma.
  • sen git ben geliyorum  (24.05.16 17:23:58) 
abi dünyanın en komik şeyi ya.

sanal gerçekliklerle uğraşıyor insanlar. ama devletler prosedürlerde o kadar ilkel ki, pasaportunun gerçek olduğunu kanıtlayamıyorsun.

şu pasaportların hepsini ortak bir database üzerinden kaydettirip giriş çıkışları buranın üzeirnden yaptırmak ne kadar zor olabilir ki ya? şaka gibi. gerçekten şaka gibi.
  • tchuck  (24.05.16 17:29:13) 
eğer arkadaşların tavsiyesi ile işin peşini bırakmayacaksanız hava alanı ve gümrüğe ait kamera kayıtlarını yasal yollardan isteyin, kameralarda illaki görünüyorsunuzdur. pardon demek zorunda kalırlar.


  • selam  (24.05.16 17:30:11) 
bence ne olursa olsun işin peşini bırakma. hakkındaki kararı kaldırmaya bak. macarlar inanılmaz dengesizler türklere karşı. bi sefer az kalsın belçika oturum kartına rağmen beni de sınır dışı edeceklerdi ortada hiç bir sebep yokken. bütün biletler vb. her şeyi dosya olarak hazırlayıp konsolosluk aracılığıyla peşini bırakma.


  • faaip de oiad  (24.05.16 22:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.